Atenistas: «Τι λες για μια ποδηλατάδα στο λιμάνι;»

Atenistas: «Τι λες για μια ποδηλατάδα στο λιμάνι;»

Μια ακόμη ποδηλατική διαδρομή διοργανώνει σήμερα η atenistasBike

Η πρώτη προσπάθεια ήταν άκρως επιτυχημένη, οπότε ποιος ο λόγος να μην το επιχειρήσουν ξανά (και ξανά και ξανά); Ο λόγος για την atenistasBike, την υποομάδα δηλαδή των atenistas που προμοτάρει τη χρήση του ποδηλάτου και λατρεύει να βολτάρει πάνω σε δυο ρόδες. Είναι η ίδια ομάδα που στις αρχές Δεκεμβρίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ποδηλατάδα της στην πόλη. Μια ποδηλατάδα που είχε σκοπό να... συστήσει στους συμμετέχοντες τα αγάλματα της πρωτεύουσας
.Κι αφού, λοιπόν, το βολτάρισμα στην πόλη κρίθηκε αρκούντως ικανοποιητικό και διασκεδαστικό, η atenistasBike ετοίμασε για σήμερα, Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, μια βόλτα και στο λιμάνι (ένα είναι το λιμάνι). 

Μια ποδηλατάδα, λοιπόν, από την Κοκκινιά και τη Νίκαια ως τον βιομηχανικό Πειραιά και το λιμάνι προκειμένου όσοι αποφασίσουν να περάσουν την πρωτομηνιά τους ποδηλατώντας να γνωρίσουν «σπίτια, εκκλησιές, ανθρώπους, θάλασσες, λιμάνια, γερανούς, βαγόνια, εργοστάσια, βαπόρια, δεξαμενές, χαλάσματα, τραίνα και ξεχασμένες παραλίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι οι atenistas. «Θα σταθούμε στον τόπο που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα από τον στρατό κατοχής το ‘44», συνεχίζουν, «και μέσα από στενά και εργοστάσια θα φθάσουμε στα Βούρλα, και τα εκεί πορνεία που γίνανε… φυλακές. Φθάνοντας στο λιμάνι, θα αντικρίσουμε κάτι μοναδικό: ένα πλοίο που κράτησε την Ευρώπη ζωντανή στον πόλεμο και έκανε την Ελλάδα ναυτική δύναμη».Στα διαδικαστικά της όλης υπόθεσης τώρα, να ξέρετε πως η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Γκάζι και συγκεκριμένα από τη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς (στο παρκάκι). Η όλη διαδρομή μέχρι τον Πειραιά, έχει μήκος 5 χιλιόμετρα, μια απόσταση που «βγαίνει» εύκολα ακόμη και από τους μη μυημένους. Από τον Πειραιά, τέλος, όπου όποιος επιθυμεί θα μπορεί να επιστρέψει χρησιμοποιώντας είτε τον Ηλεκτρικό, είτε τον Προαστιακό.

Φουσκωμένα λάστιχα, κράνος, ένα μπουκαλάκι νερό και φύγαμε!

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Leo

Αφηνω ποδηλαταδα και παω για μακαροναδα

Αλέξανδρος

Επικροτώ τέτοιες προσπάθειες.Προσπαθήστε όμως να περιοριστείτε σε ανοιχτούς χωρίς κίνηση χώρους διότι αυτό αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη ζωή σας όσο και για τους άλλους οδηγούς ΙΧ. Είναι απαράδεκτο να ποδηλατοδρομούν στη Λ.Μαραθώνος και στη Λ.Λαυρίου και Λ.Μεσογείων.Επισκεφθείτε πρώτα τους τάφους όσων πέθαναν η έμειναν ανάπηροι ποδηλατοδρομώντας στους δρόμους αυτούς και ύστερα πράξτε ανάλογα.Αποτελείτε κίνδυνο.Να φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι να βγαίνετε και κάθε μέρα.Εως τότε όμως σεβασμός στους ανθρώπους που πάνε η γυρίζουν από τη δουλειά τους με το ΙΧ.Δεν φταίνε σε τίποτα να πάνε φύλακή εξαιτίας σας.

Ip

Όχι, έχει κωλόκαιρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης