Οι «Τέσσερις Εποχές» 297 χρόνια μετά

Οι «Τέσσερις Εποχές» 297 χρόνια μετά

Ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ένας από τους πλέον ταλαντούχους πιανίστες της γενιάς του, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό το έργο «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση, που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα, στα πλαίσια του «Summer Nostos Festival»

teseris-epoxes
Ο Αχιλλέας Γουάστωρ γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε δίπλα στον μεγάλο ρώσο πιανίστα Vladimir Krainev στο Αννόβερο έχοντας νωρίτερα –το 1996– λάβει τιμητική διάκριση από το Ωδείο Αθηνών απ΄ όπου πήρε Δίπλωμα Πιάνου.

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Academica Αθηνών, ενώ το διάστημα 1997-2007 υπήρξε μόνιμο μέλος ως πιανίστας και ενορχηστρωτής της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (Κ.Ο.Ε.Μ.) με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Από το 2008 ως το 2013 συνεργάστηκε με τη μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα σε μια σειρά συναυλιών στην Ευρώπη. Σαν συνθέτης έχει λάβει μέρος σε δύο Μπιενάλε Σύγχρονης Μουσικής –το 1992 στη Μασσαλία και 1996 στη Λισσαβόνα– ενώ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ ερμηνεύοντας έργα από το κλασσικό ως το σύγχρονο ρεπερτόριο, καθώς και έργα Ελλήνων συνθετών σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας, στις 21 Ιουνίου στη «Σκηνή στο Κανάλι» του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τις «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση, που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα.

Το έργο παρουσιάζεται στα πλαίσια του «Summer Nostos Festival», με τον Γουάστωρ καλεί δύο κορυφαίους μουσικούς με πλούσια καριέρα στην Αμερική, τον drummer Cliff Almond και τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου, για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

Σχετικά με το έργο, όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Ο Vivaldi, όπως και όλοι οι συνθέτες πριν την ανακάλυψη των μέσων ηχογράφησης, χρησιμοποιούσαν την παρτιτούρα ως το μοναδικό μέσο καταγραφής των μουσικών ιδεών τους, για να ερμηνευθεί διαφορετικά από τους μουσικούς ανάλογα με τα όργανα και την αισθητική της κάθε εποχής. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το εμβληματικό έργο του Ιταλού συνθέτη διασκευασμένο και προσαρμοσμένο στα ηχητικά και αισθητικά δεδομένα της σύγχρονης μουσικής, πέρα από τα όρια της δυτικής κουλτούρας.

Οι Τέσσερις Εποχές του Vivaldi είναι ένα γκρουπ τεσσάρων κονσέρτων, κάθε ένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου. Το έργο, που αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του Ιταλού συνθέτη, γράφτηκε περίπου το 1721 και δημοσιεύτηκε το 1725..»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης