Οι 7 νέοι που κρατούν το κλειδί!

7-neoi

Μια ομάδα 7 νέων καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών αποτελούν την «Liminal», έναν πολιτιστικό οργανισμό προσφέρει την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών

Τον Σεπτέμβριο του 2016 η «Liminal» ξεκίνησε τις δραστηριότητες της με στόχο την αύξηση της πρόσβασης και συμπερίληψης στον πολιτισμό.

Με μια ομάδα 7 νέων καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρα και δημιουργεί με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό, προσφέροντας υπηρεσίες προσβασιμότητας σε θεατρικές παραστάσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια νέα θεατρική εμπειρία ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Στα 2 χρόνια σύστασης της «Liminal» προσμετρούνται 17 δράσεις που αποτελούν παραγωγές ή συνεργασίες με θέατρα, δραματικές σχολές, φεστιβάλ, εργαστήρια χορού κ.α. και προσφέρουν υπηρεσίες καθολικής πρόσβασης.

Πρόσφατη παραγωγή αποτελεί η παράσταση “Ο Θρίαμβος του Έρωτα” του Pierre de Marivaux, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια που θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Απριλίου για 6 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός και θα περιέχει υπηρεσίες Αγγλικών Υπέρτιτλων, Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα & Ελληνικοί Υπέρτιτλοι(ΤΚΒ) για Κωφούς και βαρήκοους, Ακουστική Περιγραφή (A.D) για τυφλούς και μερικώς βλέποντες και θα διατίθενται θέσεις σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Η ομάδα είναι όμως αυτή που δημιουργεί τις πρωτοβουλίες και αποτελείται από τους –Αθηνά Βαφειάδου, Γιώργο Στάθη, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Εριφύλη Μπουρλέσα, Εύα Αναγνωστάκη, Κατερίνα Σαραντίδου και Χρίστος Παπαμιχαήλ– οι οποίοι κρατούν το κλειδί της ανοικτής πρόσβασης της επικοινωνίας στην σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα.
7-neoi-1

Παρακάτω παραθέτονται σύντομα βιογραφικά των 7 τα οποία βρίσκονται στην σελίδα www.liminal.eu στο διαδίκτυο.

Η Αθηνά Βαφειάδου, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1992. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ολοκλήρωσε το 2015 κάνοντας την πρακτική μου άσκηση στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας στη Eurobank Εργασίας. Το 2016 έγινε μέρος της hosting ομάδας του Impact Hub Athens, όπου εξάσκησε τις ικανότητές της στις δημόσιες σχέσεις και την λήψη άμεσων αποφάσεων.

Ο Γιώργος Στάθης σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως επαγγελματίας Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας από το 2013. Είναι μέλος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Ευρωπαϊκού φόρουμ Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών (efsli). Δούλεψε από το 2013 έως το 2016 στο πρόγραμμα διερμηνείας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, ενώ το 2016 έως και σήμερα στο πρόγραμμα διερμηνείας που διενεργεί το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Στην επαγγελματική του εμπειρία συμπεριλαμβάνονται φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τελετή απονομών παραολυμπιακών αγώνων, Tedx events κ.α. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέλαβε τον ρόλο του coordinator στον τομέα της επικοινωνίας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της efsli που έλαβε χώρα στην Αθήνα, ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Διερμηνέων ΕΝΓ.

Η Εμμανουέλα Κυριακοπούλου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας (Στοά του Αττάλου) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας. Παρακολούθησε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ruprecht – Karls Universitaet της Χαϊδελβέργης και στο Humboldt Universitaet του Βερολίνου, όπου και συνέχισε τις φωτογραφικές της σπουδές στην Internationale Akademie fuer Fotografie – Neue Schule Berlin. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τον σκηνοθέτη – εικαστικό Γιάννη Σκουρλέτη και τους Bijoux de Kant, τον Giles Foreman και τους Caravanserai Productions, την κινηματογραφική ομάδα ‘’The Open Stage Berlin’’, την χοροθεατρική ομάδα ‘’Λάσπη’’, την ραδιοφωνική ομάδα chimeres.gr, τους ζωγράφους Ηρακλή Φοβάκη και Φραγκίσκο Κάππο κ.ά.

Η Εριφύλη Μπουρλέσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτη της ανωτέρας δραματικής σχολής «Θεατρική Τέχνη», παρακολούθησε το μάθημα L.E.M (Laboratoire d’ Etude du Mouvement) στην σχολή «Jacques Lecoq» και είμαι απόφοιτη Shiatsu της σχολής «LAT38». Πήρα μέρος σε σεμινάρια θεάτρου, φωνής, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, Butoh, Kathakali και Yoga σε Ελλάδα, Γαλλία και Ινδία. Από το 2010 είναι βοηθός σκηνοθέτη στην θεατρική ομάδα “Εκτός Δρόμου” του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι με την θεραπευτική μέσα από την τέχνη του Shiatsu.

Η Εύα Αναγνωστάκη είναι γεννημένη το 1988, αποφοίτησε από το τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της “New Media & Digital Culture” στο πανεπιστήμιο UVA (University of Amsterdam), εργάστηκε για δύο χρόνια σε εταιρία web design. Στο πλαίσιο του δεύτερου μεταπτυχιακού της “Πολιτιστική Διαχείριση” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την μικρού μήκους ταινία “Release” και συμμετείχε στο project προσωπικών μαρτυριών και αφήγησης “Το Γεράνι μιλάει”, ως συνυπεύθυνη επικοινωνίας.

Η Κατερίνα Σαραντίδου είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ένταξη των παιδιών με αναπηρία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Έχει εργαστεί σε προγράμματα ένταξης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα στα πλαίσια του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ ,ως συντονίστρια Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, youth worker και μέντορας εθελοντών (Youth In Action Programme) σε πλαίσια προστασίας παιδιών με αναπηρίες, καθώς επίσης και σε άλλες δομές με υπηρεσίες προς άτομα με αναπηρία. Έχει προσφέρει επίσης εθελοντική εργασία σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 ασχολείται με την μη τυπική εκπαίδευση και σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις εκπαιδεύει μαθητές σχολείων αλλά και εκπαιδευτικούς πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ, είναι γεννημένος το 1989 στην Κύπρο. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής “Πράξη 7” και του τμήματος θεατρικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Η «Liminal» συνεργάζεται με ομάδες και πολιτιστικές πρωτοβουλίες όπως το «Εμείς και το «The Language Project» που στόχο έχουν τη δημιουργία δικτύου ανθρώπων που αγαπούν τις γλώσσες και την πραγματοποίηση δράσεων πολιτισμού, όπως και με το Impact Hub Athens.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

scorpions

Οι Κλάους Μάινε και Ρούντολφ Σένκερ των Scorpions και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Στέφανος Τσιάλης, έδωσαν μία πρώτη γεύση από τη σύμπραξή τους στο Καλλιμάρμαρο στις 16 Ιουλίου

8
seu-jorge

Ο 48χρονος Βραζιλιάνος Seu Jorge, ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους μουσικούς, αλλά και ηθοποιούς της Βραζιλίας, παρουσιάζει Στη σκηνή στο Ξέφωτο του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» ένα αφιέρωμα στον David Bowie μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στα πλαίσια του «Summer Nostos Festival»

mousio-iraklidon

Το Μουσείο των Ηρακλειδών εμείς οι γονείς το γνωρίσαμε από τα πρωτοποριακά προγράμματα STEM που συνδυάζουν τις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία και το «συναίσθημα» του ανθρώπου, την Τέχνη. Αυτό το καλοκαίρι παραμένει ανοιχτό στα παιδιά και μας συστήνει μια νέα θερινή αστική κατασκήνωση Stem & Art Summer Camp διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

mavragani

Η 40χρονη Σοφία Μαυραγάνη, χορογράφος και δημιουργός έργων με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα, παρουσιάζει τον Ιούνιο μια παράσταση χορού «στα όρια του θεάτρου και της μουσικής» –ένα ποιητικό χειμαρρώδη λόγο που ξετυλίγει επί σκηνής το νήμα της γυναικείας αφήγησης– στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

7
rem

“REM/ κήπος” είναι ο τίτλος της νέας παράστασης της Άννας Κοκκίνου στο θέατρο Σφενδόνη. Μία παράσταση που επιχειρεί να μας υπενθυμίσει την ποιητική και ονειρική πλευρά της πραγματικότητας, που συνειδητά επιλέγουμε να αγνοούμε.

ekklisies_arthro

Μια ιστορία που περιλαμβάνει 7 επιλογές περιοχών και νησιών της Ελλάδας, περιέχεται στην ιστοσελίδα www.religiousgreece.gr της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προτείνοντας ιδανικές παραλίες, αξιοθέατα και δραστηριότητες, συνδυασμένα με τον θρησκευτικό τουρισμό των περιοχών