Με προηγμένα συστήματα το νέο VW Touareg

Με προηγμένα συστήματα το νέο VW Touareg

H νέα γενιά του VW Touareg αποτελεί τη ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας. Ας δούμε ορισμένα από τα προηγμένα συστήματα του αυτοκινήτου.

NEW_VOLKSWAGEN_TOUAREG_group_photo_2

Το Touareg ενσωματώνει τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς και άνεσης, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Volkswagen.

Στις τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα όπως: το 'Night Vision' (αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι), το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας ‘Roadwork Lane Assist’ (ημιαυτόματος έλεγχος του τιμονιού και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη επιτάχυνση ή επιβράδυνση μέχρι τα 60χλμ.), το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας ‘Front Cross Traffic Assist’ (αναγνωρίζει οχήματα που διασταυρώνονται με την πορεία του Touareg), το ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης (κάνει το χειρισμό του Touareg να μοιάζει με ενός μικρομεσαίου μοντέλου), τις νέες αντιστρεπτικές ράβδους με ηλεκτρομηχανικό έλεγχο, τους νέου τύπου προβολείς 'IQ.Light – LED matrix' (με ενεργό έλεγχο, εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας με τη βοήθεια κάμερας), καθώς και την οθόνη ‘Head-up Display' με προβολή των πληροφοριών οδήγησης στο παρμπρίζ.

Επιβλητική είναι η παρουσία του κέντρου ελέγχου που αποτελείται από τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες : το Innovision Cockpit που μπορεί να ενσωματωθεί στον προαιρετικό εξοπλισμό – συνδυάζει μία πληθώρα ψηφιακών οργάνων (Digital Cockpit με οθόνη 12ιντσών) και σύστημα Discover Premium infotainment (με οθόνη αφής 15ιντσών). Πρόκειται για το διαδραστικό ψηφιακό κέντρο ελέγχου του νέου Touareg, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες και ρυθμίσεις για όλες τις λειτουργίες των συστημάτων άνεσης, υποστήριξης και infotainment. 

Κλείσιμο

Το 'Innovision Cockpit' αποτελεί ορόσημο για τη μάρκα – καθώς σε κανένα άλλο Volkswagen, το εσωτερικό δεν έχει ψηφιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, προσφέροντας ευρεία γκάμα λύσεων συνδεσιμότητας τόσο σε ότι αφορά τη λειτουργία του αυτοκινήτου, όσο και την επικοινωνία με τον έξω κόσμο. 

 

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού στο Touareg

  • Υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης (Traffic Jam Assist) με λειτουργία ελέγχου διέλευσης από δρόμους μειωμένου πλάτους λόγω έργων (Roadwork Lane Assist) - (ημιαυτόνομη οδήγηση για ταχύτητες μέχρι 60χλμ.)
  • Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) με λειτουργία αυτόματης πέδησης σε συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη (City Emergency Braking) και λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Monitoring)
  • Σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Front Cross Traffic Assist), προειδοποιεί τον οδηγό για την ύπαρξη οχήματος που πρόκειται να διασταυρωθεί στην πορεία του.
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist)
  • Σύστημα ελέγχου πλευρικής κυκλοφορίας για αλλαγή λωρίδας και για τις στροφές και αποφυγή σύγκρουσης με ενεργή υποβοήθηση στο τιμόνι 



Παρκάρισμα και μανούβρες

  • Υποβοήθηση αυτόματου παρκαρίσματος με τρέιλερ (Trailer Assist), απαιτείται κοτσαδόρος
  • Υποβοήθηση παρκαρίσματος (Park Assist). Ημιαυτόματη λειτουργία κατά την διαδικασία παρκαρίσματος και κατά την έξοδο από θέση στάθμευσης

 

Ασφάλεια

  • Αυτόματο σύστημα ανάληψης ελέγχου αυτοκινήτου σε έκτακτη ανάγκη (Emergency Assist), σε περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται
  • Αυτόματο φρενάρισμα μετά από σύγκρουση (Automatic Post-Collision Braking System 2.0). Αυτόματη ακινητοποίηση μετά την αρχική σύγκρουση
  • Σύστημα προληπτικών ενεργειών προστασίας επιβατών (Pre-Crash). Αναγνωρίζει το ενδεχόμενο ατυχήματος και πριν τη σύγκρουση, κλείνει αυτόματα τα τζάμια και την ηλεκτρική ηλιοροφή

 

Πληροφόρηση και οπτικά μηνύματα

  • Προειδοποίηση οδηγού ‘Driver Alert System’ (αναγνωρίζει σημάδια κούρασης και προειδοποιεί τον οδηγό)
  • Σύστημα νυχτερινής όρασης ‘Night Vision’ (υποβοήθηση οδήγησης τη νύχτα)
  • Κάμερα οπισθοπορείας, και αναγνώριση οδικής σήμανσης (πινακίδες ορίου ταχύτητας, και απαγόρευσης προσπεράσματος)
  • Head-up Display στο παρμπρίζ

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης