H Nissan "ποντάρει" στα ηλεκτρικά

H Nissan "ποντάρει" στα ηλεκτρικά

Μεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας σχετικά με τις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το νέο Nissan Leaf θα αυξήσει κατά πολύ τη ζήτηση.

newleaf

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Leaf δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο στρατόπεδο της Nissan, η οποία φιλοδοξεί να πουλά 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε ετήσια βάση, από το 2022 και μετά. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει το λανσάρισμα 8 νέων EV αυτοκινήτων για τα επόμενα 4 χρόνια.

 

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της ιαπωνικής φίρμας, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων της μέχρι το 2025. Μέχρι τότε οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού μοντέλου θα έχει προσεγγίσει εκείνο των συμβατικών και έτσι η τεχνολογία θα είναι προσιτή στο ευρύ κοινό.

Κλείσιμο

Επίσης, μέσω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων η Nissan θα επιδιώξει-μελλοντικά- να ενσωματώσει στάνταρ όλες τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και αυτονομίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης