6 περιοχές - 6 μαγείρισσες: ένα ελληνικό ψηφιδωτό προϊόντων και γεύσεων

6 περιοχές - 6 μαγείρισσες: ένα ελληνικό ψηφιδωτό προϊόντων και γεύσεων

Η πρωτοβουλία Topos by Yoleni’s απευθύνεται σε ένα ακροατήριο τουριστών του κρουαζιερόπλοιου που «πιάνει» Πειραιά αλλά και των ψαγμένων επισκεπτών του citybreak.

topos-by-yolenis
Είναι κάτι παραπάνω από ένα ευφάνταστο μενού ή μια χορταστική λίστα συνταγών – είναι ένα σύνθεση από τόπους και παραδόσεις, από προϊόντα και μαγειρικές που αναδεικνύει ένα διαφορετικό γαστρονομικό πρόσωπο της χώρας. Πρόκειται για το Τopos by yoleni’s – μια πρωτοβουλία με εξωστρεφή διάθεση και με σχεδόν εξασφαλισμένο ακροατήριο καθώς ο πολυχώρος της Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι είναι ο συνήθης προορισμός τουριστών του κρουαζιερόπλοιο που «πιάνει» λιμάνι στον Πειραιά αλλά και των ψαγμένων επισκεπτών του citybreak.

topos-by-yolenis-1


Οι οργανωτές της πρωτοβουλίες γράφουν σχετικά: «Τόπος, χώρος γεμάτος νοήματα. Νοήματα που ο ανθρώπινος κόπος και η δημιουργικότητα εγγράφουν στο χρόνο δημιουργώντας Ιστορία και παράγοντας αξίες. Σημαίνει άνθρωποι με βιώματα και μεράκι για αυτό που κάνουν. Στο “Topos” θα δοκιμάσετε γαστρονομία από μέρη με ιστορία και ανθρώπους με πάθος που μαγειρεύουν τιμώντας την παράδοση». Οι ίδιοι επισημαίνουν: Επιλέξαμε 6 περιοχές της Ελλάδας που φημίζονται για την πλούσια γαστρονομία τους και 6 προικισμένες μαγείρισσες που μας παρουσίασαν η κάθε μία τους τα χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου τους.

Οι 6 περιοχές και οι ισάριθμες μαγείρισσες είναι: η Σταυριανή Ζερβακάκου για την Πελοπόννησο, η Στέλλα Σπανού για την Μακεδονία, η Φιλίτσα Καραμανλή για τα νησιά του Αιγαίου, η Ελένη Αρμένη για τα νησιά του Ιονίου, η Λίλα Τσάτση για την Ήπειρο και η Κωνσταντίνα Βούλγαρη για την Κρήτη.

Κλείσιμο
topos-by-yolenis-3


Οι κυρίες έφτιαξαν τα πιάτα – απόλυτα πιστά στην παράδοση του μεζέ και του κεράσματος με καθαρά αναγνωρίσιμα υλικά και καθαρές αυθεντικές γεύσεις. Τα πιάτα μαζί με την πρωτοβουλία παρουσιάσθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο ισόγειο του πολυχώρου Yoleni’s από τον Νίκο Κουρή (Sales manager του Yoleni’s) και τον Γιώργο Πίττα (δημιουργό του Ελληνικού Οδηγού Γαστρονομίας – http://www.greekgastronomyguide.gr).

Μεταξύ των πιάτων ξεχωρίζουν η καπαρασαλάτα της Σερίφου, η φάβα της Σχοινούσας, η κρητική πίτα χαρουπιού με αρωματικά χόρτα, η σαλάτα με βασικό συστατικό τα άνυδρα ντοματάκια της Σαντορίνης που συναντούν τα παξιμάδια του χαρουπιού από την Κρήτη, το ξινοτύρι Νάξου, την κάπαρη Τήνου, το κρίταμο Κέας, ελιές θρούμπες της Θάσου, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Λέσβου κ.α.

topos-by-yolenis-2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης