Μια εξαγώγιμη πολυεθνική μαρμελάδα από το Κιάτο

Μια εξαγώγιμη πολυεθνική μαρμελάδα από το Κιάτο

Από το μακρινό Κασμίρ καταφθάνει το saffron, για να συναντηθεί με τα φρούτα της Πελοποννήσου στις μαγικές κατσαρόλες της Σοφίας και του Γιώργου στο Κιάτο της Κορινθίας και από εκεί, μέσα σε γυάλινα βαζάκια με το φουντάκι να κρέμεται, ο Mahbir να τα στείλει σε όλη την Ευρώπη

Το saffron έρχεται κατευθείαν από το Κασμίρ και αναμειγνύεται με τα εσπεριδοειδή της περιοχής, χάρις στα μαγικά χέρια δύο άξιων επαγγελματιών -της Σοφίας Δημητρίου και του Γιώργου Τασινόπουλου. Οι δύο τους -με πολλά χιλιόμετρα στον απαιτητικό χώρο της εστίασης- έφτιαξαν στο Κιάτο της Κορινθίας το 2012 μια μικρή παραγωγική μονάδα, που συνδυάζει τον χαρακτήρα μιας οικοτεχνίας με ένα ευφάνταστο, δημιουργικό εργαστήριο γεύσεων. Όλοι, τους γνωρίζουν όπως και τα προϊόντα τους ως «Το φίλεμα της Λέλας» -ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας τους.



Η Σοφία και ο Γιώργος δεν φτιάχνουν μόνο τα προϊόντα της δικής τους ετικέτας – μαρμελάδες, τσάτνεϊ, γλυκά κουταλιού και σάλτσες υψηλής ποιότητας- αλλά και προϊόντα – παραγγελιές τρίτων. Παραγγελιές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νεαρός Βρετανός ινδικής καταγωγής Mahbir Thukral, ο οποίος κατέφθασε μια μέρα στο Κιάτο μαζί με το δικό του saffron προκειμένου να ζητήσει από τον Γιώργο και τη Λέλα να τους φτιάξουν μαρμελάδες προς εξαγωγή σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης που ζουν Ινδοί. Βεβαίως, όπως ήδη έχετε καταλάβει οι μαρμελάδες του Mahbir έχουν ως συστατικό υλικό το saffron. 



Και τι saffron! Από το μακρινό Κασμίρ! Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Νοέμβριο του 2016 ο Mahbir ανακοίνωσε το πρώτο διεθνές brand Ινδικού saffron από κοινού με ένα συνεταιρισμό αγροτών του Κασμίρ ( για την ακρίβεια, του Ινδικού Κασμίρ). 

Το saffron, λοιπό, που έρχεται από το Κασμίρ συναντά τα πελοποννησιακά φρούτα – μήλα και πορτοκάλια- και με την τέχνη της Σοφίας και του Γιώργου προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα με τις χειροποίητες μαρμελάδες. 



Στον εταιρικό λογαριασμό στο Instagram έχει δημοσιευθεί φωτογραφία με τις εξαγώγιμες μαρμελάδες – τις μαρμελάδες με το χαρακτηριστικό φουντάκι που κρέμεται δίπλα στο γυάλινο βαζάκι. Η φωτογραφία συνοδεύεται από σχόλιο: «Εξαιρετική χειροποίητη μαρμελάδα μήλο και πορτοκάλι με saffron από Ινδία! Παραγωγής μας!!!».

Ο Mahbir απάντησε με σχόλιο που εκτός από ευχαριστίες για το αποτέλεσμα ευχήθηκε και Kala Christougena στους συνεργάτες του. 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Γιώργος

Δηλ τόσα χρόνια βαυκαλιζόμαστε για την ανωτερότητα του κρόκου Κοζάνης για να υπερηφανευόμαστε τελικά για την "ελληνική" μαρμελάδα με κρόκο...Κασμίρ;;;

Mahbir THUKRAL

Thank you for the many compliments and feedback on this article, and especially to Κώστας Τσαούσης for writing our story. To answer the reader comments, Kyriakos, it is indeed true that we should be proud of those who produce great products and employ people and add value to the Greek economy. Among all of the challenges facing the economy, opportunities and the processes and procedures within Greece, it is people like Sofia Dimitriou and Giorgos Tasinopoulos who keep trying harder each day to add value. With regards to Kozani saffron, national pride is important but it up to you to decide if an organisation that has been heavily funded by EU and national funds has produced a delicious and high quality product. On the full label of our products we describe and commend the origin of the marmalade. This is very much a story of successful entrepreneurship on both sides, and this is what should be appreciated.

kyriakos

Μπράβο. Τέτοιους Έλληνες θέλουμε. Ανθρώπους που κερδίζουν την ζωή τους με την αξία τους! Ανθρώπους που δουλεύουν και παράγουν αξία.

Γιώργος

Ωραία , όλα αυτά, αλλά που ακριβώς στην ετικέττα γράφει ότι είναι από το Κιάτο? Όσοι το διαβάζουν καταλαβαίνουν ότι είναι από το Kashmir. Μόνο το άρθρο γράφει ότι είναι από το Κιατο. Είναι?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2bullMeDiTherapy

Πρώτος στόχος της 2bullMeDiTherapy είναι η δημιουργία διαγνωστικού τεστ αίματος για την ανίχνευση και τη σταδιοποίηση του ανευρύσματος κοιλιακής και θωρακικής αορτής που είναι το μοναδικό διαγνωστικό τεστ αίματος που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για ανίχνευση ανευρύσματος

glaros

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν τον Γλάρο του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου και στις δύο πόλεις (πρώτα στα Γιάννενα και μετά στη Λάρισα)

pessoa

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν το έργο «Pessoa» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου πρώτου κύκλου παραστάσεων και την θερμή ανταπόκριση του κοινού, το απαιτητικό εγχείρημα επιστρέφει στη σκηνή

euthimiou

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και τις άλλες δύο επόμενες – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019- η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου θα βρίσκεται στο «υπόγειο του Κουν» για το πιο συναρπαστικό «μάθημα» Ιστορίας με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

5
ta-lyrika

Τα Λυρικά (ποίηση Τάσου Λειβαδίτη – μουσική Μίκη Θεοδωράκη) παρουσιάζονται για πρώτη φορά για συμφωνική ορχήστρα και 3 φωνές σε διασκευή και ενορχήστρωση του Γιάννη Μπελώνη, στενού συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη και πιανίστα της ορχήστρας του για περισσότερο από μια δεκαετία

booksecrets

Ολοι όσοι διαθέτουν προφίλ στο www.booksecrets.com μπορούν να συνεισφέρουν το δικό τους μυστικό, την κριτική τους, φωτογραφίες, ή οτιδήποτε άλλο θέλουν σχετικά με τα αγαπημένα τους βιβλία, και να το μοιράζονται με την κοινότητα της booksecrets και τους 6000 χρήστες της mobile εφαρμογής και του web

areti-zoula

Η βιολονίστα Αρετή Ζούλα –διακεκριμένη μουσικός από τη Θεσσαλονίκη– παρουσιάζεται με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Juilliard -στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας- στο Μέγαρο Μουσικής της γενέτειρας πόλης της