Η διεθνής πελατεία και τα video από τα social media

Η διεθνής πελατεία και τα video από τα social media

Η Goodvidio ξεκίνησε από την Πυλαία, έκανε μια στάση στο Σέφιλντ και ξανοίχτηκε σε όλο τον κόσμο έχοντας σηκώσει χρηματοδότηση που φθάνει τα 800 χιλιάδες ευρώ

Η διεθνής πελατεία και τα video από τα social media
21 Μαΐου 2015. Στο σχετικό δελτίο τύπου για τους νικητές του πέμπτου Διαγωνισμού i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας, μεταξύ άλλων, διαβάζουμε τα εξής: «Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κουρτέση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο “Goodvidio: Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο video περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών“».

Πριν από λίγες ημέρες η Goodvidio -μια πλήρως διεθνοποιημένη εταιρεία, με γραφεία στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και στο Σέφιλντ, μια πόλη στη βόρεια Αγγλία- έγινε η έκτη κατά σειρά εταιρεία της νέας επιχειρηματικότητας όπου η Εθνική Τράπεζα έβαλε κεφάλαια και αγόρασε μετοχές (στα σκαριά βρίσκονται άλλες δύο εταιρείες).

Κλείσιμο


Η Εθνική Τράπεζα είναι ο ένας από τους δύο θεσμικούς επενδυτές της εταιρείας Goodvidio. Ο άλλος είναι το Openfund II. Το τελευταίο (ένα Jeremie Fund) τοποθετήθηκε με κεφάλαια και τους δύο γύρους χρηματοδότησης της εταιρείας. Η αρχή είχε γίνει νωρίς το 2015 όταν το Openfund II είχε βάλει 300 χιλιάδες ευρώ. Συνολικά, η εταιρεία πρέπει να έχει σηκώσει μέχρι τώρα γύρω στα 800 χιλιάδες ευρώ.

H Goodvidio δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία αγορών μέσα στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα και να αυξήσουν το ποσοστό των επισκεπτών που μετατρέπονται σε αγοραστές (conversion rate optimization), αξιοποιώντας video για την παρουσίαση των προϊόντων τους τα οποία συλλέγονται από κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως το YouTube.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και εξυπηρετεί ένα μεγάλο εύρος ηλεκτρονικών καταστημάτων από όλο τον κόσμο. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και διεθνή brands που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και σε κατηγορίες όπως τεχνολογία, υγεία και ομορφιά, αθλητισμός και χόμπι, σπίτι και κήπος, παιδικά είδη, τρόφιμα, αξεσουάρ μόδας και auto-moto.

Η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds), το οποίο περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ θα τους παρασχεθούν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israeli Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και την Endeavor Greece.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης