Δέκα startup που ξεχώρισαν

Δέκα startup που ξεχώρισαν

Ποιες ομάδες βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας και μοιράστηκαν έπαθλα 49.000 ευρώ

Δέκα startup που ξεχώρισαν
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο γεμάτο από κόσμο Μέγαρο Μελά της πλατείας Κοτζιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, οι δέκα ομάδες-φιναλίστ, που κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης ανάμεσα από 422 συμμετοχές.

Οι θέσεις που κατέλαβαν στον διαγωνισμό, πέρα από την επακόλουθη δημοσιότητα, προσφέρουν και χρηματικά έπαθλα που αγγίζουν τα 49.000 ευρώ. Συγκεκριμένα δόθηκαν έξι βραβεία των 1.500 ευρώ στις θέσεις 10 έως 5, 4.000 ευρώ στην 4η, 6.000 ευρώ στην 3η, 10.000 ευρώ στη 2η και 20.000 στην 1η θέση. Οι ομάδες λοιπόν που βρέθηκαν στις θέσεις 10 έως 5 είναι οι ακόλουθες:

Botilia.gr: Το Botilia.gr είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τους οινοπαραγωγούς με τους οινόφιλους προσφέροντας τα καλύτερα κρασιά μικρών Ελλήνων παραγωγών σε τιμές οινοποιείου. Τα κρασιά είναι επιλεγμένα από μια ομάδα ειδικών που αποτελείται από οινολόγους και σομελιέ.

Κλείσιμο


Acropolis Rock: Το Acropolis Rock είναι μία εφαρμογή για κινητές συσκευές η οποία σε ξεναγεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η ιδιαίτερότητά του είναι ότι τα κείμενα που εμφανίζει στον χρήστη δεν είναι προεγγεγραμένα αλλά συντάσσονται τη στιγμή που ζητάει μια περιγραφή.

Geomiso: Η Geomiso είναι μια ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Εχουν σχεδιάσει το πρώτο πλήρες λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης. Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως 2 σε 1 λογισμικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως σχεδιαστικό πρόγραμμα όσο και ως λογισμικό μηχανικού.

Care Across: Η Care Across στοχεύει στο να ενημερώνει έγκυρα και αξιόπιστα όσους επηρεάζονται από τον καρκίνο και παράλληλα να ενισχύει το έργο των γιατρών αλλά και των ερευνητών ώστε να καταλαβαίνουν καλύτερα τις εμπειρίες και τις ανάγκες των ασθενών. Μια τεχνολογική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη με τελευταία νέα και έγκυρες πληροφορίες, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς και στους συγγενείς τους να κάνουν ερωτήσεις σε γιατρούς ώστε να ενισχύουν καλύτερα την καθημερινότητά τους.

Classfund: Το Classfund είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα του equity crowdfunding. Μέσω της εφαρμογής, η ομάδα δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους τις ιδέες που θα ήθελαν να υλοποιηθούν, και για τις οποίες δεν έχουν τους απαιτούμενους πόρους, και έτσι λαμβάνουν τη στήριξη των συνανθρώπων τους στους οποίους δίνουν κάποια μικρά μερίδα της υπό σύσταση επιχείρησης.

Giaola.gr: Εάν ψάχνεις για μία υπηρεσία καθημερινής ανάγκης στο σπίτι, όπως κομμωτή, υδραυλικό ή γυμναστή το giaola.gr είναι μια πλατφόρμα που σου επιτρέπει να βρεις τον καλύτερο απλά, εύκολα και με ασφάλεια. Η πλατφόρμα προσφέρει αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών, με πρωτοποριακό online προγραμματισμό ραντεβού.


Η ομάδα της TomoTECH βρέθηκε στη δεύτερη θέση

Την τέταρτη θέση και το βραβείο των 4.000 ευρώ κατέλαβε Nimbata. Η Nimbata γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας και τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων analytics. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αναπτύσει λύσεις οι οποίες αναλύουν τα μεταδεδομένα τηλεφωνικών κλήσεων και δίνει πολύτιμη γνώση στις επιχειρήσεις για τις ενέργειες του μείγματος marketing.

Την τρίτη θέση και τις 6.000 ευρώ κατέκτησε η Bloode. Η Bloode είναι μια κοινωνική επιχείρηση που σκοπεύει στην κάλυψη της ανάγκης για αίμα μέσω της παρακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών και της οργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Η ομάδα έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα εκκλήσεων όπου οι ασθενείς μπορούν να γνωστοποιήσουν την ανάγκη τους για αίμα και οι εθελοντές εκτός από να την ικανοποιήσουν μπορούν να την επαναπροωθήσουν στο κοινωνικό τους δίκτυο.

Τη δεύτερη θέση και το έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η TomoTECH. Η TomoTECH είναι μία εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή λογισμικού για την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας έγκειται στο ότι επιτυγχάνει 90% ακρίβεια στην τρισδιάστατη απεικόνιση των νευρικών ινών σε σχέση με το 65% που αφορά την υπάρχουσα κατάσταση στον χώρο επεξεργασίας εικόνων μαγνητικής τομογραφίας σήμερα.

Ο μεγάλος νικητής, τέλος, του διαγωνισμού ήταν η Goodvidio λαμβάνοντας το βραβείο των 20.000 ευρώ. Η Goodvidio είναι μια υπηρεσία λογισμικού που βοηθάει ηλεκτρονικά καταστήματα να αναβαθμίσουν την εμπειρία που προσφέρουν στον επισκέπτη τους και να βελτιώσουν τις πωλήσεις τους αξιοποιώντας το μέσο του βίντεο. Η υπηρεσία βοηθά τα καταστήματα να εντοπίσουν τα καλύτερα video από το διαδίκτυο, και από πλατφόρμες όπως το YouTube, για τα προϊόντα τους και να τα ενσωματώσουν στη σελίδα τους.


Τα μέλη της Goodvidio ήταν οι μέγαλοι νικητές του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλεγμένες προτάσεις θα παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Endeavor Greece.​
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης