Νέο Audi A1: Με μοτέρ βενζίνης έως 200 άλογα

Νέο Audi A1: Με μοτέρ βενζίνης έως 200 άλογα

H Αudi παρουσιάζει τη 2η γενιά του Α1. Το λανσάρισμα του μοντέλου αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2019.

AUDI_A1_a

Το compact γερμανικό αυτοκίνητο υιοθετεί μια πιο αιχμηρή σχεδίαση, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και εξοπλίζεται μόνο με μοτέρ βενζίνης έως 200 ίππους. Το A1 είναι λίγο πιο μακρύ από τον προκάτοχό του (+56 χιλ., στα 4,03 μ.) ενώ διατηρεί ίδιο το πλάτος (1,74 μ.), με ύψος μόλις 1,43 μ.  Στο εσωτερικό, ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα χειριστήρια και η προαιρετική οθόνη αφής MMI είναι έντονα προσανατολισμένα προς τον οδηγό και ταυτόχρονα προσφέρονται πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Ταυτόχρονα η εταιρεία υπόσχεται καλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Ακόμη και η εισαγωγική έκδοση διαθέτει στάνταρ τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης με διαγώνιο 10,25 ίντσες και με πολύ-λειτουργικό τιμόνι. Το προαιρετικό Audi virtual cockpit με το ευρύτερο φάσμα λειτουργιών, παρέχει πολλές και ολοκληρωμένες πληροφορίες όπως κινούμενους χάρτες πλοήγησης και γραφικά για μερικά συστήματα υποβοήθησης, στο άμεσο οπτικό πεδίου του οδηγού.

Το ηχοσύστημα MMI είναι στάνταρ και μπορεί να ρυθμιστεί από τους διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι και την οθόνη στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Στην κορυφαία διαμόρφωση, η πλοήγηση MMI plus συνδυάζεται με οθόνη αφής MMI 10,1 ιντσών, η οποία ταιριάζει άψογα με τη μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια.

Κλείσιμο

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού του Audi A1 διατηρούν το compact μοντέλο στη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, προστατεύουν τον οδηγό από πιθανούς κινδύνους και τον διευκολύνουν να παραμένει στη λωρίδα του ή να παρκάρει.

Το νέο Α1 θα είναι διαθέσιμο με δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες βενζίνης TFSI, με ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από 95 HP (70 kW) έως 200 HP (147 kW). Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι είτε μηχανικό είτε το αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic, των 7 ή 6 σχέσεων.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης