Θύελλα προστίμων για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Θύελλα προστίμων για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Ο έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων έχει πραγματοποιηθεί και όπως φαίνεται οι κάτοχοι των οχημάτων που κυκλοφορούσαν χωρίς ασφάλεια έχουν ήδη λάβει το πρόστιμο.

anytime_autokinita
Μάλιστα, από πέρυσι είχε καταστεί σαφές ότι η Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) σκοπεύει να πατάξει το πολλαπλώς επικίνδυνο -έως και εγκληματικό- φαινόμενο της κυκλοφορίας ανασφάλιστων Ι.Χ. στους ελληνικούς δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που επιβάλλει η Α.Α.Δ.Ε. για τη συγκεκριμένη παράβαση έχουν ως εξής: 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικών εκατοστών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε., 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε. και 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά.

Το εντατικό κυνήγι των παραβατών από την Α.Α.Δ.Ε. και οι βαριές χρηματικές «καμπάνες» που έρχονται μέσω του φορολογικού δικτύου taxis (και άρα η πληρωμή είναι αναπόφευκτη) δεν είναι το μόνο στοιχείο της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται. Οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν όλο και λιγότερες δικαιολογίες για την ασφαλιστική τους «αμέλεια». Κι αυτό διότι, πρώτον, υπάρχει πλέον ένας εξαιρετικά άμεσος και εύκολος τρόπος για να ελέγχει ο καθένας εάν το όχημά του είναι ασφαλισμένο ή όχι: Με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα
www.hic.gr, με τη συμπλήρωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του αριθμού φορολογικού μητρώου του ιδιοκτήτη, το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Τροχαία Ατυχήματα παρέχει αναλυτικά την ασφαλιστική εικόνα που χρειάζεται ο χρήστης.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που καταρρίπτει οποιαδήποτε δικαιολογία για την αποφυγή της ασφάλισης είναι τα
Κλείσιμο
ευέλικτα προγράμματα που είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Μεγάλες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προχωρήσει στη δημιουργία «πακέτων» ασφάλισης οχημάτων τρίμηνης διάρκειας. Επομένως, αν κάποιος δίσταζε ή απέφευγε να ασφαλίσει το όχημά του επειδή δεν το χρησιμοποιεί για ένα ολόκληρο εξάμηνο ή έτος, με τα νέα αυτά ασφαλιστικά προϊόντα σήμερα μπορεί να αποφύγει τα πρόστιμα και να είναι απολύτως νόμιμος, χωρίς ταυτόχρονα να δαπανά χρήματα επί ματαίω. Η διαδικασία ασφάλισης έχει απλοποιηθεί και αυτή, εφόσον μπορεί να γίνει και αυτή online, σχεδόν σε τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να ελεχθεί το εάν το εκάστοτε όχημα είναι ασφαλισμένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης