Η VW αποκαλύπτει το αναβαθμισμένο ID.R

Η VW αποκαλύπτει το αναβαθμισμένο ID.R

Μετά από μήνες εντατικών δοκιμών, η VW παρουσίασε και επισήμως το αγωνιστικό πρωτότυπο ID.R, το οποίο θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

vw_2

Το ID. R βασίζεται στο μοντέλο που κατέχει από το 2018 το ρεκόρ στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak, ενώ λόγω της ιδιομορφίας της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ, διαθέτει κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η κυριότερη αφορά το αεροδυναμικό πακέτο, που θα επιτρέπει την επίτευξη υψηλότερων ταχυτήτων. Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, François-Xavier Demaison, το ID.R για να πετύχει τον στόχο του θα πρέπει να σημειώσει μέση ωριαία ταχύτητα 180 km/h, ενώ στις μεγάλες ευθείες, θα είναι ικανό να ταξιδεύει με ταχύτητα έως και 270 km/h. Στην βελτίωση της αεροδυναμικής σημαντικό ρόλο παίζει και η ύπαρξη του συστήματος DRS, που φέρει και μία αύξηση της τάξεως του 20% στην κάθετη παραγόμενη δύναμη.

Εκτός των παραπάνω, το ID. R διαθέτει ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες, ενώ έχει βελτιωθεί το σύστημα διαχείρισης, το οποίο ελέγχει την απόδοσή τους και την ανάκτηση της ενέργειας μέσω της επιβράδυνσης. Πιο αναλυτικά, η συνολική ισχύς τώρα φτάνει τους 680 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 650 Nm, ενώ δεν λείπει φυσικά η τετρακίνηση. Αυτό επιδρά θετικά στις επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, ενώ όπως αναφέραμε και παραπάνω η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 km/h. Ο Romain Dumas που έχει αναλάβει τον ρόλο του επίσημου οδηγού, έχει περάσει αρκετές ώρες μπροστά στον προσομοιωτή, θέλοντας να μάθει απέξω κάθε εκατοστό της πίστας. Βλέπετε η κατάρριψη του υπάρχοντος χρόνου-ρεκόρ των 6:45.90 που κρατά από το 2017, με το NIO EP9 δεν αποτελεί και το πιο εύκολο πράγμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης