Κατά πού πέφτει η Ομόνοια;

Κατά πού πέφτει η Ομόνοια;

Με την καινούργια τους δράση WalkAthens! Signs, οι atenistas τοποθετούν σημάνσεις σε βασικά σημεία της Αθήνας για την καλύτερη πληροφόρηση των πεζών

Κατά πού πέφτει η Ομόνοια;
Σας έχει τύχει ποτέ να σας σταματήσει κάποιος στον δρόμο για να σας ρωτήσει πώς θα πάει στην Ομόνοια, ενώ βρίσκεστε στην αρχή της Σταδίου; Πώς θα φτάσει μέχρι τα Αναφιώτικα στην Πλάκα παρόλο που βρίσκεται ήδη εκεί; Αν ναι, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι ότι η σήμανση για πεζούς είναι άκρως απαραίτητη στην Αθήνα. Και για να μην λέμε μόνο για τους τουρίστες, υπάρχουν σημεία της πόλης που ούτε εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε πού είναι, πόσο μάλλον ποια είναι η γρήγορη διαδρομή για να μας βγάλει σε αυτά.



Αυτή την έλλειψη της πρωτεύουσας αποφάσισαν να καλύψουν -ποιοι άλλοι;- οι atenistas με την καινούργια τους δράση WalkAthens! Signs. H ομάδα παρατήρησε ότι οποιαδήποτε σήμανση υπάρχει στον δρόμο, αφορά τα αυτοκίνητα και όχι τους πεζούς, την ίδια στιγμή που πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προσπαθούν να ενισχύσουν με διάφορες δράσεις την κίνηση των πεζών.

Κλείσιμο


Η λύση στο πρόβλημα είναι πιο απλή από ό,τι θα νόμιζε κανείς. Η ομάδα μετά από ένα μήνα αναζήτησης των κατάλληλων σημείων-κόμβων που μπορούν να φέρουν πολλές σημαντικές κατευθύνσεις κατέληξε σε 15 σημεία στα οποία τοποθετήθηκαν οι πρώτες σημάνσεις. Επιλέχθηκε η περιοχή που ορίζεται από το πλαίσιο Αρχαιολογικό Μουσείο-Ομόνοια-Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Θησείο-Ψυρρή-πλατεία Βάθης, μια και φέρει μια ισορροπία χρήσης τόσο από τους Αθηναίους όσο και από τους τουρίστες.



Στον σχεδιασμό επιλέχθηκε ένα ενιαίο σχήμα 40×70 εκ. που χωρά έξι κατευθύνσεις, στα ελληνικά και αγγλικά, οι οποίες φέρουν βελάκι κατεύθυνσης και την υπολογιζόμενη ώρα περπατήματος σε μαύρο κυκλάκι, ενώ μόνο προστιθέμενο σύμβολο είναι του Μετρό με ανάλογο χρωματισμό γραμμών. Τα γράμματα bold μεγάλα στα 140pts, για να μπορούν να είναι εύκολα ορατά, μια και οι πινακίδες κολλήθηκαν σε ύψος 2,5 μέτρων. Επιλέχθηκε το πράσινο χρώμα που έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό ως χρώμα πινακίδας και όχι κάποιο άλλο που δεν θα έδινε αμέσως την χρήση και σκοπό της σήμανσης.



Όταν όλα αυτά ετοιμάστηκαν, πέντε άτομα των atenistas ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής με 15 πινακίδες ανά χείρας και μια σκάλα και έδωσαν στην πόλη το πιο χρηστικό δώρο!










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης