Οι Σουηδοί «ξεφεύγουν» σε τεχνολογία

Οι Σουηδοί «ξεφεύγουν» σε τεχνολογία

Τα πάνω-κάτω στην αυτοκίνηση φέρνει η Volvo αποδεικνύοντας ότι εργάζεται αθόρυβα και «διαβάζει» τις μελλοντικές εξελίξεις.

Οι Σουηδοί έχουν ένα πλούσιο παρελθόν σε καινοτομίες. Σήμερα η Volvo
συνεχίζει πάνω στη συγκεκριμένη στρατηγική και ανακοινώνει πως κάθε μοντέλο της που θα λανσάρεται από το 2019 και μετά θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης. Τα πάνω-κάτω στην αυτοκίνηση φέρνει η Volvo αποδεικνύοντας ότι εργάζεται αθόρυβα και «διαβάζει» τις μελλοντικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι Σουηδοί θα λανσάρουν πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάμεσα στο 2019 και το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Τα εν λόγω πέντε μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, ως επιλογές σε όλα τα μοντέλα, κάτι που υλοποιεί μία από τις ευρύτερες ηλεκτρικές γκάμες που προσφέρονται από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν μοντέλα της Volvo χωρίς έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης σταδιακά θα τίθενται εκτός παραγωγής και θα αντικαθίστανται με μοντέλα στα οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα ενισχύεται με ηλεκτροκίνητες επιλογές.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turbosystem

Ιστορικά οι στροβιλοσυμπιεστές χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση ισχύος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του περίφημου downsizing. Τι σημαίνει, όμως, αυτό για την κατανάλωση;

allagi-elastika-kalokairi-2

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές βρίσκονται προ των πυλών για τους περισσότερους από εμάς. Η κατάλληλη εποχή για να αλλάξουμε τα γερασμένα ελαστικά μας είναι ΤΩΡΑ ώστε να απολαύσουμε τις διακοπές μας με ηρεμία μυαλού και πάνω από όλα με ασφάλεια.

BMW-X2City-11

Δυναμικό άνοιγμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτροκίνητων scooters.

porsche-911-wet-mode

Μπορεί για άλλη μια φορά η Porsche 911 να μην άλλαξε σημαντικά το παρουσιαστικό της όμως η νέα γενιά είναι γεμάτη πρωτοποριακή τεχνολογία και προικισμένη με συστήματα όπως το Wet Mode που υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια στο βρεγμένο.