Video: Ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό στο επόμενο Le Mans;

Video: Ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό στο επόμενο Le Mans;

Στις επόμενες 24 Ώρες του Le Mans ίσως και να δούμε ένα αγωνιστικό που δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους αφού θα είναι ηλεκτροκίνητο! Την ανακοίνωση έκανε πρόσφατα η ACO (Automobile Club de L'Ouest, η διοργανώτρια του θεσμού) ενώ η GreenGT έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του αγωνιστικού...

Video: Ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό στο επόμενο Le Mans;
Στις επόμενες 24 Ώρες του Le Mans ίσως και να δούμε ένα αγωνιστικό που δεν θα εκπέμπει καθόλου ρύπους αφού θα είναι ηλεκτροκίνητο! Την ανακοίνωση έκανε πρόσφατα η ACO (Automobile Club de L'Ouest, η διοργανώτρια του θεσμού) ενώ η GreenGT έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του αγωνιστικού.
Η ελβετική εταιρία εξελίσσει ήδη το αγωνιστικό της το οποίο εξοπλίζεται με ενεργειακές κυψέλες και χρησιμοποιεί υδρογόνο που μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια. Το υδρογόνο μάζας 12 kg αποθηκεύεται υπό πίεση 700 bar στη δεξαμενή και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια δίνει «ζωή» σε ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 408 PS!
Στα βίντεο παρακολουθείστε το βετεράνο οδηγό Christian Pescatori να οδηγεί το αγωνιστικό της GreenGT ενώ βάλτε οπωσδήποτε ήχο για να ακούσετε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Κλείσιμο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης