Οι «καφέδες», ο Πρίγκιπας Κάρολος και το οικοσύστημα

heraklion-open-coffee

Η ομάδα του Bizrupt Lab είναι η κινητήριος δύναμη για μια σειρά από πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο το οικοσύστημα καινοτομίας του Ηρακλείου Κρήτης

Θα μπορούσε να ήταν απλώς μια λεζάντα κάτω από την φωτογραφία… Και όμως είναι κάτι παραπάνω – η εκδήλωση μιας ανήσυχης «ψυχής» που λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη στο τοπικό οικοσύστημα καινοτομίας σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο της Κρήτης που έχει την ακριβή πολυτέλεια ενός αξιόλογου και δυναμικού ακαδημαϊκού- ερευνητικού περιβάλλοντος (σχολές και τμήματα του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, σχολές και τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης , Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο).

Η ανήσυχη «ψυχή» έχει όνομα: Bizrupt Lab. «Η ομάδα του Bizrupt αποτελείται από άτομα που οραματίζονται να αλλάξουν το σκηνικό και να ενδυναμώσουν το τοπικό οικοσύστημα. Πρεσβεύουμε ότι οι νέοι επιχειρηματίες πρέπει να υποστηρίζονται από τους έμπειρους, η γνώση οφείλει να μοιράζεται, οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για να ανθίζουν οι ιδέες και η τόλμη είναι το μισό της επιτυχίας!».

Αλλά, ας γυρίσουμε στη φωτογραφία. Αναγνωρίζω δύο από την ομάδα. Την Αλεξάνδρα Καραπιδάκη και τον Κώστα Βασσάκη. Δίπλα τους, οι εκπρόσωποι μιας άγνωστης εν πολλοίς αλλά πολύ ενδιαφέρουσας εικόνας του Ηρακλείου. Η εικόνα του τοπικού οικοσυστήματος. Τα δύο δραστήρια μέλη του Bizrupt – στη φωτογραφία- μαζί με τους εκπροσώπους του H2B HUB που είναι μια πρωτοβουλία φορέων της Κρήτης με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας αλλά και εκπροσώπους μικρών τοπικών εταιρειών (παραγωγικές και δημιουργικές εταιρείες) που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί στο Open Coffee του Ηρακλείου.

Την φωτογραφία την ανέσυρα από τον τοίχο του Bizrupt στο fb. «Έτοιμοι να υποδεχτούμε τον πρίγκηπα Κάρολο, αντιπροσωπεύοντας το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας της Κρήτης, παρέα με τους φίλους μας και συνεργάτες» (το στιγμιότυπο από τις Αρχάνες του Ηρακλείου).
heraklion-open-coffee-1

Για το Bizrupt διαβάζω από δικό του σημείωμα: «Η ομάδα του Bizrupt ξεκίνησε τη δραστηριότητα της τον Φεβρουάριο του 2017, με πρώτο στόχο να ενεργοποιήσει ξανά τις συναντήσεις του Open Coffee Heraklion και να δώσει στην κοινότητα του Ηρακλείου τη δυνατότητα να μιλήσει, να επικοινωνήσει, να δράσει και να αλληλεπιδράσει. Το Open Coffee Heraklion είναι ένα μόνο από τα projects που φιλοδοξούμε να φέρουμε εις πέρας. Το δεύτερο "παιδί" της ομάδας μας λέγεται FuckUp Nights Heraklion και σκοπό έχει να μας εξοικειώσει με την αποτυχία. Κανένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν περπάτησε αποκλειστικά επάνω σε ροδοπέταλα. Δυσκολίες, εμπόδια και αποτυχίες άνοιξαν το δρόμο προς τα αίσια αποτελέσματα. Στα FuckUp Nights κάθε ομιλητής έχει 7 λεπτά για να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία αποτυχίας του. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ! Βρισκόμαστε σε αέναη αναζήτηση νέων ιδεών και projects που έχουν κάτι να δώσουν στο κοινό του Ηρακλείου».

Το επόμενο Σάββατο - 19 Μαΐου 2018- η ομάδα του Bizrupt με το «καπέλο» του Open Coffee μας δίνει ραντεβού στο φιλόξενο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για άλλο έναν «καφέ». Όπως διαβάζω σε ανάρτηση τους: «Το 6ο Open Coffee Heraklion υπόσχεται να μας “μιλήσει” για φαγητό και να μας δώσει τροφή για επιχειρηματικές σκέψεις! Αυτή τη φορά, εκτός από τα business case studies δύο καταξιωμένων γυναικών, με χαρά ανακοινώνουμε ότι θα έχουμε μαζί μας τη Marathon Venture Capital, ένα από τα fund που συμμετέχουν στο Equifund, καθώς και το Envolve Award Greece, έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας!».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ηρακλειώτικου καφέ περιλαμβάνει 4 παρεμβάσεις:

Ελισάβετ Κούτα, CΕΟ & Founder | Butterfly Stories Food Management
Η Ελισάβετ θα μιλήσει για το πώς η κάθε επιχείρηση μπορεί να χτίσει και να προωθήσει τη δική της ξεχωριστή ιστορία και, τελικά, να δημιουργήσει αυθεντικές εμπειρίες και αναμνήσεις στον καταναλωτή.

Θα αναπτύξει τον ρόλο που παίζει η στρατηγική, ο προγραμματισμός και η αξιοποίηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της επιχείρησης στη δημιουργία μιας ολιστικής γαστρονομικής εμπειρίας.

Η Butterfly Stories είναι η πρώτη εταιρεία Food Management σε Ελλάδα και Κύπρο, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους χώρους εστίασης και δραστηριοποιείται ήδη σε Κρήτη, Μήλο, Σαντορίνη και Αθήνα!

Ειρήνη Ζεβελάκη, Food Vlogger & Blogger, Co- founder | Paxxi
H Ειρήνη θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την ιστορία της για το πώς το ιντερνετικό κανάλι συνταγών της που ξεκίνησε από το Ηράκλειο είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια μαγειρικής κερδίζοντας το βραβείο κοινού στα Food Blog Awards του Βήμα Gourmet.

Θα μιλήσει για τη δύναμη των social media, τα μυστικά του vlogging αλλά και για τα βήματα που απαιτούνται για να κάνεις αυτό που αγαπάς επιτυχημένη επιχείρηση στον online κόσμο!

Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director, Greece | Envolve Entrepreneurship GR
Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ). Ο Αλέξανδρος θα μας ενημερώσει για το Envolve Award Greece, έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ποιος είναι ο στόχος, ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πώς γίνεται η υποβολή των αιτήσεων με καταληκτική ημερομηνία στις 31 Μαΐου!

Χρήστος Γαστεράτος, Analyst | Marathon Venture Capital
Η Marathon Venture Capital βοηθά φιλόδοξους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν εταιρείες τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης. Το fund παρέχει αρχική χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων έως ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η Marathon έχει ήδη επενδύσει στις Norbloc, Landoop & Cube, το σύνολο των οποίων διαθέτει σήμερα πελάτες εταιρίες καταχωρημένες στο Fortune 500. Ο Χρήστος, ως αναλυτής, έχει μελετήσει διεξοδικά τις ελληνικές startups και θα μας μιλήσει για τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια εταιρεία να ξεχωρίζει.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Double O Woodcrafts

Είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά της Bizrupt!! Κάνουν σπουδαία δουλειά στη πόλη του Ηρακλείου και τους ευχόμαστε τα καλύτερα! Χάρη στη Bizrupt βρεθήκαμε και εμείς εκεί δίπλα τους :) Σας ευχαριστούμε πολύ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stelios-tzakos

Ο Τζάκο Καράσσο με βαθιές ρίζες στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης – 4η γενιά μιας οικογένειας κλωστοϋφαντουργών- ξεκίνησε να πουλάει βρεφικές πάνες μέσα από το διαδίκτυο και πέτυχε! Σήμερα, η εταιρεία του διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά βρεφικής φροντίδας και παίρνει το ένα μετά το άλλο τα διεθνή βραβεία

jinandjazz

Μια σαββατιάτικη βραδιά με gin & jazz σε ένα all day στέκι στο κέντρο της Χαλκίδας όπου μεταξύ των μουσικών της μπάντας υπάρχει και μια ιδιαίτερα ξεχωριστή παρουσία

vincent-river

Ένα έργο – Vincent του Philip Ridley- που έχει στο πυρήνα του το φαινόμενο της ομοφοβίας παίζεται στο Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με τη Μαρία Σκουλά και τον Δημήτρη Φουρλή

babounis

«Το Σάββατο του Παραγωγού», μια πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, την ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της γεωργικής παραγωγής και την προβολή της Μεσογειακής ∆ιατροφής ως σύγχρονου τρόπου υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, συνεχίζεται και το 2019, για 4η χρονιά στο φιλόξενο σπίτι της Ελληνικής Εταιρείας στη Πλάκα!

kalyma

Οι διοργανωτές παρουσίασαν τα poster του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τα οποία σχεδίασε η Ιφιγένεια Βασιλείου με τους συνεργάτες της Αφροδίτη Σπυροπούλου και Ευτυχία Βλάχου

maltezos

Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας το εξαντλημένο βιβλίο του Πέτρου Στ. Mακρή-Στάϊκου για τη στυγερή δολοφονία του Κίτσου Μαλτέζου από τους πρώην συντρόφους του στην κατοχική Αθήνα