Το Μέγαρο των επτά παραμυθιών

Το Μέγαρο των επτά παραμυθιών

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί επτά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για επτά παραστάσεις με πρωταγωνιστές – εκτός από τον ίδιο- 3εκλεκτούς και  αγαπημένους ηθοποιούς

Ένα υπέροχος συνδυασμός παραμυθιών, μουσικής και θεάτρου θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να εντείνει την αίσθηση των Χριστουγέννων σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Το Κορίτσι με τα Σπίρτα, Τα Κόκκινα Παπούτσια, Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι, Ο Ξύλινος Στρατιώτης, Το Μαγικό Σεντούκι, Ο Χιονάνθρωπος και Το Έλατο είναι τα επτά παραμύθια τα οποία ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τους ηθοποιούς Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκο Κουρή και Λένα Παπαληγούρα. 

Ο πολυδιάστατος Φίλιππος Φωτιάδης συμμετέχει εικαστικά αναλαμβάνοντας την ευθύνη της δημιουργίας των σκηνικών αντικειμένων και της εικονογράφησης μεταφέροντας έτσι τους θεατές στην καρδιά των Χριστουγέννων.

Η παράσταση θα συνοδεύεται με τους Μουσικούς της Καμεράτας  υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Βλάχου, συνδυάζοντας έτσι την κλασική μουσική με το θέατρο δημιουργώντας μια αληθοφανή αίσθηση της ιστορίας των παραμυθιών.

Για επτά παραστάσεις  ( 26, 29, 30 Δεκεμβρίου, 5 και 7 Ιανουαρίου  στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Πιο συγκεκριμένα, στις 26 και στις 30 Δεκεμβρίου 2017 η παράσταης είναι στις  12:00, ενώ στις 3 υπόλοιπες του Δεκεμβρίου (26,29,30 Δεκεμβρίου 2017) στις 15:00. Τέλος, στις 5 Ιανουαρίου 2018 η παράσταση δίνεται στις 17:00  και 7 Ιανουαρίου 2018 στις 12:00. 

Πληροφορίες στο τηλ. 210 728 2333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.