Οι 7 νέοι που κρατούν το κλειδί!

7-neoi

Μια ομάδα 7 νέων καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών αποτελούν την «Liminal», έναν πολιτιστικό οργανισμό προσφέρει την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η «Liminal» ξεκίνησε τις δραστηριότητες της με στόχο την αύξηση της πρόσβασης και συμπερίληψης στον πολιτισμό.

Με μια ομάδα 7 νέων καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρα και δημιουργεί με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό, προσφέροντας υπηρεσίες προσβασιμότητας σε θεατρικές παραστάσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια νέα θεατρική εμπειρία ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Στα 2 χρόνια σύστασης της «Liminal» προσμετρούνται 17 δράσεις που αποτελούν παραγωγές ή συνεργασίες με θέατρα, δραματικές σχολές, φεστιβάλ, εργαστήρια χορού κ.α. και προσφέρουν υπηρεσίες καθολικής πρόσβασης.

Πρόσφατη παραγωγή αποτελεί η παράσταση “Ο Θρίαμβος του Έρωτα” του Pierre de Marivaux, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια που θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Απριλίου για 6 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός και θα περιέχει υπηρεσίες Αγγλικών Υπέρτιτλων, Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα & Ελληνικοί Υπέρτιτλοι(ΤΚΒ) για Κωφούς και βαρήκοους, Ακουστική Περιγραφή (A.D) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες και θα διατίθενται θέσεις σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Η ομάδα είναι όμως αυτή που δημιουργεί τις πρωτοβουλίες και αποτελείται από τους –Αθηνά Βαφειάδου, Γιώργο Στάθη, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Εριφύλη Μπουρλέσα, Εύα Αναγνωστάκη, Κατερίνα Σαραντίδου και Χρίστος Παπαμιχαήλ– οι οποίοι κρατούν το κλειδί της ανοικτής πρόσβασης της επικοινωνίας στην σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα.
7-neoi-1

Παρακάτω παραθέτονται σύντομα βιογραφικά των 7 τα οποία βρίσκονται στην σελίδα www.liminal.eu στο διαδίκτυο.

Η Αθηνά Βαφειάδου, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ολοκλήρωσε το 2015 κάνοντας την πρακτική μου άσκηση στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας στη Eurobank Εργασίας. Το 2016 έγινε μέρος της hosting ομάδας του Impact Hub Athens, όπου εξάσκησε τις ικανότητές της στις δημόσιες σχέσεις και την λήψη άμεσων αποφάσεων.

Ο Γιώργος Στάθης σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Είναι μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Ευρωπαϊκού φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (efsli). Δούλεψε από το 2013 έως το 2016 στο πρόγραμμα διερμηνείας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, ενώ το 2016 έως και σήμερα στο πρόγραμμα διερμηνείας που διενεργεί το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Στην επαγγελματική του εμπειρία συμπεριλαμβάνονται φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τελετή απονομών παραολυμπιακών αγώνων, Tedx events κ.α. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του coordinator στον τομέα της επικοινωνίας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της efsli που έλαβε χώρα στην Αθήνα, ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ.

Η Εμμανουέλα Κυριακοπούλου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας (Στοά του Αττάλου) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας. Παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ruprecht – Karls Universitaet της Χαϊδελβέργης και στο Humboldt Universitaet του Βερολίνου, όπου και συνέχισε τις φωτογραφικές της σπουδές στην Internationale Akademie fuer Fotografie – Neue Schule Berlin. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τον σκηνοθέτη – εικαστικό Γιάννη Σκουρλέτη και τους Bijoux de Kant, τον Giles Foreman και τους Caravanserai Productions, την κινηματογραφική ομάδα ‘’The Open Stage Berlin’’, την χοροθεατρική ομάδα ‘’Λάσπη’’, την ραδιοφωνική ομάδα chimeres.gr, τους ζωγράφους Ηρακλή Φοβάκη και Φραγκίσκο Κάππο κ.ά.

Η Εριφύλη Μπουρλέσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτη της ανωτέρας δραματικής σχολής «Θεατρική Τέχνη», παρακολούθησε το μάθημα L.E.M (Laboratoire d’ Etude du Mouvement) στην σχολή «Jacques Lecoq» και είμαι απόφοιτη Shiatsu της σχολής «LAT38». Πήρα μέρος σε σεμινάρια θεάτρου, φωνής, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, Butoh, Kathakali και Yoga σε Ελλάδα, Γαλλία και Ινδία. Από το 2010 είναι βοηθός σκηνοθέτη στην θεατρική ομάδα “Εκτός Δρόμου” του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι με την θεραπευτική μέσα από την τέχνη του Shiatsu.

Η Εύα Αναγνωστάκη είναι γεννημένη το 1988, αποφοίτησε από το τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της “New Media & Digital Culture” στο πανεπιστήμιο UVA (University of Amsterdam), εργάστηκε για δύο χρόνια σε εταιρία web design. Στο πλαίσιο του δεύτερου μεταπτυχιακού της “Πολιτιστική Διαχείριση” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία “Release” και συμμετείχε στο project προσωπικών μαρτυριών και αφήγησης “Το Γεράνι μιλάει”, ως συνυπεύθυνη επικοινωνίας.

Η Κατερίνα Σαραντίδου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Έχει εργαστεί σε προγράμματα ένταξης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ ,ως συντονίστρια Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, youth worker και μέντορας εθελοντών (Youth In Action Programme) σε πλαίσια προστασίας παιδιών με αναπηρίες, καθώς επίσης και σε άλλες δομές με υπηρεσίες προς άτομα με αναπηρία. Έχει προσφέρει επίσης εθελοντική εργασία σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 ασχολείται με την μη τυπική εκπαίδευση και σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις εκπαιδεύει μαθητές σχολείων αλλά και εκπαιδευτικούς πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ, είναι γεννημένος το 1989 στην Κύπρο. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής “Πράξη 7” και του τμήματος θεατρικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Η «Liminal» συνεργάζεται με ομάδες και πολιτιστικές πρωτοβουλίες όπως το «Εμείς και το «The Language Project» που στόχο έχουν τη δημιουργία δικτύου ανθρώπων που αγαπούν τις γλώσσες και την πραγματοποίηση δράσεων πολιτισμού, όπως και με το Impact Hub Athens.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

epidavros-2019

Η κάθοδος στο θέατρο της αργολικής γης της Κομεντί Φρανσαίζ με την παράσταση Ηλέκτρα / Ορέστης του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ίβο βαν Χόβε, η καινούρια παράσταση Οιδίπους του Μπομπ Γουίλσον, φτιαγμένη αποκλειστικά για αρχαία θέατρα αλλά και η εμφάνιση της Κάθρην Χάντερ, η οποία θα παίξει τον επώνυμο ρόλο στον Προμηθέα Δεσμώτη σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αποτελούν το βαρύ πυροβολικό για την Επίδαυρο του 2019

deli-new

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και παθιασμένος σινεφίλ γίνεται φέτος ο πρώτος ambassador της Αγοράς, ο οποίος θα φέρει σε επαφή τους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου με την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα, ενώ θα παρουσιάσει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου την τελετή απονομής των βραβείων της Αγοράς του 59ου ΦΚΘ

mpekas

Ο Γιάννης και η Λίνα μαζί με τα παιδιά τους, τον Δημήτρη και την Αθηνά έχουν καταφέρει να βάλουν τα προϊόντα από βουβαλινό γάλα στην ελληνική αγορά και να παρουσιάζουν την μία καινοτομία μετά την άλλη στη σειρά των προϊόντων τους

1
ivan

Ο Ταξιάρχης Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Χαλκίδα και ζει στο Λοκάρνο της Ελβετίας εργαζόμενος ως σεφ. Ο ίδιος μαζί με τον Βασίλη Τσιουβάρα υπογράφουν το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας με τίτλο IVAN του Παναγιώτη Κουντουρά με σολίστα τον Χρήστο Στέργιογλου που κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Leeds

gynaika-empnefsi

Η εικόνα της Ελληνίδας στη νεοελληνική τέχνη τον 19ο και τον 20ο αιώνα, παρουσιάζεται σε μια έκθεση στους χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

quarter-libres

Η Ιβοριανή περφόρμερ Nadia Beugré παρουσιάζει το “Quartiers Libres”, μια εικαστική δημιουργία που εστιάζει στην υπερκατανάλωση πλαστικών συσκευασιών στις χώρες της αφρικανικής ηπείρου