Το ηλεκτρικό sedan που θα διαδεχθεί το Audi A4

Το ηλεκτρικό sedan που θα διαδεχθεί το Audi A4

Η Audi σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό εντυπωσιακό sedan το 2023, εμπλουτίζοντας ουσιαστικά την ολοένα αυξανόμενη οικογένεια E-Tron.

Audi-e-tron-GT-tsiro-1000
Η εταιρία όπως θα θυμάστε έσπασε το ρόδι την περασμένη χρονιά με τη ναυαρχίδα των SUV το ηλεκτρικό E-Tron, όπως επίσης και το λανσάρισμα του E-tron Sportback λίγο καιρό πριν. Στη Γενεύη η Audi αποκάλυψε το πρωτότυπο Q4 E-tron, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 μαζί με ένα τετράθυρο σπορ μοντέλο, το εντυπωσιακό  E-tron GT. Ο διευθυντής σχεδιασμού της Audi Marc Lichte υποστήριξε πως ένα εξωτικό saloon που θα προσφερθεί σε αντίστοιχη τιμή με το Q4 E-tron είναι προ των πυλών. “Θα υπάρξουν ηλεκτρικά SUV και σπορ αυτοκίνητα σαν το E-tron GT, το οποίο αποτελεί “φωτοστέφανο” για εμάς, πρόσθεσε. “Θα φτιάξουμε επίσης E-tron GT στην κατηγορία του γνωστού μας A4. Αυτό αποτελεί το νέο μας πόνημα». Ο Lichte δήλωσε ότι το ηλεκτρικό σεντάν θα χτιστεί στην πλατφόρμα PPE, η ίδια που αξιοποιεί και η Porsche, ενώ χρησιμοποιείται επίσης στο E-tron GT (μεγέθους A6).



Η Audi είναι δεδομένο πως ψάχνεται με διάφορες ηλεκτρικές πλατφόρμες. Τα E-tron και E-tron Sportback βασίζονται στην προσαρμοσμένη πλατφόρμα MLB της Audi, ενώ το Q4 E-tron χρησιμοποιεί την ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group. Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Bram Schot δήλωσε ότι το Q4 E-tron θα είναι “σημαντικός παίκτης” για την γερμανική εταιρία και θα προσεγγίσει τις πωλήσεις του Q3 πολύ νωρίτερα από όσο πιστεύει ο καθένας”. Ο Schot υποσχέθηκε επίσης πως η Audi είναι σε θέση να ανακάμψει από την απότομη πτώση των κερδών της το περασμένο έτος. Η εταιρεία αντιμετώπισε τις επιπτώσεις των νέων αυστηρότερων δοκιμών εκπομπών ρύπων WLTP, μειώνοντας τους διαθέσιμους συνδυασμούς μεταξύ κινητήρων-εξοπλισμού, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει κόστος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης