Honda: Σχεδόν έτοιμο το πρώτο αεροσκάφος της

Honda: Σχεδόν έτοιμο το πρώτο αεροσκάφος της

Η Honda Aircraft Company, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του ελαφρού ιδιωτικού αεροπλάνου HondaJet προδιαγραφών FAA. Το γεγονός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα αεροδιαστημικής της Honda πριν την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους...

Honda: Σχεδόν έτοιμο το πρώτο αεροσκάφος της
Η Honda Aircraft Company, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη πτήση του ελαφρού ιδιωτικού αεροπλάνου HondaJet προδιαγραφών FAA. Το γεγονός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα αεροδιαστημικής της Honda πριν την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους το 2012.

Το πρώτο HondaJet προδιαγραφών FAA απογειώθηκε από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Honda Aircraft Company στο Διεθνές Αεροδρόμιο Piedmont Triad, Greensboro, Β. Καρολίνα. Το HondaJet παρέμεινε στον αέρα επί 51 λεπτά και στο διάστημα αυτό αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά πτήσης και επιδόσεων του αεροπλάνου και πραγματοποιήθηκε έλεγχος των συστημάτων. Τα διάφορα δεδομένα της δοκιμής που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης προωθήθηκαν σε πραγματικό χρόνο στο τμήμα τηλεμετρίας δοκιμής πτήσεων της Honda που βρίσκεται στο επιχειρησιακό κέντρο της εταιρίας.

Για την υποστήριξη του προγράμματος πιστοποίησης της εταιρίας, η Honda ολοκλήρωσε το δεύτερο αεροσκάφος της προδιαγραφών FAA, που έχει ήδη υποβληθεί σε πολυάριθμες δομικές, απαραίτητες για την έναρξη της δοκιμαστικής πτήσης πιστοποίησης.  Η Honda τελείωσε επίσης τη συναρμολόγηση του τρίτου αεροσκάφος προδιαγραφών FAA, που βρίσκεται τώρα στη φάση ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των συστημάτων. Το τρίτο αεροσκάφος, που προορίζεται κυρίως για δοκιμές μηχανικών συστημάτων εν πτήσει προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011. Συνολικά πέντε αεροσκάφη προδιαγραφών FAA μεταξύ των οποίων ένα πρόσθετο αεροπλάνο δοκιμαστικών πτήσεων και ένα ακόμα δομικών δοκιμών, προγραμματίζονται για την υποστήριξη του προγράμματος πιστοποίησης.

Κλείσιμο
Και ενώ η Honda μπαίνει στο πρόγραμμα δοκιμών πτήσεων του HondaJet, σύντομα ολοκληρώνονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής του αεροσκάφους στο Greensboro. Το οίκημα, συνολικής επιφάνειας 266,000 ft2 προγραμματίζεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2011, ενώ τώρα βρίσκεται στην τελική φάση διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες, η Honda θα ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού καθώς και τις απαιτούμενες προετοιμασίες προ-παραγωγής και εκπαίδευσης για την υποστήριξη της παραγωγής του HondaJet που θα ξεκινήσει το 2012.

Σχετικά με τη HondaJet
Η Honda Aircraft Company, Inc., μία θυγατρική πλήρους κυριότητας της Honda Motor Company, Ltd., έχει λάβει παραγγελίες που ξεπερνούν τις 100 μονάδες για το προηγμένο ελαφρύ ιδιωτικό αεροσκάφος HondaJet. Η παράδοση του πρώτου HondaJet προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2012 στην τιμή των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης