Κορωνοϊός: Έρχονται οι Tesla αναπνευστήρες

Κορωνοϊός: Έρχονται οι Tesla αναπνευστήρες

Ο ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε τελευταία ότι πρόκειται να φτιάξουν αναπνευστήρες αν υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα στις ΗΠΑ από την πανδημία και καταγραφεί έλλειψη στα ιατρικά κέντρα.

Elon-Musk-Tesla-tsiro-1000
Εκατοντάδες χρήστες του Twitter χαιρέτισαν την προσφορά που έκανε ο επικεφαλής της Tesla, ο Elon Musk, να κατασκευάσει η εταιρεία του αναπνευστήρες για αυτούς που πάσχουν από τον νέο κορωνοϊό, μετά την έκκληση που απηύθυναν οι ΗΠΑ για δωρεές σε αναπνευστήρες για να αντιμετωπιστεί έλλειψη που υπάρχει. Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι έχει συνομιλίες με την Κίνα και άλλες χώρες για να συμβάλουν στην αύξηση των προμηθειών σε υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα η General Motors και η Ford Motor ανακοίνωσαν ότι έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.


«Θα φτιάξουμε αναπνευστήρες αν υπάρχει έλλειψη», δήλωσε ο Musk σε μήνυμά του στο Twitter, απαντώντας σε πρόταση ακολούθου του να προχωρήσει στη μετατροπή εργοστασίου για τον σκοπό αυτόν.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε αμέσως εκατοντάδες απαντήσεις με τις οποίες χρήστες της εφαρμογής τον παρότρυναν να το κάνει. «Αν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν πιστεύετε ότι υπάρχει τώρα έλλειψη, βάσει όλων των εκτιμήσεων, θα υπάρξει. Σας παρακαλούμε βοηθήστε» δήλωναν οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ κάλεσε επίσης τις κατασκευαστικές εταιρείες των ΗΠΑ να δωρίσουν αναπνευστήρες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που αγωνίζονται κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς παρατηρείται έλλειψη σε εθνικό επίπεδο.

Εταιρείες, όπως η προμηθευτική εταιρεία της Apple, η Foxconn, έχουν αναπροσαρμόσει αλυσίδες παραγωγής για να φτιάξουν μάσκες και παρόμοιο εξοπλισμό μετά την εξάντλησή τους στα καταστήματα πολλών χωρών και τη μεγάλη ζήτηση που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μια ιταλική start-up εταιρεία χρησιμοποίησε εκτυπωτή 3D για να κατασκευάσει βαλβίδες για αναπνευστήρες, λέγοντας ότι θα τις παραδώσει δωρεάν σε νοσοκομεία. Η Ιταλία αποτελεί την χώρα στην οποία έχει καταγραφεί το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την Κίνα.

Τον περασμένο μήνα η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει 5 εκατομμύρια μάσκες και περίπου 300.000 μπουκαλάκια αντισηπτικού για τα χέρια την ημέρα.

Η Tesla συμφώνησε να μειώσει τον αριθμό αυτών που συνεχίζουν να εργάζονται στο εργοστάσιο οχημάτων της στην Καλιφόρνια, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού. Η εταιρεία του Musk απασχολεί περισσότερους από 10.000 ανθρώπους στο μοναδικό εργοστάσιό της κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Ο Musk πάντως δεν είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που προσφέρεται να συμβάλει στην παραγωγή ιατρικών προμηθειών καθώς και ο ιδρυτής της SoftBank προσέφερε δωρεάν ένα εκατομμύριο τεστ για τον νέο κορωνοϊό αυτόν τον μήνα και δώρισε επίσης 1 εκατ. μάσκες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης