Η ολοκαίνουργια Lamborghini Essenza SCV12

Η ολοκαίνουργια Lamborghini Essenza SCV12

Ο Lamborghini έχει δηλώσει ότι δεν θα παρίσταται σε εκθέσεις αυτοκινήτων αλλά όπως φαίνεται, δεν μπορούσε να μείνει εκτός του Auto Shanghai στην Κίνα.

Lamborghini_Essenza_6

Κάνοντας την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, μετά την αναγγελία της παρουσίασής του το περασμένο καλοκαίρι, η Essenza SCV12 είναι ένα supercar μόνο για χρήση πίστας που «συνδέεται» με το παρελθόν της Lamborghini αναβιώνοντας στοιχεία από τις Miura Jota και Diablo GTR.

Η Essenza SCV12 θα παραχθεί μόλις σε 40 αντίτυπα και εξελίχθηκε ειδικά για να ανταποκρίνεται στα πρότυπα ασφάλειας της FIA, με ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα νέας γενιάς που δεν διαθέτει το κλασικό roll cage στην καμπίνα. Επιπλέον, η προηγμένη αεροδυναμική του το βοηθά να δημιουργήσει υψηλότερα επίπεδα κάθετης δύναμης (downforce) από ότι συμβαίνει σε ένα τυπικό αγωνιστικό της κατηγορίας GT3.


Η Essenza SCV12 τροφοδοτείται από το πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό V12 της μάρκας. Η απόδοσή του φτάνει τους 830 ίππους και για την εκμετάλλευσή της, φροντίζει ένα 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που την στέλνει στους τροχούς του πίσω άξονα. Το αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στην Κινέζικη έκθεση είναι βαμμένο σε αυτό το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα που η Lamborghini ονομάζει Verde Selvans και πάνω στο αμάξωμα συνδυάζεται με τα Grigio Linx, Nero Aldebaran Gloss και Arancio California.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο περίπτερο της Lamborghini, έδωσαν το παρόν και τα καλύτερα exotics της εταιρείας εκτός της Essenza SCV12, με τα Huracan STO, Huracan EVO Fluo Capsule και Urus να ξεχωρίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
H συγκλονιστική Lamborghini Essenza SCV12 (VIDEO)
Αν κολλήσεις με το Range στα χιόνια, φώναξε ένα φίλο με ένα LM002 (VIDEO)
To νέο αυτοκίνητο του Tony Iommi των Black Sabbath




 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης