Teaser τεχνολογίας για το νέο XC40...

Teaser τεχνολογίας για το νέο XC40...

Μπήκαμε στο Σεπτέμβριο και αυτό σημαίνει πως απομένουν πια λιγότερο από τρεις εβδομάδες για την επίσημη παρουσίαση του XC40, του compact SUV της Volvo, που θα μας συστηθεί με κάθε επισημότητα στις 21 του μήνα.

Όμως οι Σουηδοί δεν… κρατιούνται και μας δίνουν μικρές γεύσεις από το νέο τους δημιούργημα. Η Volvo Cars λοιπόν συνεχίζει τη σταδιακή παρουσίαση του μοντέλου με το οποίο θέλει να «κλέψει» σημαντικό μερίδιο της αγοράς των compact premium SUV. Μεγάλο του όπλο, εκτός από τη μοντέρνα εμφάνιση που αναμένεται να έχει αλλά ακόμα δεν μας έχει αποκαλυφθεί, θα είναι το γνωστό γερό χαρτί της μάρκας: η ασφάλεια.


«Tο XC40 είναι το πρώτο μας αυτοκίνητο σ’ αυτή τη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία και εστιάζει ξεκάθαρα σε μια άνετη και απολαυστική κυκλοφορία στο σημερινό φρενήρες αστικό τοπίο. Πιστό στην παράδοση της Volvo στην ασφάλεια, το νέο XC40 θα προσφέρει τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας, σε συνδυασμό με ένα interface εύκολο στη χρήση και κορυφαίες, πρακτικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars.
 Tο νέο XC40 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική CMA (Compact Modular Architecture) και περιλαμβάνει πρωτοποριακές τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90, οι οποίες βασίζονται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA – Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture). Έτσι λοιπόν τα Teasers που η σουηδική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα, επικεντρώνονται σε αυτόν τον τομέα.


Συγκεκριμένα στα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, την τελευταία γενιά του City Safety, τεχνολογία για αποτροπή της εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της, το Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου – παράλληλα με κάμερα 360μοιρών – για να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν σε ένα χώρο στάθμευσης κ.α.«Η σύγχρονη ζωή της πόλης παρουσιάζει σύνθετες προκλήσεις για τους οδηγούς, τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Με το XC40, στοχεύουμε στη μείωση αυτού που αποκαλείται “διανοητικό φορτίο” για τον οδηγό.


Την ώρα που τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού αναγνωρίζουν ενεργά και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες σύγκρουσης, ο οδηγός μπορεί να νιώσει ακόμα πιο ασφαλής κι έτσι να απολαύσει την οδήγηση στην πόλη», δήλωσε η Malin Ekholm, Αντιπρόεδρος του Volvo Cars Safety Centre. Εκτός από το προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, το νέο XC40 υπόσχεται αντίστοιχη τεχνολογία και στο μέτωπο της πληροφόρησης και διασκέδασης των επιβατών.
Έτσι, όπως τα μεγαλύτερα XC60 και XC90, εξοπλίζεται με το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Volvo. Και εδώ κυριαρχεί η – οικεία πλέον – μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής.

«Δημιουργήσαμε μία καθημερινή οδηγική εμπειρία που αποπνέει σιγουριά, ευκολία χρήσης και πρακτικότητα. Το XC40 είναι το αυτοκίνητο μιας γενιάς καταναλωτών που προσδοκούν πλήρη συνδεσιμότητα. Όλες του οι οθόνες έχουν βελτιστοποιηθεί για μία ασφαλή, εύκολη και αποτελεσματική διάδραση, που υποστηρίζει την ενεργή οδήγηση στην πόλη», δήλωσε ο Ödgärd Andersson, Αντιπρόεδρος Λογισμικού και Ηλεκτρονικών της Volvo Cars.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

EuroNCAP-celebrate

“Οι λαμαρίνες των παλιών αυτοκινήτων είναι πιο σκληρές και ανθεκτικές”. “Τα καινούργια αυτοκίνητα είναι… ψεύτικα, πλαστικά”. Πόσες φορές έχουμε ακούσει τις συγκεκριμένες εκφράσεις κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Crash Test: Ποια μικρομεσαία αυτοκίνητα είναι πρώτα σε ασφάλεια;

Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμής πρόσκρουσης Euro NCAP δέχεται για την βράβευση BEST IN CLASS μόνο αυτοκίνητα που έχουν σημειώσει την ύψιστη βαθμολογία έχοντας τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας και όχι τον προαιρετικό.

Ενόψει Ιοκάστη: SOS όταν οδηγούμε στη βροχή...

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σαββατοκύριακο στη χώρα με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού βαρομετρικού «Ιοκάστη». Δείτε τι πρέπει να προσέξετε κατά την οδήγηση.

Τι να προτιμήσω; Βενζίνη ή Πετρέλαιο;

Υπάρχουν ομοιότητες αλλά και θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Παρακάτω σας δίνουμε συνοπτικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

2