Μια startup για τη διατροφή σου

Μια startup για τη διατροφή σου

Forky, η υπηρεσία που φέρνει ποιοτικό φαγητό στην πόρτα σου σε λιγότερο από 15 λεπτά

Μια startup για τη διατροφή σου
Η ομάδα του Forky δεν είναι τυχαία στον χώρο της εστίασης. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε τα μέλη της μέσα από την πλατφόρμα του Cookisto, που έφερνε κοντά ερασιτέχνες μάγειρες με ανθρώπους που αναζητούσαν σπιτικό φαγητό. Λίγο καιρό αργότερα οι ιδρυτές της, οι 28χρονοι Μιχάλης Γκόντας
και Πέτρος Πιτσίλης, πήραν την απόφαση να δουν το… delivery από μία άλλη οπτική γωνία, δημιουργώντας το Forky.


Κλείσιμο

Σε μία νέα online υπηρεσία φαγητού δηλαδή που σου προσφέρει φαγητό μέσα σε λίγα λεπτά. Η λογική είναι απλή: καθημερινά οι σεφ της χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά για να ετοιμάσουν δύο κυρίως πιάτα και μία σαλάτα. Τα μέλη μπορούν να τα παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής και σε λιγότερο από 15 λεπτά βρίσκονται στην πόρτα τους. «Η ιδέα του Forky
προέκυψε ως απάντηση σε ένα καθημερινό πρόβλημα το οποίο είχαμε εμείς οι ίδιοι», εξηγεί ο Μιχάλης. «Νιώθαμε πως ήμασταν συνεχώς παγιδευμένοι σε ένα όχι και τόσο ευχάριστο δίλημμα: ανθυγιεινά fast food (pizza, σουβλάκι, burger κλπ) από τη μία ή πιο ακριβές επιλογές από εστιατόρια από την άλλη. Το Forky προσφέρει ποιοτικό φαγητό σε προσιτές τιμές το οποίο μπορείς να το απολαύσεις σε λίγα λεπτά».



Εύκολα βέβαια αναρωτιέται κανείς τι διαφοροποιεί την υπηρεσία από τον ανταγωνισμό. Οπως τονίζει ο Μιχάλης, δύο είναι οι παράγοντες που κάνουν τη διαφορά. Ο πρώτος είναι τα ίδια τους τα πιάτα. Ακολουθούν μια στρατηγική μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, η οποία όμως συνοδεύεται συνήθως από μια εστιατορική πινελιά δίνοντας έμφαση στα φρέσκα υλικά και τα δημιουργικά πιάτα. Ο δεύτερος -και βασικός- παράγοντας είναι η πολύ γρήγορη παράδοση την οποία επιτυγχάνουν εφαρμόζοντας τελευταία τεχνολογία σε όλες τις πτυχές της υπηρεσίας.



«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις αποφασίσει τι θέλεις και μπορείς να στείλεις την παραγγελία σου μέσω της ιστοσελίδας ή του app σε τρία κλικ. Δεν χάνεις πια χρόνο ψάχνοντας σε καταλόγους, τους οποίους μπορεί να ξεφυλλίζεις για δέκα λεπτά και ακόμα να μην είσαι σίγουρος για το τι θα ήθελες. Η γρήγορη απόφαση σε συνδυασμό με την άμεση παραγγελία και την ταχύτατη παράδοση σε λιγότερο από 15 λεπτά, κάνει την όλη εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη σε σχέση με ένα συμβατικό εστιατόριο που κάνει delivery», προσθέτει.



Μεγάλο ρόλο για την ομάδα διαδραματίζουν και τα σχόλια των μελών της υπηρεσίας. Δεδομένουν ότι εφαρμόζει «προηγμένη τεχνολογία σε ένα σχετικά παραδοσιακό κλάδο», προσπαθεί να ενσωματώνει τις παρατηρήσεις που δέχεται σε κάθε αναβάθμιση της υπηρεσίας. «Για παράδειγμα, τα μέλη μας ζητούσαν να συνοδεύουν το γεύμα τους με ψωμί και εμείς προσθέσαμε στο μενού διάφορες ποικιλίες ψωμιού. Στην ίδια λογική, προσθέσαμε και τα Forky desserts by Stelios Parliaros, μια σειρά επιδορπίων υψηλής ζαχαροπλαστικής σε προσιτή τιμή, αποτέλεσμα αποκλειστικής συνεργασίας με τον γνωστό patissier Στέλιο Παρλιάρο».



Στόχος τώρα της ομάδας, μετά και την πρόσφατη χρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ που δέχτηκε από Ελληνες και ξένους επενδυτές, είναι να επεκταθεί σε νέες περιοχές του λεκανοπεδίου όπως το Χαλάνδρι και το Μαρούσι. «Επιπλέον, κατόπιν ζήτησης από τα μέλη μας, εξετάζουμε και την επέκταση των ωρών λειτουργίας και το βράδυ. Και φυσικά θέλουμε να βελτιώσουμε συνολικά τη Forky εμπειρία, κρατώντας χαμηλούς χρόνους παράδοσης και δημιουργώντας συνεχώς νέα πιάτα». Για τις περιοχές που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή η υπηρεσία αρκεί ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης