Atenistas: «Τι λες για μια ποδηλατάδα στο λιμάνι;»

Atenistas: «Τι λες για μια ποδηλατάδα στο λιμάνι;»

Μια ακόμη ποδηλατική διαδρομή διοργανώνει σήμερα η atenistasBike

Atenistas: «Τι λες για μια ποδηλατάδα στο λιμάνι;»
Η πρώτη προσπάθεια ήταν άκρως επιτυχημένη, οπότε ποιος ο λόγος να μην το επιχειρήσουν ξανά (και ξανά και ξανά); Ο λόγος για την atenistasBike, την υποομάδα δηλαδή των atenistas που προμοτάρει τη χρήση του ποδηλάτου και λατρεύει να βολτάρει πάνω σε δυο ρόδες. Είναι η ίδια ομάδα που στις αρχές Δεκεμβρίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ποδηλατάδα της στην πόλη. Μια ποδηλατάδα που είχε σκοπό να... συστήσει στους συμμετέχοντες τα αγάλματα της πρωτεύουσας.



Κι αφού, λοιπόν, το βολτάρισμα στην πόλη κρίθηκε αρκούντως ικανοποιητικό και διασκεδαστικό, η atenistasBike ετοίμασε για σήμερα, Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, μια βόλτα και στο λιμάνι (ένα είναι το λιμάνι). 
Κλείσιμο

Μια ποδηλατάδα, λοιπόν, από την Κοκκινιά και τη Νίκαια ως τον βιομηχανικό Πειραιά και το λιμάνι προκειμένου όσοι αποφασίσουν να περάσουν την πρωτομηνιά τους ποδηλατώντας να γνωρίσουν «σπίτια, εκκλησιές, ανθρώπους, θάλασσες, λιμάνια, γερανούς, βαγόνια, εργοστάσια, βαπόρια, δεξαμενές, χαλάσματα, τραίνα και ξεχασμένες παραλίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι οι atenistas. «Θα σταθούμε στον τόπο που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα από τον στρατό κατοχής το ‘44», συνεχίζουν, «και μέσα από στενά και εργοστάσια θα φθάσουμε στα Βούρλα, και τα εκεί πορνεία που γίνανε… φυλακές. Φθάνοντας στο λιμάνι, θα αντικρίσουμε κάτι μοναδικό: ένα πλοίο που κράτησε την Ευρώπη ζωντανή στον πόλεμο και έκανε την Ελλάδα ναυτική δύναμη».



Στα διαδικαστικά της όλης υπόθεσης τώρα, να ξέρετε πως η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Γκάζι και συγκεκριμένα από τη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς (στο παρκάκι). Η όλη διαδρομή μέχρι τον Πειραιά, έχει μήκος 5 χιλιόμετρα, μια απόσταση που «βγαίνει» εύκολα ακόμη και από τους μη μυημένους. Από τον Πειραιά, τέλος, όπου όποιος επιθυμεί θα μπορεί να επιστρέψει χρησιμοποιώντας είτε τον Ηλεκτρικό, είτε τον Προαστιακό.

Φουσκωμένα λάστιχα, κράνος, ένα μπουκαλάκι νερό και φύγαμε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης