Όταν ο Χίτλερ συνάντησε τον Φρόιντ

Όταν ο Χίτλερ συνάντησε τον Φρόιντ

Μία φανταστική συνάντηση από τις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Όταν ο Χίτλερ συνάντησε τον Φρόιντ
Μία συνάντηση που θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας του 20ου αιώνα. Ή πάλι, ίσως και όχι. Τι θα συνέβαινε στ’ αλήθεια αν ο νεαρός Αδόλφος Χίτλερ, πολύ πριν αιματοκυλήσει τον κόσμο κι όταν ακόμα είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, ξάπλωνε στο ντιβάνι του πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ; Μία φανταστική συνάντηση από τις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.


Κλείσιμο

Μετά την πρόσφατη συνεργασία τους στην παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών «Ηλέκτρα: Το πρώτο αίμα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα, ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου συναντιούνται ξανά στην σκηνή κι αυτή τη φορά παρουσιάζουν σε δική τους σκηνοθεσία το άγνωστο στην Ελλάδα γερμανικό έργο «Ο μικρός Χίτλερ». Γραμμένο το 1993 από έναν Γερμανό συγγραφέα, που διατηρεί μυστική την ταυτότητά του επιλέγοντας να το υπογράψει με το ψευδώνυμο Άρνολτ Μπέρνφελντ, το έργο εξιστορεί τη φανταστική συνάντηση του θεμελιωτή της ψυχαναλυτικής σχολής Σίγκμουντ Φρούντ με τον νεαρό Χίτλερ, πριν εκείνος ακόμα διαμορφώσει την κοσμοθεωρία του.



Η μυθοπλαστική αυτή συνάντηση των δύο συγκεκριμένων ανθρώπων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε την εβραϊκή καταγωγή του Φρόιντ, καθώς και το κάψιμο των βιβλίων του από τον Χίτλερ όταν αυτός ανεβαίνει στην εξουσία. Συνδυάζοντας πραγματικότητα και μυθοπλασία και με γερές δόσεις χιούμορ και φιλοσοφίας, ο Μπέρνφελντ στοχάζεται πάνω στην εξουσία, την ιδεολογία που καταλήγει ιδεοληψία, την ψυχανάλυση και τον ολοκληρωτισμό. Μία παράσταση που μάλλον μας αφορά…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης