Eλληνικό χρώμα στα German Design Awards

Eλληνικό χρώμα στα German Design Awards

Ο Ιωάννης Σολωμόζης διεκδικεί ένα από τα German Design Awards και φιγουράρει στους φιναλίστ

Eλληνικό χρώμα στα German Design Awards
Ο Ιωάννης Σολωμόζης σπούδασε marketing στο Deree, γράφει μουσική, του αρέσει η φωτογραφία και αν μπορώ να υποστηρίξω ότι ένα πράγμα ξέρει να κάνει καλύτερα από το να σχεδιάζει, είναι να το μαγειρεύει!. 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του αποφάσισε να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό – στις αρχές της διαδρομής του- προϊόντων και στην συνέχεια, γραφιστικών μοτίβων. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε να σχεδιάζει ταπετσαρίες τοίχων. Στη συνέχεια, όμως, τον κέρδισε το ύφασμα. Έτσι αποφάσισε και τη δημιουργία της SØLØ που αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγάλη επένδυση στον τομέα της εγχώριας παραγωγής υφασμάτων. 

Κλείσιμο


Ο λόγος στον δημιουργό: «Το ύφος της αισθητικής μου επηρεάστηκε αρχικά από τα ταξίδια που έκανα συχνά για αναψυχή. Καταλυτικό μέρος στο τελικό αποτέλεσμα που οδήγησε στην δημιουργία της SØLØ έπαιξαν οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστράφηκα και συνεργάστηκα. Στο μυαλό μου είχα πάντα την επιθυμία να αλλάξω τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος το ύφασμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν είναι απλά μια δουλειά αλλά τρόπος ζωής. Έτσι εξελίχθηκε η ιδέα μου και τρία χρόνια μετά την δημιουργία του brand νιώθω ότι έχω βάλει τις σωστές βάσεις για να εξελίξω όσο καλύτερα γίνεται τον αρχικό μου στόχο». 

Τον τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει και επιβραβεύεται η προσπάθεια του, αρχικά μέσα από την αποδοχή του κόσμου, που είναι πολύ βασικό για τον ίδιο και στη συνέχεια σε επαγγελματικό επίπεδο, μέσα από τις εξής δυο υποψηφιότητες του, στα A' Design Awards και τα German Design Awards όπου γνωρίζει ήδη ότι είναι στους φιναλίστ και ελπίζει να πάρει μια καλή θέση και στα δυο. 

«Ως designer το οτι η Pantone με συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοση της με τα trends πάνω στα χρώματα και prints είναι ίσως από τις μεγαλύτερες τιμές που μπορεί να λάβει ένας νέος δημιουργός σαν εμένα. στόχος μου είναι στο μέλλον η σόλο να αφήσει μια ισχυρή αισθητική παρακαταθήκη η οποία να αποτελεί στο μέλλον σημείο αναφοράς. Αυτή την στιγμή ετοιμάζω τις βαλίτσες μου για δυο από τα πιο σημαντικά design events, το design week του Παρισιού αλλά και αυτό του Λονδίνου. Κάθε τέτοιο ταξίδι είναι ένας ακόμη λόγος για καλύτερη και πιο δημιουργική έμπνευση». 




credits: SOLO

Δημιουργία είναι να εκφράζεις μια προσωπική επιθυμία και να έχεις τη δυνατότητα να τη μετατρέπεις σε μια ιδέα που σιγά σιγά παίρνει σάρκα και οστά πλησιάζοντας στο στόχο σου. Η SØLØ είναι μια εταιρία που δημιουργήθηκε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει και αντιμετωπίζει ο κόσμος το ύφασμα και τις εφαρμογές του. Είναι ένα όχημα με ιδέες γεμάτες από έντονα χρώματα και prints που σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.  

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να μην είναι μια εταιρία που να πουλάει απλά προϊόντα αλλά να προσπαθούμε να προωθήσουμε την αισθητική μέσα από τις δημιουργίες μας. Θέλουμε να μπορέσουμε να αφήσουμε το αποτύπωμα μας με τον καλύτερο τρόπο στον χώρο αυτό και κυρίως να επικοινωνήσουμε την ιδέα μας». 




credits: SOLO

Μετα από τέσσερα μόλις χρόνια ζωής η SØLØ έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με μεγάλα ονόματα στο χώρο του design όπως η Paola Navone. Εχουν συνεργαστεί μαζί της σε δυο projects, το ένα είναι για το boutique hotel Erosantorini στην Ελλάδα και το άλλο για το εστιατόριο Como στη Σαγκάη. 

«Στη SØLØ χρησιμοποιούμε ειδικά νήματα για τα υφάσματα όλων μας των προϊόντων, τα οποία επεξεργαζόμαστε ώστε να έχουν την κατάλληλη αντοχή για καθημερινή χρήση. Στη συνέχεια παράγονται σύμφωνα με το επιλεγμένο print που έχει δημιουργεί για το κάθε να ξεχωριστά με έντονα χρώματα και χειροποίητες ραφές. Προϋπόθεση για κάθε νέο project που αναλαμβάνουμε είναι να έχει να πει μια ιστορία. Είμαστε πιστοποιημένοι κατά Iso για έρευνα, γραφιστικό και βιομηχανικό σχεδιασμό υφασμάτων, επίπλων και ειδών διακόσμησης αλλά και για όλη την περιβαλλοντική διαχείριση της εταιρίας. Μαξιλάρια, κουρτίνες, ποδιές, χάλια, yoga towels, υφάσματα επίπλωσης, φωτιστικά, πουφ, μπουρνούζια, πετσέτες και γενικά οτιδήποτε φτιάχνετε με ύφασμα είναι μέσα στις δραστηριότητες τις SØLØ με τελικούς αποδέκτες από παιδικά δωμάτια μέχρι high end ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είμαστε η μοναδική καθετοποιημένη εταιρία παραγωγής και σχεδιασμού υφασμάτων στην Ελλάδα με εξωστρεφή πορεία. Έχουμε συμμετάσχει τα τελευταία 3 χρόνια, 5 φορές στην έκθεση Maison et Objet στη Γαλλία που ειναι στα πλαίσια του design week του Παρισιού και φέτος παίρνουμε μέρος και στη Decorex, μια έκθεση στα πλαίσια του αγγλικού design week στην οποία είναι η πρώτη φορά που παίρνει μέρος ελληνικό brand. Προσπαθούμε να διαμορφώνουμε τάση μέσα από τις συμμετοχές μας στις εκθέσεις design. 




credits: SOLO

Τέλος, φέτος επέλεξαν από την Pantone ένα από τα σχέδια μας, το Jungle Print, για να το συμπεριλάβουν στο βιβλίο τους με τις τάσεις πάνω στο χρώμα και τα prints για το 2018. Το οποίο είναι τεράστια τιμή. Μότο μας είναι πως εάν θέλεις να καταφέρεις σπουδαία δουλειά πρέπει να συναναστρέφεσαι με σπουδαίους ανθρώπους. Εμείς είχαμε και έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε καθημερινά αυτό και μέσα από αυτή τη διαδικασία η έμπνευση μας να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω». 

Για περισσότερα: Website | Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης