Δύο αυγά μάτια στο τηγάνι – αλλά από ορτύκι!

Δύο αυγά μάτια στο τηγάνι – αλλά από ορτύκι!

Μια εταιρεία από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς που δημιουργήθηκε από την ένωση τεσσάρων από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της Β. Ελλάδας επενδύει στα ειδικά αυγά!

Δύο αυγά μάτια στο τηγάνι – αλλά από ορτύκι!
Έχετε δοκιμάσει φρέσκα αυγά ορτυκιού; Αν όχι, κάντε το. Τώρα, μπορεί ο καθένας να τα βρει και σε μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου να φιγουράρουν δίπλα στα συμβατικά αυγά. 

Εγώ, τα βρήκα σε συσκευασία των 12 τεμαχίων σε μια νορμάλ τιμή σε σχέση και με το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ειδικό προϊόν. 

Γίνονται όπως και τα άλλα αυγά, βραστά ή τηγανητά αν και τοσοδούλικα (το ¼ του συμβατικού αυγού)… Παρά το μέγεθος, όμως, αποτελούν καταπληκτικό μεζέ μαζί με πρασινάδες ή και σκέτα, συνοδεία με το πιτσιλωτό κέλυφος τους. 

Κλείσιμο
Το προϊόν μας έρχεται από την Βόρεια Ελλάδα, από την εταιρεία Αυγοδιατροφική με έδρα τη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Όπως διαβάζω στο site της εταιρείας που πέραν όλων των άλλων δραστηριοποιείται και στην αγορά των ειδικών αυγών: «Η Αυγοδιατροφική αποτελεί την ένωση τεσσάρων από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της Β. Ελλάδος. Οι ιδρυτές της αποτελούν τη 2η γενιά από οικογένειες με παράδοση στην πτηνοτροφία και την απαραίτητη εμπειρία στην εκτροφή & διάθεση αυγών.

Διαθέτει 4 υπερσύχρονες ιδιόκτητες πτηνοτροφικές μονάδες στη Β. Ελλάδα στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης και στο Μαυρονέρι Κιλκίς που είναι πλήρως εξοπλισμένες και αυτόνομες, με δικό τους παρασκευαστήριο ζωοτροφών. Στη Ν. Σάντα βρίσκεται η μονάδα συγκέντρωσης, ωοσκόπησης και αποθήκευσης, της Αυγοδιατροφικής, πιστοποιημένη με ελεγχόμενες συνθήκες αποθήκευσης.

Καθημερινά το ωοσκοπικό της κέντρο διαχειρίζεται και αποθηκεύει πάνω από 400.000 αυγά τα οποία είναι έτοιμα προς διάθεση από το στόλο των ιδιόκτητων φορτηγών ψυγείων της». 

Η εταιρεία έχει να παρουσιάσει και μια ευρεία γκάμα προϊόντων από αυγά κότας όπως τα αυγά από κότες που τρέφονται με ειδικές τροφές πλούσιες σε Ω3, βιταμίνη Ε και χαμηλή χοληστερόλη. Αλλά και αυγά φραγκόκοτας, αυγά πάπιας, αυγά γαλοπούλας, αυγά χήνας και αυγά στρουθοκαμήλου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης