Δύο νέοι καλλιτέχνες «στο δρόμο της επιστροφής»

in-case-of-loss

Η χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και ο μουσικός Παναγιώτης Μανουηλίδης –σε καλλιτεχνική συντομία «Kόkakepanu»- παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη χοροσύνθεση αναζήτησης στον χωροχρόνο

Η Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Οι προσωπικές της χορογραφικές αναζητήσεις αρχίζουν το 2012. Έκτοτε παρουσίασε δύο ατομικές χορογραφίες, το «Henshin και Lapses of Light», και δύο ομαδικές, το «Looking Forward to Meeting» και το «Mind the Heart». Η νέα της δημιουργία, το «In Case οf Loss», είναι καρπός της συνεργασίας της με τον Παναγιώτη Μανουηλίδη.

Ο Παναγιώτης Μανουηλίδης ζει στην Αθήνα και είναι μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής. Έχει κυκλοφορήσει τρεις προσωπικούς δίσκους και τρεις δίσκους με τους «Lemonostifel». Συνεργάζεται σταθερά με τους Μιχάλη Σιγανίδη και Βασίλη Μαντζούκη, ενώ παράλληλα συνθέτει μουσική για το θέατρο και για παραστάσεις χορού. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τους Rootlessroot και τη Μάρθα Φριντζήλα, καθώς και πολλούς έλληνες μουσικούς.

Οι είναι δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες οι οποίοι αποτελούν το ντουέτο των «Kόkakepanu».

Με το ντουέτο αυτό παρουσιάζουν το «Case οf Loss». Μια ιδιαίτερη χοροσύνθεση που αποτελείται από δύο ερμηνευτές, έναν μουσικό και μια χορεύτρια και το θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την Κυριακή 22 Ιουλίου στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Το «In Case οf Loss» είναι μια ιδιαίτερη χοροσύνθεση, όπου ήχος και κίνηση γίνονται το μέσο για να επαναφέρουμε στην παρούσα στιγμή –σε μια αέναη απώλεια και επανεύρεση– το χώρο, αφού είναι αδύνατο να επαναφέρουμε τον ίδιο το χρόνο. Νήματα που μοιάζουν με σημάδια προσανατολισμού γίνονται κλωστές για μαριονέτες, περιορίζοντας και ταυτόχρονα καθοδηγώντας το σώμα της χορεύτριας στο χώρο. Ένα ταξίδι παντοτινής αναχώρησης και επιστροφής.

Αποτυγχάνοντας και ξεκινώντας πάλι από την αρχή, γυρίζοντας πίσω και επαναφέροντας, ένας άντρας και μια γυναίκα ξεδιπλώνουν ένα εικαστικό και μουσικό τοπίο από απολεσθέντα αντικείμενα, καταστάσεις, ανθρώπους που αναζητούν το δρόμο της επιστροφής, από το Σκοτάδι στο Φως. Ψάχνοντας για την άκρη του μίτου – ή μήπως για την αρχή; Η καθηλωτική, χωρίς όρια κίνηση της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και το ξεχωριστό ηχόχρωμα του Panu Manu -Παναγιώτη Μανουηλίδη- συνθέτουν μιαν έντονα ατμοσφαιρική παράσταση.»

Τον Απρίλιο, στα πλαίσια του προγράμματος Artistic Residencies, η δημιουργία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Garage στην Κέρκυρα, υποστηρίζοντας την έρευνα και την δημιουργία πάνω στο εν εξελίξει έργο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

1
beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα