Ladolea: λάδι σε αρύβαλλο

Ladolea: λάδι σε αρύβαλλο

Δύο αδέλφια, πριν καν φθάσουν τα 30, εμπορεύονται στις αγορές του εξωτερικού premium ελαιόλαδο σε κεραμικά αγγεία

Μια επίσκεψη, πριν από περίπου 3,5 χρόνια, στον τόπο καταγωγής τους αρκούσε σε δύο αδέλφια για να αλλάξει την επαγγελματική τους πορεία και -εν μέρει- τη ζωή τους. Ο λόγος για τον 28χρονο Πάνο και τον 26χρονο Θάνο Κλουτσινιώτη οι οποίοι, με αφορμή την επίσκεψή τους στο Μελίσσι Κορινθίας την εποχή που μαζεύονταν οι ελιές, πήραν την απόφαση να «ανάδειξουν στην παγκόσμια αγορά τα εκλεκτά ελληνικά αγροτικά προϊόντα και την πλούσια ιστορία του τόπου, μέσω της διαμόρφωσης προϊόντων με αυθεντική ελληνική ταυτότητα», όπως χαρακτηριστικά λένε. Ιδρυσαν έτσι την εταιρεία Melissi&Co, η οποία παράγει τα δύο υψηλής ποιότητας κορινθιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Ladolea, σε μοναδικά χειροποίητα κεραμικά αγγεία.



Σύμφωνα με τον Πάνο, «η επαφή με τη φύση, και η παραγωγή αυτού του εκλεκτού προϊόντος, μας κέρδισε απο την αρχή. Μετά απο διάστημα αρκετής μελέτης και πληροφόρησης σχετικά με τις κατάλληλες μεθόδους παραγωγής ελαιολάδου ξεκινήσαμε να κάνουμε πειράματα με τις δύο ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στην συγκεκριμένη τοποθεσία (Πατρινιά/Κουτσουρελιά & Μεγαρίτικη)». Ειδικότερα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (μαύρο μπουκάλι) που καλλιεργείται στις ορεινές περιοχές τις Κορινθίας είναι ποικιλίας Μεγαρίτικης και το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (λευκό μπουκάλι) που καλλιεργείται στις παραθαλάσσιες περιοχές τις Κορινθίας είναι ποικιλίας Πατρινιάς/ Κουτσουρελιά. Οι συγκεκριμένες ποικιλίες ελίας, που καλλιεργούνται στα μέρη καταγωγής των δύο αδερφών, δεν είναι γνωστές στην αγορά του εξωτερικού αλλά και στην αγορά της Ελλάδας.



Αφού κατέληξαν στα επιθυμητά αποτελέσματα, ξεκίνησε η αναζήτηση της συσκευασίας. «Η ιδέα της κεραμικής συσκευασίας προήλθε από την πλούσια ιστορία της αρχαίας Κορίνθου», τονίζει ο Πάνος. Ο αρύβαλλος ήταν ένα κεραμικό αγγείο του 700 π.χ., το οποίο περιείχε ελαιόλαδο με το οποίο αλείφονταν οι αθλητές της εποχής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν το αγώνισμα της πάλης. Επίσης, η αριστοκρατία διατηρούσε στον αρύβαλλο πολύτιμα αρωματικά έλαια με βάση το ελαιόλαδο. Αφού επιλέχθηκε η συσκευασία, επανασχεδιάστηκε από νέους Έλληνες σχεδιαστές ώστε να καλύψει τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. «Ελληνες παραδοσιακοί αγγειοπλάστες», συνεχίζει, «πραγματοποιούν τη διαδικασία κατασκευής των αγγείων μας αποκλειστικά στο χέρι, κάνοντας κάθε μπουκάλι Ladolea μοναδικό. Αυτή τη χρονία κερδίσαμε δύο βραβεία design συσκευασίας παγκοσμίου φημης. Το red dot award: communication design 2014 στο Βερολίνο και τη 2η θέση στο Pentaward στο Τόκυο».



Στην προσπάθειά τους, βέβαια, δεν τα βρήκαν όλα έτοιμα. Αντιθέτως, σύντομα κατάλαβαν πως όταν ξεκινάς να δημιουργείς μια νέα ιδέα - επιχείρηση σε νεαρή ηλικία η θεωρία απο την πράξη απέχουν πολύ. Επρεπε λοιπόν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη γνώσεων διαχείρησης, διοίκησης αλλά και στησίματος της εταιρείας. «Επίσης, άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ορίσει κατά κάποιο τρόπο την παγκόσμια αγορά, με τις εξαγωγές σε μεσογειακά προϊόντα που πραγματοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η είσοδος ελληνικών ποιοτικών προϊόντων. Απαιτεί αρκετή εκπαίδευση και διαφήμιση προς στους ξένους καταναλωτές ώστε να αρχίσουν να αποδέχονται τα ελληνικά προϊόντα ως ποιοτικά ανώτερα και να τα προτιμούν».



Εχοντας ωστόσο κατανοήσει τις παραπάνω δυσκολίες, στοχεύουν πλέον στο παρακάτω βήμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο έρευνας και πειραμάτων για δύο νέα προιόντα, με βασικό συστατικό την ελιά, ενώ μακροπρόθεσμα στοχεύουν στην παραγωγή και ανάδειξη και άλλων ελληνικών προιόντων υψηλής ποιότητας με εξίσου υψηλή αισθητική. «Eπίσης σύντομα», καταλήγει ο Πάνος, «θα παρουσιάσουμε και έναν μοναδικό τρόπο χρήσης του ελληνικού ελαιολάδου Ladolea, δημιουργώντας το πρώτο ελληνικό Bloody Mary με ανάμειξη ελαιολάδου και vodka. To all time classic cocktail στην ελληνική του εκδοχή».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μαίρη

Ότι και να πει κανεις θα είναι λίγο μπροστά σε όλο αυτό που έχετε στήσει μόνοι σας με αγάπη υπομονή και επιμονή αλλα και ουσία...!!! Δοκίμασα και απο τότε χρησιμοποιώ μόνον αυτό το λάδι για την οικογενεια μου καθότι το βρήκα πραγματικά εξαιρετικό!!!! Πολλα μπράβο !!!!

Γιαννης

Ευγε... απο το λαδι συσκευασια και μαρκετινγκ ολα ελληνικα!! εξαγουνε! και τα τρια οχι μονο το λαδι!Αυτοι ειναι Ελληνες μεχρι και αρχαια Ελλαδα πουλανε σκετη διαφημιση για την χωρα μας τα παλικαρια!

Μαρία

Μπράβο, μπράβο, μπράβο παιδιά! Και κατι να μας κάνει περήφανους. Γιατί με τους Βαρουφάκηδες και τους Τσιπράκηδες καήκαμαν!

Mixali Glykofridis

Exo ediaferon gia auta ta proionta kai ta ithela to email sas

ASXETOS

Re Karamitro google den exeis!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paul

Ελεύθερη ή η κλασσική με την διχάλα ακόμη και με περίτεχνα καλοκαιρινά σχέδια και style σαγιονάρες των επώνυμων (καθιερωμένων και εναλλακτικών) διεθνούς φήμης σχεδιαστών και brand names κλέβουν τη παράσταση

george-polk

Τον Μάϊο του 1948 δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο 35χρονος Αμερικανός δημοσιογράφος Τζωρτζ Πολκ, ανταποκριτής του CBS στην Αθήνα. Ήταν μια πολιτική δολοφονία στην καρδ Εμφυλίου, που παρέμεινε ανεξιχνίαστη.
Σήμερα, 70 χρόνια μετά, οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ιγνατίου και Κώστας Παπαϊωάννου με το βιβλίο τους «Οι έξι θάνατοι του Τζωρτζ Πολκ» μας ξαναθυμίζουν το κύριο ερώτημα «ποιοι (και γιατί) σκότωσαν τον Πολκ» μαζί με ένα δεύτερο: το « γιατί οι κυβερνήσεις τριών κρατών (Ηνωμένων Πολιτειών, Ελλάδας και Βρετανίας) συνεργάστηκαν στενά (και διαχρονικά) για να συγκαλύψουν τους δράστες»

1
keza

Η Λώρη Κέζα «κάθε μέρα βλέπει από το παράθυρό της έναν σκίουρο. Για όνειρο βλέπει ότι κολυμπάει από νησί σε νησί στις Κυκλάδες» και «περνά τον ελεύθερο χρόνο της γράφοντας ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά».

cargos

4 φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αξιοποιώντας τις καινοτομίες της τεχνολογίας Internet of Things για να πετύχουν τον πλήρη έλεγχο των εμπορικών κοντέινερ κατά την διαδικασία μεταφοράς τους στο φοιτητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε και φέτος Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

the-performance-shop

Η Λία Χαράκη, από τις πιο σημαντικές και δραστήριες καλλιτεχνικές φωνές της Κύπρου, παρουσιάζει το «The Performance Shop», ένα περιστασιακό (pop-up) κατάστημα το οποίο θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε περαστικό-θεατή να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει σε παραστάσεις διαφόρων τεχνοτροπιών –στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

hackathlon-eurobank

Στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθεί και στις δύο φάσεις του ο 3ος κατά σειρά Περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon”. Η πρώτη φάση θα γίνει το διήμερο 16-18 Ιουνίου 2018 και η δεύτερη και τελική φάση το διήμερο 22-24 Ιουνίου 2018

polis_stotetragono

Η δράση του Δήμου Αθηναίων «Κατάστημα στο Κέντρο»- που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΠΟΛΗ² και υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων- προβλέπει το πιλοτικό «άνοιγμα» κλειστών καταστημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους ή πλατείες του κέντρου της πόλης, ώστε να στεγάσουν επιχειρηματικές και δημιουργικές δραστηριότητες