Μια διαφορετική πρόταση για τον οινοτουρισμό!

Μια διαφορετική πρόταση για τον οινοτουρισμό!

Μετά από προσπάθειες και οργάνωση περίπου 2 χρόνων, το Κέντρο Πληροφόρησης του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί με τη νέα του μορφή. Στο χώρο οργανώνονται μια σειρά οινικών δοκιμών που καλύπτουν ένα φάσμα 120 ετικετών από πάνω από 20 οινοποιεία

Μια διαφορετική πρόταση για τον οινοτουρισμό!
Ένα σύγχρονο info point που δίνει νέα διάσταση στις προσπάθειες τόνωσης και ενίσχυσης του οινοτουρισμού σε έναν από τους πιο ιστορικούς αμπελώνες της Ελλάδος -εκείνο της Νεμέας- ξεκίνησε ως μια οργανωμένη συλλογική προσπάθεια του Συνδέσμου Οινοποιών (ΣΟΝ). 

Σε σχετικό σημείωμα στο
site του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας διαβάζουμε: «Μετά από προσπάθειες και οργάνωση περίπου 2 χρόνων, ο χώρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί με τη νέα του μορφή. Στο χώρο οργανώνουμε μια σειρά οινικών δοκιμών που καλύπτουν ένα φάσμα 120 ετικετών από πάνω από 20 οινοποιεία, με δυνατότητα αγοράς τους σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Μια φιλόδοξη προσπάθεια πήρε σάρκα και οστά με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο πληροφόρησης για μια από τις διάσημες οινικές ζώνες της Ελλάδας».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Κέντρο Πληροφόρησης θα προσφέρονται μεταξύ άλλων: 

  • Χάρτη με όλα τα οινοποιεία της ζώνης
  • Πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής
  • Σημεία για καφέ, φαγητό και ποτό
  • Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις των οινοποιείων
  • Σεμινάρια γευσιγνωσίας για ιδιώτες και επαγγελματίες
  • Θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών με τη βοήθεια έμπειρου οινολόγου
 
To info point θα λειτουργεί από την Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 με 14:00 και 18:00 με 21:00, ενώ κάθε Κυριακή το ωράριο είναι 10:00 με 17:00.  

Οι διοργανωτές πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν μια εκδήλωση με τίτλο “Οινοποιεία της εβδομάδας”. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι η φιλοδοξία τους είναι να έχουν οι επισκέπτες τη δυνατότητα δοκιμής κρασιών από 2 διαφορετικά οινοποιεία κάθε εβδομάδα για ολόκληρο το χρόνο χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη κράτηση. Δύο ετικέτες, ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ, μία από κάθε οινοποιείο θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή χωρίς χρέωση και παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα δοκιμής όλων των ετικετών σε 2 διαφορετικά προγράμματα δοκιμών με μικρό σχετικά κόστος. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν δύο επιλογές:

Μικρή δοκιμή
Δοκιμή 6 ετικετών (λευκό, ροζέ και ερυθρό) από τα 2 οινοποιεία της εβδομάδας
8 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά και

Μεγάλη δοκιμή
Δοκιμή 8 ετικετών (λευκό, ροζέ και 2 ερυθρά) από τα 2 οινοποιεία της εβδομάδας
10 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 50 λεπτά.



Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες προτάσεις:

“ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ” μικρή
 Δοκιμή 4 ετικετών ΠΟΠ Νεμέα από 4 διαφορετικά οινοποιεία
10 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

“ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ” μεγάλη
Δοκιμή 8 ετικετών ΠΟΠ Νεμέα από 8 διαφορετικά οινοποιεία
15 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 40 λεπτά

Τα Ροζέ
Δοκιμή 6 ετικετών ροζέ κρασιών από 6 διαφορετικά οινοποιεία
8 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Τα Λευκά
Δοκιμή 6 ετικετών λευκών κρασιών από 6 διαφορετικά οινοποιεία
8 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4, ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Γευσιγνωσίες με οινολόγο 
Κατόπιν κράτησης προσφέρουμε θεματικές γευσιγνωσίες με τη βοήθεια του οινολόγου μας

Αφιέρωμα Αγιωργίτικο
Δοκιμή 6 ετικετών Αγιωργίτικο από διαφορετικές χρονιές και 6 διαφορετικά οινοποιεία Ο οινολόγος μας παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και αναλύει την πολυπλοκότητα της με βάση τα κρασιά της δοκιμής 15 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 8, ενδεικτική διάρκεια: 1 ώρα


 
Επίσης, τα Blends Αγιωργίτικου (Δοκιμή 6 ετικετών blend Αγιωργίτικο με διεθνείς ποικιλίες από 6 διαφορετικά οινοποιεία. Ο οινολόγος παρουσιάζει την ικανότητα της ποικιλίας να συνδυάζεται με όλες σχεδόν τις ερυθρές διεθνείς ποικιλίες με βάση τα κρασιά της δοκιμής, 15 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 8, ενδεικτική διάρκεια: 1 ώρα), ο Οινικός και γαστρονομικός μαραθώνιος ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ (Δοκιμή 20 ετικετών Αγιωργίτικου από 20 διαφορετικά οινοποιεία. Με τη βοήθεια του οινολόγου και σε συνεργασία με 3 εστιατόρια της περιοχής, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τον οινικό πλούτο της ζώνης. Δοκιμάζουν φρέσκα ροζέ, ερυθρά χωρίς παλαίωση, κρασιά βαθιάς παλαίωσης αλλά και αφρώδη και γλυκά, όλα 100% Αγιωργίτικο. Για το φινάλε πίνουν Αγιωργίτικο με τη συνοδεία 20 μεζέδων από 20 διαφορετικές μικρές βιοτεχνίες τροφίμων της Κορινθίας.
30 € ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 12, ενδεικτική διάρκεια: 2 ώρες) και τέλος,  

Taylor made
Γευσιγνωσίες με βάση τη ζήτηση (Οργανώνονται γευσιγνωσίες με βάση τη ζήτηση των επισκεπτών μέσα από όλη την γκάμα των κρασιών. Θεματικές γευσιγνωσίες, συνδυασμός φαγητού και κρασιού σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια, δοκιμές κρασιών από άλλες γνωστές αλλά και άγνωστες Ελληνικές ποικιλίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης