Πώς εκρήγνυται η φύση μας;

chloe-oglia

Η 40χρονη Κλοέ Μολιά, γαλλίδα περφόρμερ, –εμπνευσμένη από τα στοιχεία της φύσης– «αιωρείται» με έναν βιωματικό τρόπο παρουσιάζοντας μια ακροβατική περφόρμανς στην Πλατεία Συντάγματος συμμετέχοντας της σύμπραξης του Φεστιβάλ Αθηνών στο Athens Pride

Η Κλοέ Μολιά (Chloé Moglia) γεννήθηκε το 1978.

Είναι γαλλίδα περφόρμερ με σπουδές στην κεραμική, την ακροβατική τέχνη (trapeze) και τις πολεμικές τέχνες.

Το 2009 ίδρυσε την ομάδα Rhizome, έπειτα από αρκετές σόλο παραστάσεις και έχοντας συνεργαστεί με καλλιτεχνικές ομάδες και σημαντικούς χορογράφους όπως η Stéphanie Aubin. Επίσης στον χορογραφικό τομέα έχει συνεργαστεί με την «Fattoumi Lamoureux» και συμμετείχε στο έργο του Kitsou Dubois που αφορούσε την έλλειψη βαρύτητας (2000> 2009).
chloe-oglia-1

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα του συνδυασμού της ακροβατικής τέχνης με τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες.

Η Κλοέ Μολιά στις 7 Ιουνίου παρουσιάζει την ακροβατική περφόρμανς «Horizon» στην Πλατεία Συντάγματος συμμετέχοντας της σύμπραξης του Φεστιβάλ Αθηνών στο Athens Pride.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Μέσα από τις ακροβατικές της περφόρμανς -όπου αξιοποιεί τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες-, έρχεται αντιμέτωπη με την αίσθηση του κενού επιζητώντας το ιδιαίτερο εκείνο νόημα που παράγεται στη σιωπή.

Τo «Horizon», είναι μια εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς που κόβει την ανάσα. Ένας χώρος συμπυκνωμένος σε μια λεπτή ατσάλινη γραμμή που ζητά την αδιάσπαστη προσοχή μας. Η διαδικασία της αιώρησης δημιουργεί ένα σύμπαν αντιθέσεων − το πάνω και το κάτω, η δράση και η ανάπαυση, το ασήμαντο και το τραγικό.
chloe-oglia-2

Οι μύες αποκαλύπτονται σε όλη την ευάλωτη φύση τους, την ίδια στιγμή που ξεδιπλώνεται η δύναμή τους. Μέσα από τα θραύσματα, επινοείται ένα νέο κέντρο που αντισταθμίζει τον κατακερματισμό της σύγχρονης καθημερινότητας.»

Το σημείωμα της ερμηνεύτριας αναφέρει: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση αιώρησης στο κενό. Οι αισθήσεις οξύνονται. Αλλά και ο χρόνος μοιάζει μετέωρος όταν καλείσαι να εγκαταλείψεις τις ιδέες και τις εικόνες που έχεις πλάσει για το μέλλον και να εστιάσεις στο άπειρο όπως ξεδιπλώνεται στο παρόν. Όταν αιωρούμαι είναι σαν να καλώ τον αέρα και να ψηλαφώ τις αλλαγές στην πυκνότητά του. Σε κατάσταση έντασης εξερευνώ ποιητικά το βάρος των σωματιδίων.»

Στις 7 Ιουνίου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο παραστάσεις, στις 19:00 και 21:00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος ενώ την επόμενη ημέρα 8 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 τις ίδιες ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

1
beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα