26 καλλιτέχνες για τον Μίκη

26 καλλιτέχνες για τον Μίκη

Μια ομαδική εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη

26 καλλιτέχνες για τον Μίκη
Τα 90 του χρόνια συμπληρώνει φέτος ο Μίκης Θεοδωράκης
και οι εκδηλώσεις προς τιμή του συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες αφορούν μουσικά ή μουσικοθεατρικά αφιερώματα. Η ομαδική εικαστική όμως έκθεση, που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης του Ιανού, μοιάζει να κάνει τη διαφορά. 26 ζωγράφοι εμπνέονται από τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη και καταθέτουν μία σειρά από εικαστικά έργα σε μία έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα του Μίκη».

Πορτρέτα και προσωπογραφίες, τοπία που ενέπνευσαν τον μεγάλο δημιουργό, πίνακες που γεννήθηκαν μέσα από κάποιο τραγούδι του, σχηματίζουν ένα ελκυστικό ψηφιδωτό, που φέρει κάτι από την ακτινοβολία του Μίκη. Στην έκθεση, που έχει την επιμέλεια της
Ιριδας Κρητικού
Κλείσιμο
, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάριος Βουτσινάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ολγα Γουλανδρή, Γιάννης Δέδες, Φραγκίσκος Δουκάκης, Κωνσταντίνος Εσσλιν, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Μηνάς Καμπιτάκης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Νικόλας Κληρονόμος, Βασιλική Κολιπέτσα, Εύα Κουτσούκου, Ανδρέας Μαράτος, Ελεάννα Μαρτίνου, Μηνάς Μαυρικάκης, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Πέρρος, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Στα 90 του χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος πλήρης. Διεκδίκησε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσική και την πολιτική ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας. Πέρα από το αναμφισβήτητα τεράστιο μουσικό του έργο, που ήταν πάντοτε συνδεδεμένο με μία γενικότερη πολιτική θεώρηση των πραγμάτων, ο Μίκης υπήρξε και παραμένει ένα σημείο αναφοράς γι’ αυτό που ονομάζουμε «ελληνικότητα».

Info:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ
IANOS Αίθουσα Τέχνης
Αθήνα: Σταδίου 24, 210-321791
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Παρ: 9:00 - 21:00, Σαβ: 9:00-18:00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης