Πώς εκρήγνυται η φύση μας;

chloe-oglia

Η 40χρονη Κλοέ Μολιά, γαλλίδα περφόρμερ, –εμπνευσμένη από τα στοιχεία της φύσης– «αιωρείται» με έναν βιωματικό τρόπο παρουσιάζοντας μια ακροβατική περφόρμανς στην Πλατεία Συντάγματος συμμετέχοντας της σύμπραξης του Φεστιβάλ Αθηνών στο Athens Pride

Η Κλοέ Μολιά (Chloé Moglia) γεννήθηκε το 1978.

Είναι γαλλίδα περφόρμερ με σπουδές στην κεραμική, την ακροβατική τέχνη (trapeze) και τις πολεμικές τέχνες.

Το 2009 ίδρυσε την ομάδα Rhizome, έπειτα από αρκετές σόλο παραστάσεις και έχοντας συνεργαστεί με καλλιτεχνικές ομάδες και σημαντικούς χορογράφους όπως η Stéphanie Aubin. Επίσης στον χορογραφικό τομέα έχει συνεργαστεί με την «Fattoumi Lamoureux» και συμμετείχε στο έργο του Kitsou Dubois που αφορούσε την έλλειψη βαρύτητας (2000> 2009).
chloe-oglia-1

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα του συνδυασμού της ακροβατικής τέχνης με τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες.

Η Κλοέ Μολιά στις 7 Ιουνίου παρουσιάζει την ακροβατική περφόρμανς «Horizon» στην Πλατεία Συντάγματος συμμετέχοντας της σύμπραξης του Φεστιβάλ Αθηνών στο Athens Pride.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Μέσα από τις ακροβατικές της περφόρμανς -όπου αξιοποιεί τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες-, έρχεται αντιμέτωπη με την αίσθηση του κενού επιζητώντας το ιδιαίτερο εκείνο νόημα που παράγεται στη σιωπή.

Τo «Horizon», είναι μια εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς που κόβει την ανάσα. Ένας χώρος συμπυκνωμένος σε μια λεπτή ατσάλινη γραμμή που ζητά την αδιάσπαστη προσοχή μας. Η διαδικασία της αιώρησης δημιουργεί ένα σύμπαν αντιθέσεων − το πάνω και το κάτω, η δράση και η ανάπαυση, το ασήμαντο και το τραγικό.
chloe-oglia-2

Οι μύες αποκαλύπτονται σε όλη την ευάλωτη φύση τους, την ίδια στιγμή που ξεδιπλώνεται η δύναμή τους. Μέσα από τα θραύσματα, επινοείται ένα νέο κέντρο που αντισταθμίζει τον κατακερματισμό της σύγχρονης καθημερινότητας.»

Το σημείωμα της ερμηνεύτριας αναφέρει: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση αιώρησης στο κενό. Οι αισθήσεις οξύνονται. Αλλά και ο χρόνος μοιάζει μετέωρος όταν καλείσαι να εγκαταλείψεις τις ιδέες και τις εικόνες που έχεις πλάσει για το μέλλον και να εστιάσεις στο άπειρο όπως ξεδιπλώνεται στο παρόν. Όταν αιωρούμαι είναι σαν να καλώ τον αέρα και να ψηλαφώ τις αλλαγές στην πυκνότητά του. Σε κατάσταση έντασης εξερευνώ ποιητικά το βάρος των σωματιδίων.»

Στις 7 Ιουνίου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο παραστάσεις, στις 19:00 και 21:00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος ενώ την επόμενη ημέρα 8 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 τις ίδιες ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leon

Ο 44χρονος φιλόλογος Λέων Α. Ναρ στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης γράφει μια ξεχωριστή ιστορία για την επώδυνη ανασυγκρότηση της Ισραηλιτικής Κοινότητας, καταγράφοντας τα πολλαπλά εμπόδια που συνάντησε η επανένταξη των ομοθρήσκων του στην πόλη τους

6
kostas-tsakonas

Μια ταινία του Θόδωρου Μαραγκού για τον Κώστα Τσάκωνα στο διαγωνιστικό τμήμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Docfest που γίνεται στην Χαλκίδα και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή

comedy-xmas

Το Comedy club για παιδιά το Δεκέμβριο στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

saia-paradosou

Η Ηρώ Σαϊα έστησε μια compact παράσταση σαν ένα ακριβό κέντημα από τα παλιά – μόνο που τα υλικά της παράστασης μιλάνε για την ζωή μας στο σήμερα!

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

2