Στα χνάρια της «διαθήκης» του Gabriel García Márquez

Στα χνάρια της «διαθήκης» του Gabriel García Márquez

Η ομάδα σύγχρονου χορού a.dd dance company «στήνει» μία παράσταση βασισμένη στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του νομπελίστα συγγραφέα 

tora
«Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις…» έγραφε ο κορυφαίος συγγραφέας του 20ου αιώνα, Gabriel García Márquez, στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του το 2010. Με όχημα τα λόγια του η ομάδα σύγχρονου χορού a.dd dance company δημιουργεί μία παράσταση που μας υπενθυμίζει την αξία κάθε στιγμής της ζωής μας. Η νέα της παραγωγή «ΤΩΡΑ» θα παρουσιαστεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις, το Σάββατο και την Κυριακή 5 – 6 & 12 – 13 Μαΐου στις 19:00 στο θέατρο Olvio.

«Τα λόγια του Márquez , λόγια με μεγάλη βαρύτητα που τονίζουν τι πραγματικά έχει αξία στην καθημερινή μας ζωή, αποτελούν κίνητρο για να δώσουμε βάση στην ουσία της ζωής μας και στους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας» εξηγούν τα μέλη της ομάδας (Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αίμων Γαροφάλλου, Δήμητρα Παπαδάτου).
tora-2

Το «ΤΩΡΑ» μας υπενθυμίζει ότι ο χρόνος χάνεται χωρίς επιστροφή. «Από την αρχή της παράστασης τίθεται το ερώτημα στον θεατή σε σχέση με τον χρόνο» σημειώνουν. Η παράσταση δομείται πάνω σε τρεις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων με θέμα τον έρωτα, την φιλία και την οικογένεια. «Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών κάνουν κάποιες επιλογές. Πράττουν στο σήμερα με συνέπειες στο αύριο. Στο τέλος έρχεται η συνειδητοποίηση για το τι έπρεπε να κάνουν πραγματικά και τι έχασαν».

Κλείσιμο
«Μέσα σε μια στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα πάντα» γράφει ο Márquez στην επιστολή του, που θεωρείται από κάποιους και ως πνευματική του διαθήκη. «Αυτό που υπάρχει ουσιαστικά είναι το τώρα. Στο παρόν μπορούμε μόνο να πράξουμε» υπογραμμίζουν οι συντελεστές της παράστασης. «Παρά την αναβλητικότητα που υπάρχει στην φύση όλων των ανθρώπων πρέπει να καταλάβουμε ότι το αύριο μπορεί να μην έρθει ποτέ».

Παρακολουθώντας το «ΤΩΡΑ», που συνδυάζει αρμονικά τον σύγχρονο χορό με τον λόγο, ο θεατής καλείται να έρθει αντιμέτωπος με σκέψεις που δεν εξέφρασε ποτέ, με συναισθήματα που έμειναν κρυφά, με στιγμές που έχασε και πράξεις που δεν τόλμησε. «Θέλουμε να συνειδητοποιήσουν οι θεατές την αξία του χρόνου, την αξία των ανθρώπων που έχουν δίπλα τους. Να καταλάβουν ότι όλα είναι ρευστά, να θυμηθούν την σπουδαιότητα των σχέσεων και το τι πραγματικά προσφέρουν στην ανθρώπινη ψυχή» καταλήγουν τα μέλη της a.dd dance company.

«Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς. Βρες χρόνο για να πεις συγγνώμη, σε παρακαλώ, συγχώρεσε με, ευχαριστώ και όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης