Video: To ταχύτερο Jeep στον κόσμο με 1.216 άλογα

Video: To ταχύτερο Jeep στον κόσμο με 1.216 άλογα

Το τελευταίο δημιούργημα της Hennessey, είναι ένα Jeep Grand Cherokee Trackhawk με απόδοση 1.216 ίππους με το οποίο ο βελτιωτικός οίκος θέλει να κάνει ρεκόρ επιτάχυνσης.

jeep
Από το εργοστάσιο κιόλας, το Jeep Grand Cherokee Trackhawk θεωρείται ένας από τα πλέον «τρελά» SUV στην αγορά των ΗΠΑ. Το μοντέλο εφοδιάζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 6.2 λίτρων που αποδίδει 716 ίππους. Με αυτά τα δεδομένα, το Trackhawk φτάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 289 χλμ./ώρα.

Τα παραπάνω ίσως να είναι αρκετά για τους περισσότερους που θα αγόραζαν ένα τέτοιο SUV, όχι μόνο και για τον John Hennessey στον οποίο ανήκει και ο βελτιωτικός οίκος. Οι αναβαθμίσεις στις οποίες έχει υποβληθεί το μοντέλο, έχουν φτάσει την ισχύ του κινητήρα στους 1.216 ίππους. Με τα κατάλληλα ελαστικά και το σύστημα που έχει τοποθετηθεί για να «κόβει» την τετρακίνηση και να κάνει το μοντέλο αποκλειστικά πισωκίνητο, το συγκεκριμένο Trackhawk θέλει να σπάσει κάθε ρεκόρ επιτάχυνσης και να θεωρείται το ταχύτερο όλων σε αυτή την κατηγορία.

Με τις επεμβάσεις της Hennessey, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 2,3” και η τελική ξεπερνάει τα 321 χλμ./ώρα. Στο video που έχουμε πιο κάτω, βλέπουμε ένα πέρασμα του μοντέλου από drag strip, όπου έκανε τα 400 μέτρα σε 9,6” με ταχύτητα εξόδου 233 χλμ./ώρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης