Ο επόμενος Bill Gates μήπως κρύβεται σπίτι σας;

Ο επόμενος Bill Gates μήπως κρύβεται σπίτι σας;

Ο Σπύρος Αρσένης όντας γονέας και ο ίδιος απαντά σε ερωτήματα γονέων και με το καινούργιο βιβλίο του δίνει χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς την εποχή του Διαδικτύου

«Κι αν το παιδί σας είναι ο επόμενος Bill Gates;». Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε για το καινούργιο βιβλίο του ο Σπύρος Αρσένης. Ένα βιβλίο που στις σελίδες του φιλοξενεί ένα πλήθος από χρήσιμες συμβουλές για παιδιά και γονείς την εποχή του Διαδικτύου. Και ο συγγραφέας τα γνωρίζει – και μάλιστα, πολύ καλά αυτά τα ζητήματα- από το πρώτο χέρι. Ο ίδιος αυτοπροσδορίζεται - στο Linkedin- ως Senior Business Analyst | Startup Ecosystem Strategist αλλά στην ακρίβεια είναι οργανωτής – εκπαιδευτής νέων υποψήφιων επιχειρηματιών.

Άλλωστε, η αρμοδιότητα του ως συντονιστή του ετήσιου διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την στήριξη και την προώθηση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας που αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογικές δυνατότητες, ενσωματώνει στοιχεία καινοτομίας και διακρίνεται από την εξωστρέφεια της αλλά και των παράλληλων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της χρονιάς του δίνουν το εχέγγυο του αξιολογητή που μπορεί να διακρίνει και να ξεχωρίσει ένα ταλέντο. 

Επιπλέον, είναι και ο ίδιος πατέρας 2 αγοριών και προφανώς θα έχει κληθεί να δώσει πρώτα εκείνος τις απαντήσεις που χρειάζεται να δοθούν στους γονείς. Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την έκδοση ( κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος) διαβάζω τα εξής: «Οι αγωνίες των γονιών στη σημερινή εποχή του Διαδικτύου είναι λίγο-πολύ ίδιες: 

- Πώς μπορώ να καθοδηγήσω το παιδί μου στον κόσμο του Διαδικτύου
- Πώς θα ωφεληθεί από τις εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης; 
- Πώς θα γίνει υπεύθυνος "ψηφιακός πολίτης"; 
- Πώς θα αναπτύξει τις ικανότητές του ώστε να μπορεί να γίνει ο "επόμενος Bill Gates"; 
- Με ποιους απλούς κανόνες μπορούμε να ελέγξουμε την επίδραση του Διαδικτύου στη ζωή των παιδιών μας -αλλά και στη δική μας;

Σε αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί, με απλά λόγια, ο νέος διασυνδεδεμένος κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας -ένας κόσμος που προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες μάθησης, εποικοδομητικής διασκέδασης και προσωπικής ανάπτυξης. 

Με αναφορές στα παιδικά χρόνια των ιδρυτών της Microsoft, της Google, του Facebook και του Amazon, παρουσιάζεται η θετική επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή των παιδιών μας και οι δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 

Για κάθε ηλικία του παιδιού, προτείνονται δύο-τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας για τη διαδικτυακή τους μόρφωση καθώς και απλοί κανόνες για τα παιδιά και για εμάς τους ίδιους. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων για να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και να ευαισθητοποιήσουμε τους εφήβους σε βασικά θέματα συμπεριφοράς, ενώ ορισμένες από τις ερωτήσεις απευθύνονται σε εμάς, τους γονείς, ως αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση!».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ρε γατάκια

εμείς ψάχνουμε τον επόμενο καρανίκα. Χωρίς μόρφωση, χωρίς κόπο, χωρίς γνώσεις. Μόνο καλό κονέ με το κόμμα νάχεις και είσαι ανώτερος απο τον κάθε δουλευτή. Η συνταγή μας είναι τέλεια εφόσον πληρώνετε εσείς τα κορόιδα!

Δεν υπάρχει ο επόμενος μπιλ γκεητς...

Έχει φροντίσει για αυτό ο πρηγούμενος και οι υπόλοιποι κολοσοί ... MS, Samsung, Apple, Google κλπ...

Για την ιστορία..

Ούτε έχετε ιδέα τι έκανε ο Γκειτς, τον κάνατε και ήρωα τον απατεώνα. Το λογισμικό μετά από χρόνια έρευνας και επεξεργασίας από ακαδημαϊκούς, εταιρείες και άλλους και αφού πέρασε από Ευρώπη και ΗΠΑ το τελειοποίησε ένας σκανδιναβός μόνος του. Αυτός είχε δημιουργήσει το εικονικό περιβάλλον. Μετά ήρθε σε σύγκρουση με την ΙΒΜ και την Μicrosoft στα δικαστήρια και τελικώς δολοφονήθηκε έξω από ένα μπαρ στις ΗΠΑ από συμμορία μηχανόβιων. Το λογισμικό τελικώς έγινε ιδιοκτησία της microsoft και συνεχίστηκε να αναπτύσσεται από ένα νεαρό εβραίο υπάλληλο της. Ο Gates δεν δημιούργησε απολύτως τίποτε, απλά ασχολήθηκε με τα εταιρικά.

Aporia

Από περίεργεια,πως λεγόταν ο Σκανδιναβός?

+

Gary Kildall

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

autt

Ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών φέρνει μαζί του το autoduder, η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγκρισης συνεργείων στην Αττική – μια πλατφόρμα που αυξάνει τις επιλογές και δίνει τον έλεγχο στο πελάτη αλλά και μειώνει τα κόστη έως και 60%.

surfart

Ένα 3ημερο φεστιβάλ για το surf, τη τέχνη, τη ζωή κοντά στη θάλασσα, τη δημιουργική ζωή στην πόλη, τη σωματική και ψυχική υγεία και την ευεξία στο «Λυκαβηττό» της παραλίας

paramythia-imvrou

Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις της Ίμβρου αποτυπώνονται σε 15 λαϊκά παραμύθια σε μια έκδοση –που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαΐτη– για την γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού και των κατοίκων του

ntakos

Η νέα ειδική ετήσια έκδοση του Monocle στο αφιέρωμα της για την νησιωτική Ευρώπη και τα πιάτα της την περίφημη πολύχρωμη σαλάτα από την Κρήτη

tzeni-argyriou

Η Τζένη Αργυρίου, χορογράφος και ερευνήτρια, καλλιτέχνης των παραστατικών τεχνών με ιδιαίτερη καλλιτεχνική δράση, παρουσιάζει στη «Στέγη» του Ιδρύματος Ωνάση μια παράσταση με «ανώνυμο» χαρακτήρα

myjobnow

Όλες τις υπηρεσίες ενός «γραφείου ευρέσεως εργασίας» προσφέρει μια νέα εφαρμογή που ακούει στο όνομα MyJobNow και η οποία δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες π.χ της αγοράς εστίασης να βρουν το προσωπικό που χρειάζονται!

teseris-epoxes

Ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ένας από τους πλέον ταλαντούχους πιανίστες της γενιάς του, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό το έργο «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση, που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό το έργο του 1721 με τους σύγχρονους ήχους του 21ου αιώνα, στα πλαίσια του «Summer Nostos Festival»