Γεύσεις του κόσμου στο Κολωνάκι
Γεύσεις του κόσμου στο Κολωνάκι
Σε ένα από τα πιο παλιά κτίρια της περιοχής συναντιούνται η αγάπη για το φαγητό με την καλή μουσική
Ένας τρόπος για να ταξιδέψεις χωρίς να φύγεις από την πόλη είναι μέσω της γεύσης. Δοκιμασμένος και απολαυστικός. Και κάπως έτσι οδηγούμαστε στο κτίριο της οδού Τσακάλωφ 36, πίσω ακριβώς από τον Άγιο Διονύσιο, ένα από τα πρώτα που χτίστηκαν στο Κολωνάκι (γύρω στο 1870), και από τα ωραιότερα που κοσμούν ακόμη την Αθήνα. Η ξύλινη αρχοντική σκάλα του οδηγεί στο ρεστοράν Altamira που εδώ και 12 χρόνια ακολουθεί μια σταθερή πορεία στον χώρο της εστίασης, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη όσων αφήνονται στην περιπλάνηση των εξωτικών γεύσεων.
Η ιστορία άρχισε ακόμη παλαιότερα, συγκεκριμένα πριν απο 21 χρόνια, όταν το πρώτο Altamira άνοιξε στο Μαρούσι στην οδό Περικλέους 28. Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Τσαμπουνάρης, ακολουθώντας το δημιουργικό του ένστικτο, έδωσε τη συνέχεια στο Κολωνάκι και δικαιώθηκε. Οι επιλογές της κουζίνας του, από το Μεξικό και την Αραβία, μέχρι την Ινδία και άλλες γωνιές της Ν/Α Ασίας έχουν βρει εδώ τεράστια ανταπόκριση. «Έχουν περάσει και εξακολουθούν και περνούν από εδώ, οι πάντες», μου λέει ο κ. Τσαμπουνάρης. «Αλλά εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι επώνυμοι ή όχι δηλώνουν την ίδια αγάπη για το μαγαζί».
Φέτος, Παρασκευές και Σάββατα, η Δέσποινα Πολυκανδρίτου με τη φωνή της και τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Βλάχου, γεμίζουν τον χώρο με αγαπημένα τραγούδια και ήχους. «Είχαμε αρχίσει με μερικές βραδιές αφηγήσεων, στις οποίες είχε πάρει μέρος μέχρι και ο Κώστας Βουτσάς, και στη συνέχεια είπαμε να προχωρήσουμε με μικρά σόου, που όπως είδαμε άρεσαν πολύ», λέει για τα events που γεμίζουν και άλλες βραδιές της εβδομάδας και για τα οποία υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο altamira.com.gr. «Οι εποχές προστάζουν όχι μόνο ευρηματικότητα και δημιουργικότητα αλλά και καλές τιμές, και γι αυτό τον λόγο έχουμε βγάλει πολύ οικονομικά μενού, από 12-21 ευρώ το άτομο», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας όταν μιλάμε για τις τιμές του. Εξωτικές στιγμές στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα περιβάλλον αυθεντικής ομορφιάς με διαλεγμένες μουσικές και η ιστορία συνεχίζεται.
Η ιστορία άρχισε ακόμη παλαιότερα, συγκεκριμένα πριν απο 21 χρόνια, όταν το πρώτο Altamira άνοιξε στο Μαρούσι στην οδό Περικλέους 28. Ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Τσαμπουνάρης, ακολουθώντας το δημιουργικό του ένστικτο, έδωσε τη συνέχεια στο Κολωνάκι και δικαιώθηκε. Οι επιλογές της κουζίνας του, από το Μεξικό και την Αραβία, μέχρι την Ινδία και άλλες γωνιές της Ν/Α Ασίας έχουν βρει εδώ τεράστια ανταπόκριση. «Έχουν περάσει και εξακολουθούν και περνούν από εδώ, οι πάντες», μου λέει ο κ. Τσαμπουνάρης. «Αλλά εκείνο που μας χαροποιεί είναι ότι επώνυμοι ή όχι δηλώνουν την ίδια αγάπη για το μαγαζί».
Φέτος, Παρασκευές και Σάββατα, η Δέσποινα Πολυκανδρίτου με τη φωνή της και τη μουσική συνοδεία του Γιώργου Βλάχου, γεμίζουν τον χώρο με αγαπημένα τραγούδια και ήχους. «Είχαμε αρχίσει με μερικές βραδιές αφηγήσεων, στις οποίες είχε πάρει μέρος μέχρι και ο Κώστας Βουτσάς, και στη συνέχεια είπαμε να προχωρήσουμε με μικρά σόου, που όπως είδαμε άρεσαν πολύ», λέει για τα events που γεμίζουν και άλλες βραδιές της εβδομάδας και για τα οποία υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο altamira.com.gr. «Οι εποχές προστάζουν όχι μόνο ευρηματικότητα και δημιουργικότητα αλλά και καλές τιμές, και γι αυτό τον λόγο έχουμε βγάλει πολύ οικονομικά μενού, από 12-21 ευρώ το άτομο», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας όταν μιλάμε για τις τιμές του. Εξωτικές στιγμές στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα περιβάλλον αυθεντικής ομορφιάς με διαλεγμένες μουσικές και η ιστορία συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα