«Φίλοι», αλγόριθμοι και media

«Φίλοι», αλγόριθμοι και media

Μια εκδήλωση με διεθνή δημοσιογραφική παρουσία θα προσπαθήσει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: «Πώς μπορεί η Δημοσιογραφία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού;»

Ο Serge Schmemann, μέλος της κεντρικής σύνταξης των New York Times, ο Jochen Wegner, αρχισυντάκτης ηλεκτρονικής έκδοσης της Die Zeit (Zeit Online), ο Simon Wilson, επικεφαλής του γραφείου του BBC News στις Βρυξέλλες, η Prune Antoine, ανταποκρίτρια – μεταξύ όλων των άλλων δραστηριοτήτων της -του L’Obs στην Γερμανία και ο δικός μας, Τάσος Τέλλογλου συμμετέχουν σε ένα πάνελ που το κύριο θέμα του είναι η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «Πώς μπορεί η Δημοσιογραφία να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού;». 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και δημόσια και οργανώνεται από τις δημοσιογραφικές πλατφόρμες Oikomedia & Hostwriter στο πολυχώρο του Impact Hub Athens στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 28). Η Oikomedia είναι μια διαδικτυακή κοινότητα και πλατφόρμα που ενισχύει τις διασυνοριακές συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών από το χώρο των μέσων ενημέρωσης. Ένα ψηφιακό δίκτυο που βοηθά τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης να αποκτήσουν επαφές, πρόσβαση σε πληροφορίες και ιδέες για έρευνες και ρεπορτάζ, ενώ η Hostwriter είναι μια παγκόσμια κοινότητα δημοσιογράφων. Τα 3.000 μέλη της συνδέονται με συναδέλφους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης από 120 χώρες ώστε να συνεργαστούν σε διασυνοριακές ιστορίες. Η κοινότητα παρέχει ένα κανάλι για να μοιραστεί τις τοπικές γνώσεις που διασχίζουν τα σύνορα.

Σε ένα σημείωμα των διοργανωτών διαβάζουμε σχετικά με την εκδήλωση: «“Διαπλεκόμενοι", "Διεφθαρμένοι", "Προπαγάνδα”. Ποτέ άλλοτε ο Τύπος δεν έχει αντιμετωπιστεί με τόση καχυποψία από την Κοινωνία και περιγραφεί με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Οι προτιμήσεις των "φίλων" και οι αλγόριθμοι, αντικαθιστούν την επιλογή μας να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τη "ματιά" των μέσων ενημέρωσης. Πότε η λήψη θέσης από το δημοσιογράφο είναι απαραίτητη και πότε βλάπτει την αξιοπιστία του;». Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά. Την όλη εκδήλωση συντονίζουν η Ελίνα Μακρή Δημοσιογράφος και Συνιδρύτρια Oikomedia και η Tabea Grzeszyk Δημοσιογράφος και Συνιδρύτρια Hostwriter. Για την συμμετοχή του κοινού θα είναι υπεύθυνος ο Felix Franz, δημοσιογράφος από το Hostwriter. 

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του The New York Times Athens Democracy Forum

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

1