Μια κουβέντα για την οικονομία

Μια κουβέντα για την οικονομία

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις διοργανώνει στον Αλμυρό Βόλου ημερίδα με τίτλο «Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα, Αύριο», την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Ένα από τα παρεπόμενα της κρίσης, το οποίο καταλογίζεται στο θετικό σκέλος, είναι το γεγονός ότι η κοινωνία ασχολείται πολύ πιο σοβαρά με τα οικονομικά θέματα, έχοντας ξεπεράσει ως επί το πλείστον αφορισμούς και εύκολες διαπιστώσεις. Έτσι, τόσο στην Αθήνα, όσο και στις πόλεις τις περιφέρειας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος εκδηλώσεις που εστιάζουν σε καίρια ζητήματα της ελληνικής οικονομίας: πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ, τι μας κρατάει πίσω και πώς θα μπορέσουμε επιτέλους να κάνουμε ένα άλμα προς τα μπροστά;

Σε αυτό το σκηνικό, η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις συνεχίζει τις δημόσιες εκδηλώσεις της για την ελληνική οικονομία, έχοντας ως επόμενο σταθμό τον Αλμυρό. Συγκεκριμένα, διοργανώνει από κοινού με την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ημερίδα με τίτλο «Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα, Αύριο», την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. 

Κατά την εκδήλωση θα τοποθετηθούν οι Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, Χρήστος Διαμαντόπουλος και Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Εύη Ράπτη.

Όσον αφορά, ειδικότερα, τους ομιλητές της εκδήλωσης ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι διδάκτωρ πολιτικής οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας εκπονήσει με υποτροφία μέρος της διδακτορικής του διατριβής στο London School of Economics. Είναι ερευνητής στο ΚΕΠΕ, έχει θητεύσει σε συμβουλευτικές θέσεις παραγωγικών υπουργείων και διδάσκει δημόσια οικονομικά στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και οικονομικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόσφατα δημοσίευσε μαζί με άλλους σημαντικούς καθηγητές οικονομικών το βιβλίο «Χάρτης Εξόδου από την Κρίση», ενώ είναι επικεφαλής της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις. 

Ο Χρήστος Διαμαντόπουλος σπούδασε οικονομικά και οργάνωση σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ και δίδαξε σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ εργάστηκε για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, τον ΣΕΒ και την ΕΕΔΕ σε θέματα οικονομίας και οργάνωσης. Είναι σύμβουλος του ΔΣ της Endeavor Greece και μέλος του Academic Board του Ludwig von Mises Institute International. Ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς έχει σπουδάσει μαθηματικά, διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά και είναι ομότιμος καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ειδικών στα Οικονομικά της Εκπαίδευσης και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και διευθύνων σύμβουλος του ΟΕΔΒ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, στο πλαίσιο της ευρύτερη προσπάθειάς της για την ανάπτυξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου επί επίκαιρων ζητημάτων τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους πολίτες της περιοχής του Αλμυρού. Προς αυτή την κατεύθυνση, στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να επιχειρήσει να «φωτίσει» και να αναλύσει τα δομικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα διαχρονικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στον δεύτερο κύκλο διαλόγων της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις με θεματικό τίτλο «Έμφαση στα μεγάλα, ανάλυση στα μικρά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες