6 περιοχές - 6 μαγείρισσες: ένα ελληνικό ψηφιδωτό προϊόντων και γεύσεων

topos-by-yolenis

Η πρωτοβουλία Topos by Yoleni’s απευθύνεται σε ένα ακροατήριο τουριστών του κρουαζιερόπλοιου που «πιάνει» Πειραιά αλλά και των ψαγμένων επισκεπτών του citybreak.

Είναι κάτι παραπάνω από ένα ευφάνταστο μενού ή μια χορταστική λίστα συνταγών – είναι ένα σύνθεση από τόπους και παραδόσεις, από προϊόντα και μαγειρικές που αναδεικνύει ένα διαφορετικό γαστρονομικό πρόσωπο της χώρας. Πρόκειται για το Τopos by yoleni’s – μια πρωτοβουλία με εξωστρεφή διάθεση και με σχεδόν εξασφαλισμένο ακροατήριο καθώς ο πολυχώρος της Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι είναι ο συνήθης προορισμός τουριστών του κρουαζιερόπλοιο που «πιάνει» λιμάνι στον Πειραιά αλλά και των ψαγμένων επισκεπτών του citybreak.

topos-by-yolenis-1


Οι οργανωτές της πρωτοβουλίες γράφουν σχετικά: «Τόπος, χώρος γεμάτος νοήματα. Νοήματα που ο ανθρώπινος κόπος και η δημιουργικότητα εγγράφουν στο χρόνο δημιουργώντας Ιστορία και παράγοντας αξίες. Σημαίνει άνθρωποι με βιώματα και μεράκι για αυτό που κάνουν. Στο “Topos” θα δοκιμάσετε γαστρονομία από μέρη με ιστορία και ανθρώπους με πάθος που μαγειρεύουν τιμώντας την παράδοση». Οι ίδιοι επισημαίνουν: Επιλέξαμε 6 περιοχές της Ελλάδας που φημίζονται για την πλούσια γαστρονομία τους και 6 προικισμένες μαγείρισσες που μας παρουσίασαν η κάθε μία τους τα χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου τους.

Οι 6 περιοχές και οι ισάριθμες μαγείρισσες είναι: η Σταυριανή Ζερβακάκου για την Πελοπόννησο, η Στέλλα Σπανού για την Μακεδονία, η Φιλίτσα Καραμανλή για τα νησιά του Αιγαίου, η Ελένη Αρμένη για τα νησιά του Ιονίου, η Λίλα Τσάτση για την Ήπειρο και η Κωνσταντίνα Βούλγαρη για την Κρήτη.

topos-by-yolenis-3


Οι κυρίες έφτιαξαν τα πιάτα – απόλυτα πιστά στην παράδοση του μεζέ και του κεράσματος με καθαρά αναγνωρίσιμα υλικά και καθαρές αυθεντικές γεύσεις. Τα πιάτα μαζί με την πρωτοβουλία παρουσιάσθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο ισόγειο του πολυχώρου Yoleni’s από τον Νίκο Κουρή (Sales manager του Yoleni’s) και τον Γιώργο Πίττα (δημιουργό του Ελληνικού Οδηγού Γαστρονομίας – http://www.greekgastronomyguide.gr).

Μεταξύ των πιάτων ξεχωρίζουν η καπαρασαλάτα της Σερίφου, η φάβα της Σχοινούσας, η κρητική πίτα χαρουπιού με αρωματικά χόρτα, η σαλάτα με βασικό συστατικό τα άνυδρα ντοματάκια της Σαντορίνης που συναντούν τα παξιμάδια του χαρουπιού από την Κρήτη, το ξινοτύρι Νάξου, την κάπαρη Τήνου, το κρίταμο Κέας, ελιές θρούμπες της Θάσου, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου κ.α.

topos-by-yolenis-2

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα

meloma

Το θυμαρίσιο μέλι μιας επιχείρησης από τα Χανιά συλλέγεται από την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και εκτός από θυμάρι περιέχει μαλοτήρα καθώς και αλλά σπάνια και εκλεκτά βότανα της κρητικής χλωρίδας

vomvila

Στην οδό Θεοδωρήτου Βρεσθένης 7 στο Νέο Κόσμο, βρίσκεται η παραδοσιακή οικογενειακή παραγωγική μονάδα της εταιρείας Βομβύλα -με τα χειροποίητα λουκούμια και το υποβρύχιο βανίλια- έχοντας μια ιστορία 70 χρόνων