7θέσιο crossover από την Tesla!

7θέσιο crossover από την Tesla!

Η εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζει πυρετωδώς ένα πρωτότυπο επταθέσιο crossover. Ο κωδικός που χρησιμοποιείται είναι το Model X. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηριχτεί το Model X είναι αυτή του...

7θέσιο crossover από την Tesla!
Η εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζει πυρετωδώς ένα πρωτότυπο επταθέσιο crossover. Ο κωδικός που χρησιμοποιείται είναι το Model X. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηριχτεί το Model X είναι αυτή του Model S το νέο τετράπορτο sedan από την Tesla το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί και αναμένεται να μπει σε παραγωγή (σ.σ: τα πρώτα 1000 αυτοκίνητα) το 2012.

Το Model S χρησιμοποιεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου 42kw/h που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα. Μπορεί δε να επιταχύνει από στάση έως τα 100km/h σε 5.6sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 201km/h. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 483km μια και μόνο φόρτιση.

Στα σχέδια της Tesla όσον αφορά στο 7θέσιο crossover είναι αυτό να μπει στην παραγωγή το 2013 και αν όλα πάνε καλά να παράγεται με ρυθμό 15.000 αυτοκίνητα ετησίως. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης