Με πρωταγωνιστή τον Κρόκο

Με πρωταγωνιστή τον Κρόκο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης ανεβάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο ¨Στίγματα¨ της οποίας κεντρικό θέμα είναι το τοπικό λουλούδι και η ιστορία του

Με πρωταγωνιστή τον Κρόκο
Μια θεατρική παράσταση- «βίωμα», ίσως και αναδρομή θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το έργο το οποίο ανεβαίνει στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με ένα δυνατό συνδυασμό σεναρίου, σκηνοθεσίας και ηθοποιών που αποτελείται από νέους ανθρώπους. 

Το σενάριο της παράστασης υπογράφουν ο Δημήτρης Ντάσκας και η Θάλεια Γρίβα, οι οποίοι συνέλεξαν ιστορίες των κατοίκων του χωριού Κρόκος (λίγο έξω από την Κοζάνη) -και ανθρώπων που αγάπησαν το λουλούδι και το άνθος του- καταγράφοντας τις προσωπικές αφηγήσεις των Κροκοκαλλιεργητών και τα βιώματα τους από την συγκομιδή έως το τελικό προϊόν.   

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών διαβάζουμε: «Η συλλογή και η καταγραφή αυτών των αφηγήσεων θύμισε τη διαδικασία διαλογής του κρόκου, τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη: άνθρωποι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, που μοιράζονται απλόχερα τα βιώματά τους, όσο τα χέρια τους ξεχωρίζουν τα άχρηστα πέταλα, από τα πολύτιμα στίγματα του λουλουδιού. Αφηγήσεις προσωπικές για την κούραση και το κρύο, για τα γέλια και τη χαρά, για την αγάπη και το θάνατο. Ο κύκλος της ζωής αυτών των ανθρώπων, άμεσα συνδεδεμένος με τον κύκλο της ζωής του λουλουδιού».

Η θεατρική παράσταση διατηρεί τον τοπικό της χαρακτήρα και στο υποκριτικό σχήμα το οποίο περικλείει το έργο και καλείται να αποδώσει τη συναισθηματική ένταση της ιστορίας. 

Κλείσιμο
Η ομάδα θεάτρου “Η πόλη στη σκηνή” αποτελείται από δώδεκα άτομα οι οποίοι χρήζουν εντοπιότητας και είναι απόφοιτοι των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ, των οποίων την ευθύνη για την καθοδήγηση και το τελικό βήμα πριν την εκτέλεση της παράστασης έχει η σκηνοθέτιδα Σοφία Αντωνίου.

Παραστάσεις από 8 έως 12 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης