Με 350 άλογα το κορυφαίο Peugeot 508

5081200

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Peugeot ετοιμάζει μια νέα ισχυρότερη έκδοση του 508, η οποία θα έχει απόδοση 350 ίππων και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Οι Γάλλοι θα ενισχύσουν την γκάμα του μεσαίου 508 με μια νέα και τεχνολογικά προηγμένη έκδοση. Οι τελευταίες πληροφορίες από τον βρετανικό τύπο αναφέρουν πως μέσα στο 2019 στις διαθέσιμες επιλογές θα προστεθεί μια νέα plug-in υβριδική version. Έτσι, κάτω από το καπό του μοντέλου θα βρεθεί ο 1.600άρης τούρμπο βενζινοκινητήρας του PSA Group με απόδοση 200 ίππων. Παράλληλα, στον πίσω άξονα θα τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 150 ίππων, ο οποίος θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς (συνδυαστική ισχύς στα 350 άλογα).  Η φόρτιση των μπαταριών λιθίου θα γίνεται μέσω παροχής ρεύματος ή με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση (περιμένουμε αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια στα 50 χιλιόμετρα). Η συγκεκριμένη έκδοση θα λάβει την κωδική ονομασία "508 R" και θα προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα. 

Θυμίζουμε πως το νέο 508 είναι κατασκευασμένο επάνω στην πλατφόρμα EMP2, όμοια με αυτή των 5008 και DS7 Crossback. Η γκάμα των κινητήρων διαθέτει πέντε σύνολα, δύο βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Σε ό,τι αφορά τους πρώτους, η απόδοσή τους είναι 180 και 225 ίπποι (στα 1,6 λίτρα τούρμπο), ενώ οι diesel ξεκινούν από τους 130, 160 και 180 ίππους (1.600 και 2.000 κυβικά εκατοστά αντίστοιχα).

Δείτε Επίσης

lada

Σχεδόν 400.000 νέα Lada πωλήθηκαν το 2018 παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το 2017, σε μια χρονιά η οποία ήταν πολύ καλή για την ρώσικη εταιρεία.

mustang

Η νέα πανίσχυρη Shelby GT500 είναι η ισχυρότερη “νόμιμη” Mustang όλων των εποχών αλλά και το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει ποτέ η Ford. Είναι παράλληλα και η πιο σοφιστικέ Mustang καθώς συγκεντρώνει προηγμένη τεχνολογία με στόχο την διασκέδαση του οδηγού εντός και εκτός πίστας.

tyres

Γνωρίζουμε πως η χαμηλή τιμή είναι η κυριότερη αιτία για την απόκτηση των μεταχειρισμένων ελαστικών. Έτσι ψάξαμε τα υπέρ και τα κατά της επιλογής αυτής και σας τα παρουσιάζουμε.

bosch

Η Bosch, εταιρεία πρωτοπόρος στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αυτοκινήτου και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της οδικής παιδείας των νέων.

ford

Ανακοινώθηκε και επίσημα η παγκόσμια συμμαχία μεταξύ της Volkswagen AG και της Ford Motor Company. Σκοπός της είναι (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους) να βοηθήσει τις δύο εταιρείες να ανταγωνίζονται καλύτερα και να καινοτομούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο στην αυτοκινητοβιομηχανία.

sales24

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των «πειρατών» εμπόρων αυτοκινήτων οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω του Διαδικτύου και ειδικότερα μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και δεν πληρώνουν ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ αλλά και φόρο εισοδήματος.