Σύμμαχοι με βούλα και υπογραφή

Σύμμαχοι με βούλα και υπογραφή

Η επόμενη μέρα της συνεργασίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με το OK!Thess

Ο Σίμος Μπενσασσών εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα τυχαίο πρόσωπο. Οι γνώσεις του, οι εμπειρίες του, η επαγγελματική και η επιχειρηματική διαδρομή του, οι υψηλές διασυνδέσεις του, το ίδιο του το παρουσιαστικό.

Ένας «αγαθός γίγαντας» όπως λέει και ένας φίλος συμπολίτης του που ανέλαβε με προτροπή και ενθάρρυνση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη να φτιάξει μια στέγη – ή και ένα θεσμικό πλαίσιο σε συνδυασμό με ένα φιλόξενο περιβάλλον- για το δυναμικό οικοσύστημα καινοτομία στην Νύμφη του Θερμαϊκού Κόλπου. Ο Σίμος σπούδασε αρχιτεκτονική (ΑΠΘ) και επιστήμη ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάστηκε στη Ζάμπια, στην Ισπανία και στην Αγγλία (στο Κέιμπριτζ ίδρυσε δύο εταιρείες λογισμικού). Το 1989 προσελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου διηύθυνε τη μονάδα για την έρευνα στις μελλοντικές και αναδυόμενες τεχνολογίες στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Το 2006-2010 υπήρξε σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επαγγελματική Παιδεία και Κατάρτιση στη Θεσσαλονίκη.

Στο ενεργητικό του πιστώνεται και η ίδρυση του OK!Thess. Το τελευταίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει σήμερα 10 φορείς της πόλης (πανεπιστήμια και επιχειρηματικούς φορείς). Έχει σαν στόχο να δρα ως καταλύτης στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Μια από τις δραστηριότητες του είναι η λειτουργία μιας προ-θερμοκοιτίδας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας όπου ομάδες βοηθούνται να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε αξιόπιστες επιχειρηματικές προτάσεις. Το OK!Thess παρέχει χώρο, υπερσύγχρονες υποδομές, και συμβουλευτική στήριξη στις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό. 

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds) της Εθνικής Τράπεζας με το OK!Thess.Ο κ. Σπύρος Αρσένης , συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds/ Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής & Χρηματοδοτικών Προϊόντων Ιδιωτών, επισημαίνει σχετικά: «Η συμφωνία με το ΟΚ!Τhess επισφράγισε τη πετυχημένη συνεργασία μας που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με τη διοργάνωση ενός τριημέρου εργαστηρίου. Το εργαστήριο που διοργανώσαμε και σε συνεργασίας με το ΑΠΘ και τη Microsoft είχε μεγάλη επιτυχία καθώς συσπείρωσε όλο το ενεργό οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης. Έφερε κοντά 20 ομάδες που μόλις ξεκινούν, με 22 ώριμες startups, με επιχειρηματίες και φορείς της πόλης. Ξεκινώντας από αυτήν τη διοργάνωση, σχεδιάσαμε μια σειρά από άλλες δράσεις ενημέρωσης, καθοδήγησης, προβολής αλλά και πιθανής χρηματοδότησης που θεωρούμε ότι θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα στο οικοσύστημα της πόλης και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

Η συνεργασία μας με το ΟΚ!Τhess ήταν η φυσική εξέλιξη της συνεχούς παρουσίας μας στη Θεσσαλονίκη και της συνεργασίας του προγράμματος NBGBusiness Seeds με φορείς της πόλης όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως το Techsaloniki και το Open Coffee».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες