Υπουργός Μαγείας!

Υπουργός Μαγείας!

Στο πρώτο κατάστημα του ήταν μέρες που η ουρά της αναμονής για ένα τραπέζι έφθανε μέχρι τον Εσταυρωμένο

Υπουργός Μαγείας!
Όταν ήταν μικρός και τον ρωτούσαν τι ήθελε να γίνει όταν θα μεγάλωνε απαντούσε "μάγος". Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να προβλέψει το ακριβές αποτέλεσμα αυτής της επιθυμίας. Ο Δημήτρης Μεργούπης αποφάσισε να ανοίξει το Cap Cap τον Απρίλιο του 2012, μετά από μια πολυετή περίοδο στο χώρο της διακόσμησης. Αψήφησε την κρίση και τη διστακτικότητα που αυτή προκάλεσε στους περισσότερους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν πραγματικότητα τα επαγγελματικά τους όνειρα και δημιούργησε έναν χώρο στον οποίο "πάντρευε" δυο από τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής του, δηλαδή το παραμύθι με τη γεύση. Έμπνευσή του αποτέλεσαν οι φανταστικοί κόσμοι με τους οποίους μεγάλωσε, όπως ο κόσμος του Harry Potter, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και της Νάρνια. Μέσα σε λίγους μήνες μετά το άνοιγμα, όλη η Αθήνα γνώριζε για το κατάστημα στο Αιγάλεω με τις μαγικές γεύσεις και την θεματική διακόσμηση. 



Κλείσιμο


Μέχρι και σήμερα, ο Δημήτρης Μεργούπης είναι ο εμπνευστής κάθε θεματικής ενότητας, ενώ δίνει πάντοτε τις βασικές κατευθύνσεις για κάθε νέα συνταγή. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας του Cap Cap, διατηρεί τον τίτλο του “Υπουργού Μαγείας”, και πλέον είναι επικεφαλής ενός ακόμα καταστήματος Cap Cap, το οποίο βρίσκεται στο Ελληνικό. 

Πόσο εύκολη είναι σήμερα η καθημερινή συνάντηση του παραμυθιού και της πραγματικότητας; Οι περιρρέουσες συνθήκες θέτουν καθημερινά εμπόδια στην τάση του ανθρώπου να αναζητήσει το στοιχείο που θα κάνει τη ζωή του πιο ανάλαφρη και ξεχωριστή και που θα τη φέρει κοντά στα όνειρά του. Ο Δημήτρης Μεργούπης εξακολουθεί να πιστεύει ότι η απάντηση βρίσκεται στη μαγεία. Γι’ αυτό διαμόρφωσε έναν κόσμο μαγικό, ο οποίος απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να ζει σαν μάγος, ανεξάρτητα από την ηλικία του ή οποιονδήποτε παράγοντα προσπαθεί να τον περιορίσει στην καθημερινή αναζήτηση της προσωπικής του ευτυχίας.



Το Cap Cap πήρε το όνομά του από τον Cap Cap, τον Ποντικό με τον Γαλάζιο Φιόγκο, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς, επισκέπτεται κάστρα των παραμυθιών, τρυπώνει σε σπίτια από ζάχαρη και πέφτει μέσα σε λαγουδότρυπες. Το Cap Cap είναι ζαχαροπλαστείο - μπιστρό, tea room ή, πολύ απλά, το πρώτο παραμυθοπωλείο. Το πρώτο κατάστημα Cap Cap άνοιξε το 2012 στο Αιγάλεω, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο λειτουργεί και στο Ελληνικό. 

Μέχρι σήμερα, το Cap Cap έχει φιλοξενήσει πολλούς μαγικούς κόσμους και έχει παρουσιάσει δεκάδες ιστορίες που τρώγονται. Ο κόσμος του Harry Potter, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Game of Thrones, τα παραμύθια του Roald Dahl, οι ιστορίες τρόμου του Halloween, η Πεντάμορφη και το Τέρας είναι μερικές από τις θεματικές του Cap Cap που έχουν συναρπάσει τους επισκέπτες του. 



Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Cap Cap αποφάσισε να μοιραστεί με τους φίλους του όλες τις εμπειρίες που συνέλεξε στα μαγικά του ταξίδια. Έτσι, το Cap Cap εγκαινίασε τη Νέα Εποχή του και το νέο, σταθερό μενού του “How to Live Like a Wizard”. Οι δυο χώροι του, εμπνευσμένοι από τους πιο αγαπημένους μαγικούς κόσμους, υποδέχονται καθημερινά όλους όσους θέλουν να τρώνε σαν μάγοι, να πίνουν σαν μάγοι και να ζουν σαν μάγοι. Γλυκιές και αλμυρές λιχουδιές καθώς και μαγικά φίλτρα ετοιμάζονται καθημερινά από τα Ξωτικά του Cap Cap, όσο ο ίδιος ο Ποντικός ετοιμάζει μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες που θα εκτοξεύσουν στα ύψη τις μαγικές εμπειρίες των φίλων του. Ένα βιβλίο για μάγους και ένα Τάγμα που θα αποτελείται μόνο από μάγους έρχονται σύντομα από τον Cap Cap, αντανακλώντας το σύνολο της φιλοσοφίας του: Τα πάντα γύρω από τη μαγεία.

Αν θέλεις να ζεις σαν μάγος, υπάρχει εκεί έξω ένας κόσμος που σε περιμένει.















Info
Cap Cap Αιγάλεω
Πανόρμου 26
210 590 4116
Cap Cap Ελληνικό
Λεωφ. Ιασωνίδου 10
210 964 5008
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης