Ο ράπερ με το αποξηραμένο τσαμπί σταφύλι

Ο ράπερ με το αποξηραμένο τσαμπί σταφύλι

Ο Δημήτρης Τσαμπαρλής όπως τα καταφέρνει με τη ραπ μουσική έτσι καλά τα καταφέρνει και με τη βιολογική μεταποίηση φρούτων και λαχανικών στηριγμένος σε μια οικογενειακή παράδοση

Ο ράπερ με το αποξηραμένο τσαμπί σταφύλι
Για να είμαι μαζί σας ειλικρινής πρέπει να πω ότι δέχθηκα – και όχι μόνο μια φορά- την διόρθωση του για την ιδιότητα του – την ιδιότητα του πέραν των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Τον είπα dj και μετά από τις «διαμαρτυρίες» του, το διόρθωσα. Το dj το έκανα εντελώς ουδέτερο: Μουσικός. «Μα είμαι ράπερ», αντέτεινε. Ναι, λοιπόν, ράπερ. 

Ο 30χρονος Δημήτρης Τσαμπαρλής με σπουδές στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς αλλά και «δοσμένος» στη ραπ μουσική εδώ και πέντε χρόνια έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας (πάντα σε επιχειρηματικό επίπεδο) κάτι που ξεκίνησε ο πατέρας του πριν από χρόνια. Ο πατέρας του είναι ο Μιχάλης Τσαμπαρλής, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανέπτυξε την πρωτοποριακή τεχνικής της βιολογικής μεταποίησης πηγαίνοντας πολλά βήματα παρακάτω την αρχαιότερη μέθοδο διατήρησης των τροφίμων που είναι η ξήρανση. 



Την πατρική κληρονομιά της γνώσης παρέλαβε ο Δημήτρης και της έδωσε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής οργάνωσης και ανάπτυξης. Σήμερα, βγάζει στην αγορά το ένα προϊόν μετά το άλλο. Για παράδειγμα, με γοήτευσε ο μύλος που παρουσίασε και περιείχε κόκκους μαύρου βιολογικού σκόρδου. Ένα τέλειο καρύκευμα για αλείμματα με γιαούρτη και τυριά. Όπως επίσης και το αποξηραμένο τσαμπί σταφύλι, τέλειο συμπλήρωμα σε ένα πλατό τυριών.  
Κλείσιμο

Τον Δημήτρη Τσαμπαρλή και την εταιρεία του, «Γνήσεις Γεύσεις» ( με μια παραγωγική μονάδα στη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας) τον παρουσίασα μαζί με άλλους 20 και πλέον παραγωγούς και επιχειρήσεις από τις Περιφερειακές Ενότητες της Αργολίδας και της Κορινθίας στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Όλη η Ελλάδα σε ένα Τραπέζι» στο Ναύπλιο την περασμένη Δευτέρα. 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Και ας ξεκινήσουμε από τα τεχνικά της υπόθεσης. Στο site της εταιρείας διαβάζουμε τα εξής: «Η ξήρανση φρούτων βασίζεται στην αδυναμία των μικροοργανισμών να αναπτυχτούν σε μικρή ποσότητα νερού. Ανάλογα με τα τρόφιμα, η κατάλληλη περιεκτικότητα σε νερό είναι 5% έως 25%.

Κατόπιν πολυετούς έρευνας και πειραματισμών, οι Γνήσιες Γεύσεις σας φέρνουν τα ημίξερα προϊόντα. Τα ημιξερα ή αλλιώς μερικώς αποξηραμένα τρόφιμα, έχουν περιεκτικότητα σε νερό από 25% έως 37%.



Τα ημίξερα προϊόντα μας είναι ένα στάδιο πριν την τελική τους αποξήρανση, κρατώντας έτσι την αρχική τους σύσταση σε γεύση και υφή. Επίσης, με τις μέθοδος συντήρησης που έχουμε αναπτύξει, τα προϊόντα αυτά συντηρούνται ασφαλή από μικροοργανισμούς, ακόμα και ένα χρόνο μετά την συσκευασία τους, χωρίς χημικά πρόσθετα».

Η ίδια ή εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και ειδικεύεται στην βιολογική αποξήρανση φρούτων και λαχανικών (όπως chips κόκκινου και πράσινου μήλου, βιολογικές ανάλατες ελιές, βιολογική ημίξερη τομάτα, βιολογικό ημίξερο σύκο, βιολογικό μαύρο σκόρδο, τσαμπί αποξηραμένου σταφυλιού).  

Επίσης, παρέχει υπηρεσίες βιολογικής αποξήρανσης και συσκευασίας σε τρίτους, με ήδη δεκάδες ικανοποιημένους παραγωγούς.

Τέλος, η εταιρεία «Γνήσιες Γεύσεις» είναι πιστοποιημένη εταιρεία βιολογικής μεταποίησης από τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης