Οι 7 νέοι που κρατούν το κλειδί!

7-neoi

Μια ομάδα 7 νέων καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών αποτελούν την «Liminal», έναν πολιτιστικό οργανισμό προσφέρει την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η «Liminal» ξεκίνησε τις δραστηριότητες της με στόχο την αύξηση της πρόσβασης και συμπερίληψης στον πολιτισμό.

Με μια ομάδα 7 νέων καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρα και δημιουργεί με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό, προσφέροντας υπηρεσίες προσβασιμότητας σε θεατρικές παραστάσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια νέα θεατρική εμπειρία ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Στα 2 χρόνια σύστασης της «Liminal» προσμετρούνται 17 δράσεις που αποτελούν παραγωγές ή συνεργασίες με θέατρα, δραματικές σχολές, φεστιβάλ, εργαστήρια χορού κ.α. και προσφέρουν υπηρεσίες καθολικής πρόσβασης.

Πρόσφατη παραγωγή αποτελεί η παράσταση “Ο Θρίαμβος του Έρωτα” του Pierre de Marivaux, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια που θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Απριλίου για 6 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός και θα περιέχει υπηρεσίες Αγγλικών Υπέρτιτλων, Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα & Ελληνικοί Υπέρτιτλοι(ΤΚΒ) για Κωφούς και βαρήκοους, Ακουστική Περιγραφή (A.D) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες και θα διατίθενται θέσεις σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Η ομάδα είναι όμως αυτή που δημιουργεί τις πρωτοβουλίες και αποτελείται από τους –Αθηνά Βαφειάδου, Γιώργο Στάθη, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Εριφύλη Μπουρλέσα, Εύα Αναγνωστάκη, Κατερίνα Σαραντίδου και Χρίστος Παπαμιχαήλ– οι οποίοι κρατούν το κλειδί της ανοικτής πρόσβασης της επικοινωνίας στην σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα.
7-neoi-1

Παρακάτω παραθέτονται σύντομα βιογραφικά των 7 τα οποία βρίσκονται στην σελίδα www.liminal.eu στο διαδίκτυο.

Η Αθηνά Βαφειάδου, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ολοκλήρωσε το 2015 κάνοντας την πρακτική μου άσκηση στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας στη Eurobank Εργασίας. Το 2016 έγινε μέρος της hosting ομάδας του Impact Hub Athens, όπου εξάσκησε τις ικανότητές της στις δημόσιες σχέσεις και την λήψη άμεσων αποφάσεων.

Ο Γιώργος Στάθης σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Είναι μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Ευρωπαϊκού φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (efsli). Δούλεψε από το 2013 έως το 2016 στο πρόγραμμα διερμηνείας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, ενώ το 2016 έως και σήμερα στο πρόγραμμα διερμηνείας που διενεργεί το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Στην επαγγελματική του εμπειρία συμπεριλαμβάνονται φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τελετή απονομών παραολυμπιακών αγώνων, Tedx events κ.α. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του coordinator στον τομέα της επικοινωνίας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της efsli που έλαβε χώρα στην Αθήνα, ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ.

Η Εμμανουέλα Κυριακοπούλου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας (Στοά του Αττάλου) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας. Παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ruprecht – Karls Universitaet της Χαϊδελβέργης και στο Humboldt Universitaet του Βερολίνου, όπου και συνέχισε τις φωτογραφικές της σπουδές στην Internationale Akademie fuer Fotografie – Neue Schule Berlin. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τον σκηνοθέτη – εικαστικό Γιάννη Σκουρλέτη και τους Bijoux de Kant, τον Giles Foreman και τους Caravanserai Productions, την κινηματογραφική ομάδα ‘’The Open Stage Berlin’’, την χοροθεατρική ομάδα ‘’Λάσπη’’, την ραδιοφωνική ομάδα chimeres.gr, τους ζωγράφους Ηρακλή Φοβάκη και Φραγκίσκο Κάππο κ.ά.

Η Εριφύλη Μπουρλέσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτη της ανωτέρας δραματικής σχολής «Θεατρική Τέχνη», παρακολούθησε το μάθημα L.E.M (Laboratoire d’ Etude du Mouvement) στην σχολή «Jacques Lecoq» και είμαι απόφοιτη Shiatsu της σχολής «LAT38». Πήρα μέρος σε σεμινάρια θεάτρου, φωνής, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, Butoh, Kathakali και Yoga σε Ελλάδα, Γαλλία και Ινδία. Από το 2010 είναι βοηθός σκηνοθέτη στην θεατρική ομάδα “Εκτός Δρόμου” του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι με την θεραπευτική μέσα από την τέχνη του Shiatsu.

Η Εύα Αναγνωστάκη είναι γεννημένη το 1988, αποφοίτησε από το τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της “New Media & Digital Culture” στο πανεπιστήμιο UVA (University of Amsterdam), εργάστηκε για δύο χρόνια σε εταιρία web design. Στο πλαίσιο του δεύτερου μεταπτυχιακού της “Πολιτιστική Διαχείριση” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία “Release” και συμμετείχε στο project προσωπικών μαρτυριών και αφήγησης “Το Γεράνι μιλάει”, ως συνυπεύθυνη επικοινωνίας.

Η Κατερίνα Σαραντίδου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Έχει εργαστεί σε προγράμματα ένταξης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ ,ως συντονίστρια Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, youth worker και μέντορας εθελοντών (Youth In Action Programme) σε πλαίσια προστασίας παιδιών με αναπηρίες, καθώς επίσης και σε άλλες δομές με υπηρεσίες προς άτομα με αναπηρία. Έχει προσφέρει επίσης εθελοντική εργασία σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 ασχολείται με την μη τυπική εκπαίδευση και σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις εκπαιδεύει μαθητές σχολείων αλλά και εκπαιδευτικούς πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ, είναι γεννημένος το 1989 στην Κύπρο. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής “Πράξη 7” και του τμήματος θεατρικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Η «Liminal» συνεργάζεται με ομάδες και πολιτιστικές πρωτοβουλίες όπως το «Εμείς και το «The Language Project» που στόχο έχουν τη δημιουργία δικτύου ανθρώπων που αγαπούν τις γλώσσες και την πραγματοποίηση δράσεων πολιτισμού, όπως και με το Impact Hub Athens.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες