Στα χνάρια της «διαθήκης» του Gabriel García Márquez

tora

Η ομάδα σύγχρονου χορού a.dd dance company «στήνει» μία παράσταση βασισμένη στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του νομπελίστα συγγραφέα 

«Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις…» έγραφε ο κορυφαίος συγγραφέας του 20ου αιώνα, Gabriel García Márquez, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του το 2010. Με όχημα τα λόγια του η ομάδα σύγχρονου χορού a.dd dance company δημιουργεί μία παράσταση που μας υπενθυμίζει την αξία κάθε στιγμής της ζωής μας. Η νέα της παραγωγή «ΤΩΡΑ» θα παρουσιαστεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις, το Σάββατο και την Κυριακή 5 – 6 & 12 – 13 Μαΐου στις 19:00 στο θέατρο Olvio.

«Τα λόγια του Márquez , λόγια με μεγάλη βαρύτητα που τονίζουν τι πραγματικά έχει αξία στην καθημερινή μας ζωή, αποτελούν κίνητρο για να δώσουμε βάση στην ουσία της ζωής μας και στους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας» εξηγούν τα μέλη της ομάδας (Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αίμων Γαροφάλλου, Δήμητρα Παπαδάτου).
tora-2

Το «ΤΩΡΑ» μας υπενθυμίζει ότι ο χρόνος χάνεται χωρίς επιστροφή. «Από την αρχή της παράστασης τίθεται το ερώτημα στον θεατή σε σχέση με τον χρόνο» σημειώνουν. Η παράσταση δομείται πάνω σε τρεις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων με θέμα τον έρωτα, την φιλία και την οικογένεια. «Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών κάνουν κάποιες επιλογές. Πράττουν στο σήμερα με συνέπειες στο αύριο. Στο τέλος έρχεται η συνειδητοποίηση για το τι έπρεπε να κάνουν πραγματικά και τι έχασαν».

«Μέσα σε μια στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα πάντα» γράφει ο Márquez στην επιστολή του, που θεωρείται από κάποιους και ως πνευματική του διαθήκη. «Αυτό που υπάρχει ουσιαστικά είναι το τώρα. Στο παρόν μπορούμε μόνο να πράξουμε» υπογραμμίζουν οι συντελεστές της παράστασης. «Παρά την αναβλητικότητα που υπάρχει στην φύση όλων των ανθρώπων πρέπει να καταλάβουμε ότι το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ».

Παρακολουθώντας το «ΤΩΡΑ», που συνδυάζει αρμονικά τον σύγχρονο χορό με τον λόγο, ο θεατής καλείται να έρθει αντιμέτωπος με σκέψεις που δεν εξέφρασε ποτέ, με συναισθήματα που έμειναν κρυφά, με στιγμές που έχασε και πράξεις που δεν τόλμησε. «Θέλουμε να συνειδητοποιήσουν οι θεατές την αξία του χρόνου, την αξία των ανθρώπων που έχουν δίπλα τους. Να καταλάβουν ότι όλα είναι ρευστά, να θυμηθούν την σπουδαιότητα των σχέσεων και το τι πραγματικά προσφέρουν στην ανθρώπινη ψυχή» καταλήγουν τα μέλη της a.dd dance company.

«Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς. Βρες χρόνο για να πεις συγγνώμη, σε παρακαλώ, συγχώρεσε με, ευχαριστώ και όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1
festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2