Το «σπρώξιμο» του Kickstarter ήταν αρκετό!

Το «σπρώξιμο» του Kickstarter ήταν αρκετό!

Ένα ποσό 14 χιλιάδων λιρών που εξασφαλίστηκε από την προθυμία 599 υποστηρικτών να δώσουν μια ευκαιρία σε μια έξυπνη ιδέα να γίνει προϊόν και να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων

Το τι μπορεί να κάνει μια διεθνούς εμβέλειας πλατφόρμα μαζικής χρηματοδότησης για έξυπνες ιδέες από όλο τον κόσμο; Μια απάντηση – και δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η απάντηση- θα μπορούσε να ήταν η εξής: Mπορεί να βοηθήσει μια ιδέα να γίνει προϊόν και αυτό το προϊόν να βρεθεί στο ράφι ενός ηλεκτρονικού ή φυσικού καταστήματος με υψηλές προσδοκίες. 

Η απάντηση αυτή ισχύει για την περίπτωση μιας τριάδας ενός δημιουργικού γραφείου. Για την ακρίβεια, ενός νεότευκτου (την εποχή που απευθύνθηκε στο κοινό της πλατφόρμας) product design studio. Αυτό συνέβη το 2015. Την άνοιξη του 2015. Αν κάποιος βρει το χρόνο και ανατρέξει στο project και τους δημιουργούς του στην πλατφόρμα του Kickstarter θα συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία: Το όνομα του studio, dcubed. Οι δύο από τους τρείς της ομάδας ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα, ο Μελέτης Μιχελακάκης και ο Ηλίας Καλογερόπουλος –ο πρώτος με background στην επιστήμη των υπολογιστών και το μάνατζεμντ της καινοτομίας και ο δεύτερος με προέλευση τον Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη Προϊόντων. Ο τρίτος του team ζει και δουλεύει χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Ο Liban Elmi, έχει την βάση του στην πόλη του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ειδικός για όλο τον κύκλο παραγωγής.Το πρώτο προϊόν της ομάδας που πήγε στην μαζική παραγωγή ήταν το Stikey - μια μαγνητική φορητή βάση στήριξης για τα smartphones που λάτρεψε το φανατικό ακροατήριο του Kickstarter. Η ηγέτιδα δύναμη στο crowfunding ειδικά για την αγορά της δημιουργικής βιομηχανίας βοήθησε με την δύναμη της την τριάδα της dcubed να πλασάρει με τον κατάλληλο τρόπο το Stikey και μέσα σε 39 μέρες – από τις 22 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου 2015- να βρεθούν 599 υποστηρικτές, πρόθυμοι να καταβάλλουν 14.071 λίρες για να βοηθήσουν να έρθει σε πέρας το έργο αυτό. Το ποσό που συγκεντρώθηκε αντιπροσώπευε το 120 % του αρχικού στόχου. Υπερκάλυψη στα γεμάτα!

Από τότε κύλησε πολύ νερό και η ιδέα έγινε μαζικό προϊόν και μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας Public. Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: «Το Stikey έχει σχεδιαστεί στη Ελλάδα, από την ελληνική εταιρεία dcubed design, ενώ για την κατασκευή και συναρμολόγησή του συνεργάζονται άλλες οκτώ ελληνικές εταιρείες, στην περιοχή της Αττικής. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στήριξης για οποιοδήποτε μοντέλο και μέγεθος smartphone, το οποίο παρέχει στήριξη είτε σε on the go συνθήκες με το Stikey Stand είτε σε σταθερά σημεία όπως στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στην κουζίνα, κλπ., με το Stikey Mount.Παράλληλα, το Stikey Stand μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπρελόκ για τα κλειδιά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τακτοποίηση των καλωδίων όπως τα ακουστικά ή ο φορτιστής. Έτσι, αντί να έχεις 2 ή 3 διαφορετικά αξεσουάρ, με το Stikey έχεις όλες τις λύσεις σε ένα προϊόν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

1
books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.