Από τις ταράτσες του Κόσμου στον Άγιο Παύλο

kampanis

Ο Πέτρος Κλαμπάνης επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά τις “Rooftop Stories”του σε μια solo συναυλία στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου το Σάββατο 28 Απριλίου.

Αθήνα, Αβάνα, Ανατολικό Λονδίνο, Τελ Αβίβ, Ναγκασάκι, Βαρκελώνη. Πόλη – Ταράτσες. Εικόνες που δημιουργούν ιστορίες και ιστορίες που «λέγονται»με μουσική. Αφηγητής, ο Πέτρος Κλαμπάνης μαζί με το μπάσο του.

Όλα αυτά τα συστατικά οδήγησαν τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνα δεξιοτέχνη της τζαζ μουσικής να εμπνευστεί και να υλοποιήσει ένα νέο video project με τίτλο “Rooftop stories”. Με άλλα λόγια, ένα video σε κάθε πόλη που επέλεξε παίζοντας ο ίδιος πάνω σε μια ταράτσα το μπάσο του.

Αλλά, το project «γέννησε» και ένα live. Διαβάζω σχετικά: «Στις ταράτσες των πόλεων που παρουσιάζουν για τον ίδιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέβηκε ο Πέτρος Κλαμπάνης για να καταγράψει τις δικές του “Rooftop Stories”, και για πρώτη φορά θα τις παρουσιάσει ζωντανά σε μια solo συναυλία στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 28 Απριλίου».

Petros Klampanis Rooftop Stories | 'Footprints'


Από τις ταράτσες του Κόσμου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου όπου «κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια που θα μας ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη».
kampanis-1

Σε ένα σημείωμα των διοργανωτών διαβάζω: «Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να επιστρέφει από τον προορισμό του χωρίς souvenir. Οι περισσότεροι βγάζουν φωτογραφίες, οι πιο ρομαντικοί αγοράζουν καρτ ποστάλ και οι αφηρημένοι ξεχνούν στην τσέπη τους ένα εισιτήριο τρένου. Όλοι όμως έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε ένα ενθύμιο. Κάτι που μας θυμίζει πως περάσαμε κάποτε από έναν τόπο και αφήσαμε τα ίχνη μας με έναν δικό μας τρόπο. Αυτή η ίδια εσωτερική ανάγκη ώθησε τον Πέτρο Κλαμπάνη στη δημιουργία του νέου video project με τίτλο “Rooftop stories”. Μόνο που εδώ, οι αναμνήσεις δημιουργούνται ανάλογα με τη μελωδία που ψιθυρίζει κάθε πόλη, και που για να την αφουγκραστεί κανείς πρέπει να ανέβει κάπου ψηλά, εκεί όπου ο θόρυβος θυμίζει καμιά φορά τραγούδι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

olympia-festival-kinimatografou

Έξι εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρέχουν την τεχνογνωσία τους για την εκπαίδευση νέων κινηματογραφιστών μέσω του «1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab» στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2