Οι σύγχρονοι πρόσφυγες εκτός των συνόρων

Οι σύγχρονοι πρόσφυγες εκτός των συνόρων

Ο Μιχάλης Σιώνας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μουσικός, συνθέτης και καλλιτεχνικός συνεργάτης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αναλαμβάνει να παρουσιάζει στο Κρατικό Θέατρο της Στουτγκάρδης το έργο «After the Campsite», μια παράσταση που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ

syxronoi-prosfiges
Ο Μιχάλης Σιώνας διαθέτει μια πολύπλευρη δραστηριότητα στη μέχρι τώρα πορεία του. Έχει συμμετάσχει σε 26 παραστάσεις ως ηθοποιός -μεταξύ αυτών και στο «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου το 2017- σε 4 ως σκηνοθέτης και σε πολλές επιπλεόν ως μουσικός, στην μέχρι τώρα –από το 2009- συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Με τον ίδιο τρόπο χαρακτηριστικά είναι και τα στοιχεία που έχει προσθέσει στον πίνακα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του όπως αναγράφονται στο βιογραφικό του στην σελίδα του ΚΘΒΕ το οποίο και παραθέτω εδώ:
syxronoi-prosfiges-1

Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το ΚΘΒΕ, τις Νέες Μορφές, το Θέατρο Σοφούλη, το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Εγνατία και το χοροθέατρο Δρώσα Μάζα. Συμμετείχε σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Kunst». Σκηνοθέτησε την παράσταση «Nordost» (ομάδα Kunst). Ως μέλος του μουσικού συνόλου The Prefabricated Quartet έχει συνθέσει μουσική για τις ταινίες μεγάλου μήκους «Τρεις στιγμές» (σκην. Π. Σεβαστίκογλου), «Attractive Illusion» (σκην. Π. Σεβαστίκογλου), «Κανένας» (σκην. Χ. Νικολέρης), καθώς και για ταινίες μικρού μήκους. Μουσική του συνόλου χρησιμοποιήθηκε στην παράσταση «Ορέστης» (σκην. Σ. Ούνκοβσκι, ΚΘΒΕ). Έχει συνθέσει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις «Ο συγγραφέας και ο αδερφός του συγγραφέα» (σκην. Σ. Αθηναίου), «Οι Δούλες» (σκην. Γ. Σφυρίδης), «Το Μαύρο Νερό» (σκην. Ε. Αϊβαζίδου). Το 2007 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Έγγειος. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης TAE-KWON-DO και 1ου επιπέδου Wing-chun Kung-Fu. Έχει σπουδάσει στο ωδείο Σαμαρά (κοντραμπάσο και ηλεκτρικό μπάσο) και στην Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Την περίοδο αυτή ετοιμάζει μια παράσταση που αντλεί την έμπνευσή της από το υλικό που συγκεντρώθηκε στο ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες του ΚΘΒΕ. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι το πρότζεκτ δεν εστιάζει μελοδραματικά στο παρελθόν, τις χαμένες πατρίδες, όσα αφέθηκαν πίσω. Σκοπός του είναι να αναδείξει τους τρόπους που οι νέοι πρόσφυγες προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον.
syxronoi-prosfiges-2
Κλείσιμο

Η πρώτη παρουσίαση του έργου «After the Campsite» θα γίνει στο Βασιλικό Θέατρο την Πέμπτη 26 Απριλίου. Η σκηνοθεσία, η συγγραφή κειμένου, τα σκηνικά και οι φωτισμοί είναι στην ευθύνη του ενώ θα έχει στη διάθεση του την Στεφανία Ζώρα, τον Τιμολέων Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Τσεμπερλίδη.

Η παράσταση έχει επιλεγεί από το «The Future of Europe – International Theatre Festival» του Κρατικού Θεάτρου της Στουτγκάρδης «Schauspiel Stuttgart» και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2018, μαζί με παραστάσεις του Piccolo Teatro του Μιλάνου, του Célestins Théâtre της Λυόν, του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας, του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας της Βαρκελώνης και του Vigszinhaz της Βουδαπέστης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης