Super Bowl: Οι καλύτερες διαφημίσεις αυτοκινήτων

Super Bowl: Οι καλύτερες διαφημίσεις αυτοκινήτων

Οι πιο εμπνευσμένες αλλά και οι ακριβότερες τηλεοπτικές διαφημίσεις προβάλλονται στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Αμερικής που είναι τελικός του πρωταθλήματος αμερικάνικου football το Super Bowl. Κάθε χρόνο λοιπόν, εκτός των δύο ομάδων που συγκρούονται για τον τίτλο, μάχονται οι παραγωγοί και οι διαφημιστές. Tην παράσταση φέτος έκλεψε ο Κλίντ Ιστγουντ...

Super Bowl: Οι καλύτερες διαφημίσεις αυτοκινήτων
Οι πιο εμπνευσμένες αλλά και οι ακριβότερες τηλεοπτικές διαφημίσεις προβάλλονται στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Αμερικής που είναι τελικός του πρωταθλήματος αμερικάνικου football το Super Bowl.
Κάθε χρόνο λοιπόν, εκτός των δύο ομάδων που συγκρούονται για τον τίτλο, μάχονται οι παραγωγοί και οι διαφημιστές για να κλέψουν την παράσταση. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δε, τα δίνουν όλα χρησιμοποιώντας τα ισχυρότερα ονόματα του Χόλιγουντ.

Αναμφίβολα, την παράσταση φέτος έκλεψε ο Κλίντ Ιστγουντ με την διαφήμιση που έφτιαξε για την Chrysler (η πρώτη από τα video που σας παραθέτουμε). Μία διαφήμιση - αποτίμηση της κατάστασης στις ΗΠΑ, κάνοντας μία προσομοίωση του ημιχρόνου του μεγάλου τελικού, με το «ημίχρονο» στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Αναφέρεται βέβαια στην οικονομική κρίση που είναι ακόμα παρούσα στις ΗΠΑ και απλά… αναπαύεται, μέχρι να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ιστγουντ θυμίζει στον Αμερικανό ότι η ελπίδα υπάρχει, η διάθεση επιβίωσης επίσης, όμως τα πράγματα είναι ακόμα κρίσιμα. Αναφέρεται στην… αυτοκινητουπόλη του Ντιτρόιτ, που χτυπήθηκε περισσότερες από όλες στην οικονομική κρίση, έχοντας χιλιάδες ανέργους από τα εργοστάσια παραγωγής –κυρίως- της Chrysler.

Κλείσιμο
«Αυτή η χώρα δεν θα πέσει απλά με μια γροθιά. Σηκωνόμαστε, κι όταν σταθούμε ξανά όρθιοι ο κόσμος θα ακούσει τον βρυχηθμό του κινητήρα μας. Ναι, είναι ημίχρονο στην Αμερική, και το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκινάει…», λέει χαρακτηριστικά. Θυμίσουμε ότι η Chrysler έμεινε όρθια λόγω των Ιταλών της Fiat που την εξαγόρασαν…
Η διαφήμιση βέβαια προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι υποστήριξαν οτι ο Ιστγουντ έμμεσα στήριξε τον Ομπάμα, ο οποίος στήριξε με τη σειρά του τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Chhrysler απάντησε απλά, οτι ο ηθοποιός και παραγωγός είναι δηλωμένος Ρεπουμπλικανός...

Και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες όμως επένδυσαν πολλά για την παρουσία τους στο Super Bowl! Ενδεικτικό του πόσο σημαντική, αλλά και δύσκολη, είναι μια διαφήμιση στον τελικό είναι το γεγονός ότι οι τιμές φέτος άγγιξαν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια για κάθε 30 δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου! Και φανταστείτε ότι υπάρχουν εταιρίες που αγοράζουν περισσότερα από δύο λεπτά προβολής (δηλαδή πληρώνουν περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια για δύο λεπτά προβολής)! Και σ' αυτά δεν υπολογίζεται το κόστος δημιουργίας του σποτ-υπερπαραγωγή, το οποίο ανεβάζει το συνολικό κόστος κατά μερικά ακόμη εκατομμύρια δολάρια!

To αμερικάνικο site autoblog λοιπόν  ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τις καλύτερες αυτοκινητικές διαφημίσεις του Super Bowl 2012 (για την ιστορία, νικητές του αγώνα ήταν οι New York Giants). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα πέντε πρώτα σε προτιμήσεις σποτ είναι τα εξής:

Chrysler - Halftime in America

Acura - Transactions


Fiat - Seduction


Kia - A Dream Car. For Real Life.


Volkswagen - Bark Side


Γράψτε μας την γνώμη σας στα σχόλια. Εσείς ποια διαφήμιση προτιμάτε;
Αν θέλετε να δείτε όλες τι διαφημίσεις που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού Super Bowl, κάντε κλικ ΕΔΩ http://www.youtube.com/playlist?list=PL9514183BAA787C72 (67 video συνολικής διάρκειας 48 λεπτών περίπου).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης