Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της VW

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της VW

Ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα περάσει τη γραμμή παραγωγής της VW το 2021 το οποίο θα ονομάζεται Roomzz, με την εταιρεία να μας το αποκαλύπτει σε πρωτότυπη μορφή σήμερα, λίγο πριν το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης..

vw

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου SUV από το 2021 με την ονομασία Roomzz το οποίο αρχικά θα διατεθεί στην αγορά της Κίνας και στη συνέχεια στις υπόλοιπες αγορές. Η έκδοση παραγωγής θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων και θα μπορεί να φιλοξενήσει 7 άτομα και θα ανταγωνιστεί μεγάλα SUV όπως το Tesla X. Ο διευθύνων σύμβουλος της VW κ. Herbert Diess δήλωσε ότι το ID Roomzz θα αποτελεί τη ναυαρχίδα του ομίλου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Σχεδιάζουμε να παραγάγουμε περισσότερα από 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Diess, προσθέτοντας ότι περίπου οι μισοί μηχανικοί της VW εργάζονταν σε προϊόντα προοριζόμενα για την Κίνα. Η Diess δήλωσε ότι το SUV θα πωλείται και σε άλλες αγορές, αλλά ανέφερε το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Πάντως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να πωληθεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το ID Roomzz έχει μήκος 4,92 μ., το οποίο είναι 42 χιλιοστά μεγαλύτερο από το VW Touareg έχει τέσσερα καθίσματα, αλλά η έκδοση παραγωγής θα έχει έως και επτά θέσεις.

Στο εσωτερικό το Roomzz διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων από γυαλί αλλά και ένα άκρως hi-tech τιμόνι.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ασυνήθιστα ενώ το σύστημα CleanAir χρησιμοποιεί ένα ενεργό φίλτρο για να διασφαλίσει ότι ο αέρας στο εσωτερικό του οχήματος παραμένει καθαρός ακόμη κι αν ο ατμοσφαιρικός αέρας δεν είναι. Το SUV έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί αυτόνομα στις περισσότερες περιπτώσεις. Για να ξεκινήσει η λειτουργία αυτόματης οδήγησης, ο οδηγός πιέζει ένα λογότυπο VW στο τιμόνι για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα. Αυτό μετακινεί το τιμόνι σε θέση εκτός λειτουργίας για να προσφέρει περισσότερο χώρο στον οδηγό. Κάθε κάθισμα μπορεί να περιστραφεί προς τα μέσα κατά 25 μοίρες για να επιτρέψει μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ οδηγού και επιβατών. Τα καθίσματα μπορούν επίσης να προσανατολιστούν όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία. Πατώντας στο λογότυπο του τιμονιού, ο οδηγός θα μπορέσει να πάρει πίσω τον έλεγχο.

Αυτονομία 450 χλμ. με 306 ίππους

Το ID. Roomzz θα διαθέτει αυτονομία 450 χιλιόμετρα η οποία τροφοδοτείται από μια μπαταρία 82 kWh. Η φόρτιση της μπαταρίας του σε ποσοστό 80% μπορεί να επιτευχθεί σε μόλις 30 λεπτά ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 306 ίππων!

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα ενώ τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης