6 περιοχές - 6 μαγείρισσες: ένα ελληνικό ψηφιδωτό προϊόντων και γεύσεων

topos-by-yolenis

Η πρωτοβουλία Topos by Yoleni’s απευθύνεται σε ένα ακροατήριο τουριστών του κρουαζιερόπλοιου που «πιάνει» Πειραιά αλλά και των ψαγμένων επισκεπτών του citybreak.

Είναι κάτι παραπάνω από ένα ευφάνταστο μενού ή μια χορταστική λίστα συνταγών – είναι ένα σύνθεση από τόπους και παραδόσεις, από προϊόντα και μαγειρικές που αναδεικνύει ένα διαφορετικό γαστρονομικό πρόσωπο της χώρας. Πρόκειται για το Τopos by yoleni’s – μια πρωτοβουλία με εξωστρεφή διάθεση και με σχεδόν εξασφαλισμένο ακροατήριο καθώς ο πολυχώρος της Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι είναι ο συνήθης προορισμός τουριστών του κρουαζιερόπλοιο που «πιάνει» λιμάνι στον Πειραιά αλλά και των ψαγμένων επισκεπτών του citybreak.

topos-by-yolenis-1


Οι οργανωτές της πρωτοβουλίες γράφουν σχετικά: «Τόπος, χώρος γεμάτος νοήματα. Νοήματα που ο ανθρώπινος κόπος και η δημιουργικότητα εγγράφουν στο χρόνο δημιουργώντας Ιστορία και παράγοντας αξίες. Σημαίνει άνθρωποι με βιώματα και μεράκι για αυτό που κάνουν. Στο “Topos” θα δοκιμάσετε γαστρονομία από μέρη με ιστορία και ανθρώπους με πάθος που μαγειρεύουν τιμώντας την παράδοση». Οι ίδιοι επισημαίνουν: Επιλέξαμε 6 περιοχές της Ελλάδας που φημίζονται για την πλούσια γαστρονομία τους και 6 προικισμένες μαγείρισσες που μας παρουσίασαν η κάθε μία τους τα χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου τους.

Οι 6 περιοχές και οι ισάριθμες μαγείρισσες είναι: η Σταυριανή Ζερβακάκου για την Πελοπόννησο, η Στέλλα Σπανού για την Μακεδονία, η Φιλίτσα Καραμανλή για τα νησιά του Αιγαίου, η Ελένη Αρμένη για τα νησιά του Ιονίου, η Λίλα Τσάτση για την Ήπειρο και η Κωνσταντίνα Βούλγαρη για την Κρήτη.

topos-by-yolenis-3


Οι κυρίες έφτιαξαν τα πιάτα – απόλυτα πιστά στην παράδοση του μεζέ και του κεράσματος με καθαρά αναγνωρίσιμα υλικά και καθαρές αυθεντικές γεύσεις. Τα πιάτα μαζί με την πρωτοβουλία παρουσιάσθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο ισόγειο του πολυχώρου Yoleni’s από τον Νίκο Κουρή (Sales manager του Yoleni’s) και τον Γιώργο Πίττα (δημιουργό του Ελληνικού Οδηγού Γαστρονομίας – http://www.greekgastronomyguide.gr).

Μεταξύ των πιάτων ξεχωρίζουν η καπαρασαλάτα της Σερίφου, η φάβα της Σχοινούσας, η κρητική πίτα χαρουπιού με αρωματικά χόρτα, η σαλάτα με βασικό συστατικό τα άνυδρα ντοματάκια της Σαντορίνης που συναντούν τα παξιμάδια του χαρουπιού από την Κρήτη, το ξινοτύρι Νάξου, την κάπαρη Τήνου, το κρίταμο Κέας, ελιές θρούμπες της Θάσου, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου κ.α.

topos-by-yolenis-2

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sxizakis

Η Ελένη – εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγο της -παίρνει την απόφαση να κατέβει με τα παιδιά της στην Αθήνα σε ένα συγγενικό της σπίτι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Το τι θα συμβεί μας το αποκαλύπτουν στο μυθιστόρημα τους οι δύο συγγραφείς του: Η Εύα Μαθιουδάκη και ο Κωστής Σχιζάκης.

40025988_10155575826396361_1128583183365832704_n

Με το Datsun στο μπλουζάκι και τα σύνεργα του ελληνικού καφέ στα αυτιά … Σωστά διαβάζετε οι εκπρόσωποι του σύγχρονου ελληνικού design εμπνέονται από τις εμβληματικές εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού σχεδιάζουν και δημιουργούν από t-shirts μέχρι σκουλαρίκια!

parastasti2

Ο 78χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης φέρνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το διήμερο 21-22 Ιουνίου 2019 την δική του ξεχωριστή εκδοχή πάνω στο έργο του Σοφοκλή.

jfjhgw

Μια αναφορά του Ισπανού σχεδιαστή μόδας σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph για την σχέση αγάπης – μίσους που έχει με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα ήρθε να ανάψει φωτιές και να τροφοδοτήσει προσδοκίες…

hvhhw

Η εταιρεία Of Dreams & Knowledge® από την Πάτρα που εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες έχει έναν ιδιαίτερο λόγο και ρόλο παρουσιάζει το δεύτερο κατά σειρά προϊόν της που οδεύει και εκείνο για την αγορά του φαρμακείου.

1
khew

Η μελέτη της Έρης Σταυροπούλου, με αφετηρία το έργο του Θεοτόκη, επιχειρεί να φωτίσει το θέμα της ερωτευμένης γυναίκας στην ελληνική και ευρύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία, από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα ως τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

fghnew

Η χειροτεχνία αποτελεί μέρος της αναδυόμενης αστικής οικοτεχνίας στην Αθήνα και παρέχει την αφορμή για την ευρύτερη αξιοποίηση της στο πλαίσιο μιας δημιουργικής προσέγγισης για την οικονομία της πόλης.

koupp_arthroos

Η Αθήνα αφηγείται μέσα από αντικείμενα του σύγχρονου design τις σημερινές της ιστορίες - όλα όσα συγκροτούν μια νέα ισχυρή αστική μυθολογία, από το Μετρό και την Πλάκα μέχρι την αναβίωση της αθηναϊκής παράδοσης για το σερβίρισμα της ρετσίνας.