Ford Ranger: Το απόλυτο όχημα επιβίωσης

Ford Ranger: Το απόλυτο όχημα επιβίωσης

Η Ford λανσάρει μία ξεχωριστή έκδοση του Ranger, η οποία διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά.

201214124258_Ford-Ranger-Armoured-1
Η αμερικάνικη εταιρεία είναι ήδη γνωστή για την διάθεση ιδιαίτερων εκδόσεων, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, τα οποία βασίζονται σε SUV ή επαγγελματικά της μοντέλα, με τελευταίο παράδειγμα ένα θωρακισμένο Ranger που δείχνει έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε φυσικό εμπόδιο.

Η συγκεκριμένη έκδοση με τον κωδικό «Ranger Armored Assault Vehicle» διατίθεται είτε σε δύο διαφορετικά αμαξώματα, είτε single cab, είτε τετράθυρο (Crew Cab), αμφότερα με τα ανάλογα αξεσουάρ. Καταρχήν, στον χώρο φόρτωσης υπάρχει τοποθετημένη μία σειρά από πτυσσόμενα καθίσματα για την μεταφορά τεσσάρων επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον ειδικούς χώρους για φύλαξη οπλισμού, ενώ η κατασκευή διαθέτει θωράκιση για να αντέξει μικρής διαμέτρου σφαίρες ή χειροβομβίδες.

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο Ranger έχει ενισχυμένο σασί, πληθώρα προστατευτικών τμημάτων, για παράδειγμα στα παράθυρα και στο ρεζερβουάρ, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, εξωτερικό snorkel και ηλεκτρικό εργάτη. Φυσικά δεν λείπει και ο ανάλογος εξωτερικός χρωματισμός και η τεράστια αντένα για τον ασύρματο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας Duratorq των 3,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 470 Nm ροπή, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αναβαθμίσεις έχει δεχτεί και η ανάρτηση, με την τοποθέτηση heavy duty αμορτισέρ, ενώ το συνολικό βάρος του Ranger έχει αυξηθεί στα 2.752 κιλά.
Δυστυχώς, για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, το θωρακισμένο όχημα δεν βρίσκεται σε κάποια από τις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της εταιρείας, όπως συμβαίνει και με αντίστοιχες μετατροπές. Μονάχα μέσω της ιστοσελίδας http://ford.globalfleetsales.net θα μπορείτε να το δείτε, έστω και ψηφιακά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: 10 πράγματα που ίσως και να μην γνωρίζατε για το Explorer Plug-in Hybrid (+video)
Ford: Πρωταθλήτρια στα επαγγελματικά στην Ελλάδα
Δοκιμή: Ford Puma EcoBoost Auto



Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης