Audi RS7 Sportback με 600 PS στη Φρανκφούρτη

Audi RS7 Sportback με 600 PS στη Φρανκφούρτη

Το Audi RS7 Sportback του 2020 έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και μοιράζεται πολλά τόσο με το RS6 Avant, όσο και με το Sportback.

Audi-rs7-sportback-tsiro-1000
Κάτω από το καπό του νέου RS7 Sportback ζει ο γνωστός κινητήρας V8 των 4.0 λίτρων twin-turbo V8 που συμπληρώνεται από το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα 48 V, του RS6 Avant. Το αυτοκίνητο αποδίδει συνολικά 600 ίππους και ροπή 800 Nm, ενώ, μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε 3,6 δεύτερα προτού σταματήσει ηλεκτρονικά να επιταχύνει στα 250 km/h. Εάν οι πελάτες επιθυμούν περισσότερα, μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Dynamic που ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 280 km/h ή στο πακέτο Dynamic plus που την φτάνει στα 305 km/h. Στα σωθικά του διαθέτει επίσης σύστημα 48 volt αλλά και το αντίστοιχο απενεργοποίησης κυλίνδρων.



Η Audi λέει ότι το σύστημα 48 volt μπορεί να ανακτήσει μέχρι και 12 kW ισχύος με ήπια επιτάχυνση και να το τροφοδοτήσει στη μπαταρία ιόντων λιθίου. Κάθε φορά που ο οδηγός κινείται με ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 km/h, ο κινητήρας προβαίνει είτε σε ανάκτηση ενέργειας είτε σβήνει. Τη στιγμή που ο οδηγός ξαναπατήσει το γκάζι, ενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας twin-turbo V8. Επίσης μπορούν να απενεργοποιηθούν οι κύλινδροι 2, 3, 5 και 8 σε χαμηλές και μεσαίες στροφές κινητήρα. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και μόνιμο σύστημα τετρακίνησης που κατανέμει την ισχύ 40:60 εμπρός-πίσω στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να στείλει μέχρι και το 70% της δύναμης στους εμπρός τροχούς, αλλά και μέχρι το 85% της ισχύος στους πίσω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης